Πολύβιος Αλεξάνδρου Βρήκε τον άνθρωπό του

Βρήκε τον άνθρωπό του


Ειλικρινά, υπάρχει ακόμη κανείς που αμφισβητεί τις ικανότητες του Σωφρόνη Αυγουστή; Πρόκειται ασφαλώς για έναν  προπονητή που τυγχάνει της αναγνώρισης φίλων και αντιπάλων και το κέρδισε στην παρθενική του παρουσία ως πρώτος προπονητής στον πάγκο του Απόλλωνα. Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε ότι άρπαξε την ευκαιρία από τα  μαλλιά.
 
Ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας του Απόλλωνα όταν η ομάδα κυριολεκτικά πελαγοδρομούσε και ενώ βρισκόταν στο -8 από την κορυφή. Είχαν προηγηθεί οι διαδοχικές ισοπαλίες με ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση και Ν. Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα κανείς να μην πιστεύει ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να επανέλθει. Όταν, μάλιστα, ο Νίκος Κίρζης  παρέδωσε τα ηνία στον Σωφρόνη Αυγουστή, «βαφτίζοντάς» τον υπηρεσιακό, πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι στον Απόλλωνα σήκωσαν λευκή πετσέτα.  
 
Έγινε όμως ένα με τους ποδοσφαιριστές με το καλημέρα, αφού ήξερε πώς να τους χειριστεί δίνοντας από την αρχή έμφαση στην ψυχολογία. Στο πρώτο παιχνίδι στον πάγκο του Απόλλωνα, η ομάδα κέρδισε τον Άρη με 4-1, ενώ ακολούθησαν άλλες επτά σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Σιγά-σιγά η ομάδα άρχισε να αποκτά ξανά ψυχολογία, οι ποδοσφαιριστές τα πατήματά τους και γενικότερα ο Απόλλωνας να μυρίζει ομάδα. Από το -8, ο Απόλλωνας έφτασε στο σημείο να διεκδικεί επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα και τελικά να λυγίζει στην 7η αγωνιστική της Β΄ Φάσης, αφού η ήττα μέσα στην «ΑΕΚ Arena» ήταν καθοριστική. Τελικά, όμως, η υπερπροσπάθεια ανταμείφθηκε με τον καλύτερο τρόπο, κατακτώντας το Κύπελλο.  
 
Η πορεία του Απόλλωνα, από τον δεύτερο γύρο και μετά, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον Σωφρόνη Αυγουστή. Τον άνθρωπο που δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο αναμορφωτής της ομάδας. Στο πρόσωπό του, ο Νίκος Κίρζης βρήκε τον άνθρωπο που μπορεί να εμπιστευθεί στα τυφλά, αφού πάνω απ’ όλα είναι γέννημα θρέμμα του Απόλλωνα. Και είναι αλήθεια ότι ο Απόλλωνας τελικά βρήκε τον άνθρωπό του…
 

Top