Πολύβιος Αλεξάνδρου Το κακό παράγινε

Το κακό παράγινε


Οι βομβιστικές ενέργειες που στόχο έχουν τον εκφοβισμό των διαιτητών έχουν καταντήσει συχνό φαινόμενο και η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει. Την Παρασκευή ήταν η σειρά του Βασίλη Δημητρίου να βιώσει κάτι τέτοιο και σίγουρα είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ του. Κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου κάτι ανάλογο βίωσαν οι Λεόντιος Τράττος, Θωμάς Μούσκος και Ανδρέας Ανδρέου ενώ να υπενθυμίσουμε ότι στις 13 Οκτωβρίου έκρηξη βόμβας σημειώθηκε και στο οίκημα του συνδέσμου διαιτητών Κύπρου.
 
Και το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος θα πάρει σειρά, αφού για την ώρα τουλάχιστον φαίνεται ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ.  Η Αστυνομία εκ των πραγμάτων φαίνεται να αδυνατεί να βρει την άκρη του νήματος, με αποτέλεσμα οι δράστες να δρουν ανενόχλητοι, προκαλώντας αναστάτωση, φόβο, αλλά και οργή στον κάθε υγιή σκεπτόμενο φίλαθλο. 
 
Το κακό παράγινε και πρέπει κάτι να γίνει. Η αποχή των διαιτητών από τους αγωνιστικούς χώρους δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα. Οι δράστες απ’ ότι φαίνεται δεν καταλαβαίνουν τίποτα και εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία της αστυνομίας να τους εντοπίσει, δρουν ανενόχλητοι. 
 
Έχει απόλυτο δίκαιο να διερωτάται ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, Χαράλαμπος Σκαπούλλης, για το εάν η πορεία των αστυνομικών εξετάσεων θα ήταν η ίδια εάν στη θέση των διαιτητών που δέχτηκαν πέντε βομβιστικές επιθέσεις ήταν κάποιο πολιτικό πρόσωπο. 
 
Κρούοντας μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου είπε: «Δεν έχει βρεθεί κανείς, δεν έχει συλληφθεί κανείς και πολύ φοβάμαι ότι τα χειρότερα είναι θέμα χρόνου να έρθουν. Κάπου θα γίνει το κακό και κάποιον θα θρηνήσουμε στο τέλος. Είναι άξιον απορίας πως γίνεται πέντε χτυπήματα κατά των διαιτητών και να μη γίνει έστω και μια σύλληψη και συνεχώς να απειλούνται ζωές».
Και προσθέτω: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του»

Top