Σοφοκλής Σοφοκλέους Η σκόνη που μας ταίριαζε

Η σκόνη που μας ταίριαζεΗ σκόνη που μας ταίριαζε...απλώθηκε και στο ποδόσφαιρο μας. Θα γίνουν ή όχι οι αγώνες. Γίναμε τώρα και ερευνητές καιρικών φαινομένων. Η σκόνη όμως δεν βρίσκεται μόνο πάνω από τα κεφάλια μας και πλανάται στην ατμόσφαιρα. Σκόνη φροντίζουν να ρίχνουν και οι "άρχοντες" του ποδοσφαίρου μας και μάλιστα από αυτήν που δύσκολα φεύγει.

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο πρόεδρος της ΚΟΠ υπέπεσε σε μέγα σφάλμα που βγήκε και χλεύασε την έρευνα του ΠΑΣΠ για τα στημένα παιχνίδια στην Κύπρο. Έκανε λόγο "για ζωή στο φεγγάρι", λες και αναφερόταν σε εξωγήϊνους και όχι σ' εμάς που ζούμε στην αγγελικά πλάσμένη Κύπρο, που δεν ξέρει τι πάει να πει στημένο παιχνίδι. Εδώ η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ αδυνατούν να ελέγξουν τα προσυννενοημένα παιχνίδια και η ΚΟΠ το παίζει αφ' υψηλού, ότι το πρωτάθλημα μας είναι πεντακάθαρο.

Δυστυχώς, η ενότητα που προανήγγειλε κατά την επανεκλογή του ο Κουτσοκούμνης,φαντάζει όνειρο απατηλό. Μακάρι να διαψευστώ και όλα να κυλήσουν ομάλα φέτος. Χωρίς στημένα παιχνίδια, χωρίς σκόπιμες διαιτησίες, χωρίς επεισόδια και χωρίς ανομοιοόμορφες δικαστικές αποφάσεις...Μακάρι, διότι πολύ περισσότερο το έχει ανάγκη ο απλός κόσμος/φίλαθλος που "δίνει και τη ζωή" του για την ομάδα του.

Για όλα τα πράγματα της ζωής, έτσι και όσα χρεώνουν στο ποδόσφαιρο, χρειάζονται αποδείξεις. Και όλοι μας, μάθαμε να κρυβόμαστε πίσω από την έλλειψη αποδείξεων και ανάγουμε τις διάφορες φήμες ή και πραγματικότητες σε κουτσομπουλιό στις καφετέριες.


Top