Πολύβιος Αλεξάνδρου Λάβετε θέσεις, έτοιμοι, μπρος…

Λάβετε θέσεις, έτοιμοι, μπρος…


«Το πρωτάθλημα αρχίζει, η εξέδρα πλημμυρίζει, γίνεται χαμός σε κάθε γκολ», λένε οι στίχοι του γνωστού τραγουδιού του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Παρά το γεγονός ότι αισίως διανύσαμε την 3η αγωνιστική, το πρωτάθλημα θεωρώ ότι τώρα αρχίζει. Τώρα που έχουν ολοκληρωθεί τα προκριματικά και πλέον όλες οι ομάδες μπαίνουν στον χορό χωρίς αναβολές, τώρα που έχει ολοκληρωθεί η μετεγγραφική περίοδος και πλέον όλες οι ομάδες έχουν συμπληρωμένα τα ρόστερ τους, τώρα που έχουν τελειώσει και οι διακοπές και οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει στη βάση τους και πλέον κάθε Σαββατοκύριακο θα πηγαίνουν στο γήπεδο. 
 
Θεωρώ ότι φέτος θα γίνουμε μάρτυρες του πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος των τελευταίων  χρόνων, κάτι που φαντάζομαι είναι και ευχή όλων των φίλων του ποδοσφαίρου. Γιατί πέραν των τριών παραδοσιακών ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Απόλλωνα, έχουν ενισχυθεί σημαντικά, Ομόνοια και Ανόρθωση, ενώ η ΑΕΛ με το μέχρι σήμερα δείγμα γραφής δείχνει ικανή να μπει σφήνα και να διεκδικήσει είσοδο στην Ευρώπη. Το ζητούμενο είναι όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Διοικήσεις, προπονητές, ποδοσφαιριστές αλλά και κόσμος. 
 
Αρχίζοντας από τον ΑΠΟΕΛ, που μετρά πέντε σερί πρωταθλήματα, ο στόχος δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικός τη φετινή περίοδο. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν και ένα κίνητρο επιπλέον. Αυτή η ομάδα να γίνει η πρώτη που θα κατακτήσει το έκτο σερί πρωτάθλημα, κάτι που δεν έγινε ποτέ προηγουμένως στον ΑΠΟΕΛ. 
 
Η ΑΕΚ πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στις παραδοσιακές, τίτλο που κατέκτησε με το σπαθί της. Πιο έμπειρη και με σαφώς πιο διαβασμένο τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ, φέτος έχει ως μοναδικό στόχο να βάλει ένα τέλος στην παντοκρατορία που πάει να χτίσει ο ΑΠΟΕΛ και μετά από τρεις σερί χρονιές στη δεύτερη θέση, να πανηγυρίσει τον τίτλο. 
 
Ο Απόλλωνας έδειξε ότι όχι μόνο χτίζει για το μέλλον με τις φετινές μετεγγραφές, αλλά διαθέτει και ένα ρόστερ γεμάτο εμπειρία και «δίψα». Ήδη έχει κερδίσει τους δύο πρώτους στόχους της σεζόν, είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και Σούπερ Καπ, αλλά η μεγάλη καψούρα για όλους είναι το πρωτάθλημα. 
 
Ομόνοια και Ανόρθωση ξεκινούν τη σεζόν με τον στόχο της Ευρώπης να είναι αδιαπραγμάτευτος. Σίγουρα, η φετινή χρονιά και για τις δύο ομάδες καμία σχέση δεν έχει με τις προηγούμενες, αφού απέκτησαν παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Πλέον  το στοίχημα και για τις δύο είναι το γήπεδο.
 
Πρώτο δείγμα θετικό και για την ΑΕΛ, που έδειξε με τον Μπρούνο Μπαλταζάρ στον πάγκο της  ότι έχει αλλάξει η φιλοσοφία της και φέτος θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Και γι’ αυτήν ο πρώτος και μεγάλο στόχος είναι η έξοδος στην Ευρώπη.
 

Top