Πολύβιος Αλεξάνδρου Ο Κοντίδης δείχνει τον δρόμο…

Ο Κοντίδης δείχνει τον δρόμο…


Τελικά οι μεγάλες χαρές του αθλητισμού, αλλά και η περηφάνια για μας εδώ στην Κύπρο, έρχονται από αθλήματα που δεν είναι διαδεδομένα στον τόπο μας. Κακώς, λέω εγώ, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης. Γιατί είναι ένα θέμα που χρειάζεται μεγάλη ανάλυση, αρκετή ώρα και πολύ μελάνι για ν' αναλυθεί.
 
Όπως και να 'χουν τα πράγματα, όμως, στην Κύπρο πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι γιατί έχουμε έναν αθλητή, που μας βγάζει ασπροπρόσωπους. Και δεν μιλάμε για οποιουσδήποτε αγώνες, αλλά για Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο λόγος, βεβαίως, για τον Ολυμπιονίκη μας, Παύλο Κοντίδη, ο οποίος για άλλη μια φορά μάς ανάγκασε να τον χειροκροτήσουμε, να ασχοληθούμε έστω για λίγο με το άθλημα της ιστιοπλοΐας και να νιώσουμε ξανά περήφανοι γιατί το νησί μας έβγαλε έναν τόσο μεγάλο αθλητή. Δεν είναι μόνο το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκαφών τύπου Laser.
 
Είναι κυρίως το ήθος που εκπέμπει ο Παύλος Κοντίδης. Θα μπορούσε, ειδικά μετά το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, να την… ψωνίσει, όπως κάνουν οι περισσότεροι αθλητές, μετά από κάθε επιτυχία. Αντίθετα, ο Κοντίδης συνεχίζει να πατά γερά στο έδαφος, να αναγνωρίζει ότι τα αγαθά (οι επιτυχίες) κόποις κτώνται και γενικά να είναι ο Παύλος που όλοι γνώριζαν πριν από τις μεγάλες του επιτυχίες. 
 
Αυτό φάνηκε και στις δηλώσεις του, με το που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο, πλέον ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής: «Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος και χαρούμενος. Νιώθω τεράστια περηφάνια που κατάφερα ν’ ανέβω στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πόσω μάλλον όταν αυτό διεξαγόταν στο Σπλιτ, στον Όμιλο όπου από τα 16 μου κάνω προπόνηση. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν εκεί οι συναθλητές μου και τα μέλη του Ομίλου ήταν φανταστική. Σαν να ήμουν στη Λεμεσό. Θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο για τη θετική ενέργεια, τα μηνύματα και τις ευχές που έστελνε όλες αυτές τις μέρες. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης την Πολιτεία που στέκεται δίπλα μου. Τον ΚΟΑ, την ΚΟΕ, την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού και φυσικά τους χορηγούς μου, που δεν είναι δίπλα μου μόνο στις νίκες αλλά και στα ανεπιθύμητα αποτελέσματα». 
 
Αυτοί είναι οι μεγάλοι αθλητές. Αυτοί που στις μεγάλες επιτυχίες δεν ξεχνούν κανέναν, αλλά συνεχίζουν να πατούν γερά στο έδαφος. Και ο Παύλος Κοντίδης είναι πραγματικά πολύ μεγάλος αθλητής. Γι’ αυτό και έπονται και άλλες μεγάλες επιτυχίες για τον ίδιο και κατ’ επέκτασιν για τον κυπριακό αθλητισμό.
 

Top