Πολύβιος Αλεξάνδρου Το πρώτο μεγάλο στοίχημα

Το πρώτο μεγάλο στοίχημα


Πέραν του ποδοσφαίρου, στην τελική ευθεία μπαίνουν τα πρωταθλήματα και στα άλλα αθλήματα. Γι’ αυτό και οι εβδομάδες που ακολουθούν θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες μιας και το σίδερο, όπως συνηθίσαμε να λέμε, άρχισε να… βράζει. Σε σύγκριση με τους αγώνες ποδοσφαίρου, η παρουσία των οπαδών στα άλλα αθλήματα είναι σαφώς λιγότερη, αλλά τώρα που τα παιχνίδια θα είναι πολύ σημαντικά, θεωρώ ότι θα αυξηθεί. Ειδικά στην καλαθόσφαιρα, όπου απομένουν τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση και της β’ φάσης, και την έναρξη των πλέι-οφ.
 
Εκεί όπου η κάθε νίκη θα μετρά διπλά και τα πράγματα θα αρχίσουν να σοβαρεύουν πολύ. Εδώ είναι που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ειδικά από τους παράγοντες, αφού στην προσπάθειά τους να φέρουν στο γήπεδο όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, δυναμιτίζουν αρκετές φορές με τις δηλώσεις τους το κλίμα.
 
Πέραν των πρωταθλημάτων, θα αρχίσουν σιγά-σιγά και οι τελικοί στον θεσμό του κυπέλλου. Όπου εδώ μετρά με όλη τη σημασία της λέξης το… ένα παιχνίδι, ένας τίτλος. Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στο «Κίτιον» Λάρνακας, εκεί όπου θα «κοντραριστούν» ΑΠΟΕΛ και ΕΘΑ. Λογικά, δεν αναμένεται να υπάρξει κάποιο παρατράγουδο εξαιτίας κυρίως του γεγονότος ότι η ομάδα της Έγκωμης δεν παίρνει αρκετό κόσμο στο γήπεδο. 
 
Όπως και να έχουν όμως τα πράγματα, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί την πρώτη μεγάλη πρόκληση για τον νέο πρόεδρο της ΚΟΚ. Θυμίζω ότι στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι πρόθεσή του είναι να βάλει «φρένο» στην απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων. Τα αστυνομικά μέτρα που έχουν παρθεί στον έλεγχο εισόδου των φιλάθλων στο «Κίτιον», θεωρώ ότι θα είναι το πρώτο δείγμα ενόψει της έναρξης των πλέι-οφ. Εάν πετύχει αυτό το μέτρο, τότε θα μιλάμε για νέα δεδομένα. Φτάνει να υπάρξει θέληση απ’ όλους. Την Ομοσπονδία, την Αστυνομία, αλλά πρωτίστως από τα ίδια τα σωματεία. 
 
 

Top