Σοφοκλής Σοφοκλέους Κέρδισε χρόνο και τον τίτλο του φαβορί!

Κέρδισε χρόνο και τον τίτλο του φαβορί!Πρόλαβε τον χρόνο και πολλά άλλα ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομος Πετρίδης... Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ μέσα 24 ώρες μετά από τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Αστάνα, έλαβε την απόφαση για αλλαγή προπονητή. Και τι αλλαγή; Τιμούρ Κετσπάγια. Αμέσως, επικοινωνιακά ο Πρόδρομος Πετρίδης και οι συνεργάτες του κέρδισαν το πρώτο στοίχημα, στη μετά Αστάνα εποχή. Δεν άφησαν την γκρίνια και την μουρμούρα της ισοπέδωσης των πάντων να κυριαρχήσουν, αφού ο Κετσπάγια ανέλαβε αμέσως.

Υπήρχε, όμως, ακόμη ένας άσος στο μανίκι. Ο Καβενάγκι. Έκανε και αυτός ντεμπούτο και η εξάρα επί της Πάφου, διέλυσε τα όποια σύννεφα άρχισαν να μαζεύονται πάνω από τον Αρχάγγελο. Η ευελιξία με την οποία κινήθηκε η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, έβγαλε από τη δύσκολη θέση την ομάδα. Τώρα δεν υπάρχει Αστάνα, αλλά Κετσπάγια και Καβενάγκι. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα επικοινωνίας και ψυχολογίας και σε αυτο το κομμάτι ο ΑΠΟΕΛ ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις.

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν έτσι και αλλιώς φαβορί για το πρωτάθλημα. Πόσο, μάλλον τώρα.  Βεβαίως, είναι νωρίς για συμπέρασματα και κρίσεις για την κούρσα του τίτλου. Ανόρθωση και ΑΕΚ ξεκίνησαν πολυ καλά, με την "Κυρία" που κουβαλά μεγαλύτερο εκτόπισμα, να έχει προχωρήσει σε μεταγραφική κίνηση ματ την τελευταία μέρα. Ορλάντι και Πελέ είναι παίχτες που θα την ανεβάσουν επίπεδο και θα την κάνουν πιο ανταγωνιστική σε βάθος χρόνου και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Ερωτηματικό αποτελούν, Ομόνοια και Απόλλλωνας και κατά πόσο θα μπορέσουν να στρώσουν γρήγορα και να αποκτήσουν δυναμική, την οποία θα πρέπει να διατηρήσουν επί μακρόν. Μπορεί να μη γεμίζουν το μάτι τώρα, αλλά έχουν όλα τα φόντα για να μετατραπούν σε σοβαρούς διεκδικητές του τίτλου. Νίκες και καλή ψυχολογία χρειάζονται.

Η ΑΕΛ δείχνει να χρειάζεται χρόνο, αλλά έχει παίχτες με ποιότητα που μπορούν να την ανεβάσουν. Θα παλέψει για την εξάδα και ότι βγει...

 


Top