Πολύβιος Αλεξάνδρου Κάποτε υπήρχε και η ΕΝΑΔ!

Κάποτε υπήρχε και η ΕΝΑΔ!Πριν από πολλά χρόνια στον Άγιο Δομέτιο η καλαθόσφαιρα είχε την τιμητική της κυρίως λόγο της παρουσίας της ΕΝΑΔ στα σαλόνια της Α’ Κατηγορίας. Πριν από πολλά χρόνια, τέτοια περίοδο, όταν το άλλοτε καμάρι του Αγίου Δομετίου άρχιζε την προετοιμασία για τη νέα περίοδο, το κοινοτικό, έσφυζε από ζωή. Οπαδοί κυριολεκτικά όλων των ηλικιών, θυμάμαι που κατέκλυζαν το γήπεδο για να δουν από κοντά τα νέα αποκτήματα και να βγάλουν τα πρώτα τους συμπεράσματα…. Με την ευχή και την ελπίδα, η ΕΝΑΔ να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Βλέπεται, πριν από αρκετά χρόνια, όσο και αν ακούγεται παράξενο για τα σημερινά δεδομένα, η ΕΝΑΔ συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα φαβορί για τον τίτλο και όπως ήταν φυσιολογικό, η αδρεναλίνη βρισκόταν στα ύψη. Πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα! Με όλα αυτά εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τι γινόταν κατά την  διάρκεια του πρωταθλήματος, ειδικά όταν η ομάδα πήγαινε καλά.  

Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, αφού μετά από μία περίοδο παρουσίας στο πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας, η διοίκηση της ΕΝΑΔ έλαβε την απόφαση η ομάδα να διαβαθμιστεί για λίγα χρόνια, ώστε οικονομικά το ταμείο να είναι βιώσιμο!

Απόφαση, που ειλικρινά ακόμα δεν έχω αντιληφθεί, αφού πολύ απλά η ομάδα θα μπορούσε να παρουσιαστεί στο πρωτάθλημα με μόνο κύπριους καλαθοσφαιριστές στο ρόστερ και με ένα προϋπολογισμό που θα ήταν βιώσιμος.

Έκτοτε, η ΕΝΑΔ βρίσκεται στην αφάνεια και κανείς δεν γνωρίζει ή μπορεί να πει με σιγουριά εάν και εφόσον κάποτε θα την ξαναδούμε στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας.

Κάποτε ο Άγιος Δομέτιος είχε ένα μεγάλο καμάρι, την ΕΝΑΔ. Σήμερα; 


Top