Πολύβιος Αλεξάνδρου Αυτή ήταν μόνο η αρχή

Αυτή ήταν μόνο η αρχή


Είναι γεγονός ότι οι καταγγελίες του Μάριου Παναγή έχουν ταράξει συθέμελα το κυπριακό ποδόσφαιρο και ανάγκασε αρκετούς να… χάσουν τον ύπνο τους. Για την ακρίβεια, τα όσα ειπώθηκαν από τον Κύπριο ρεφ δεν ήταν άγνωστα στους πλείστους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρό μας, αφού είναι κάτι που σιγοψιθυριζόταν στα ποδοσφαιρικά στέκια. Προσυνεννοημένα παιχνίδια με στόχο την εξασφάλιση κέρδους από το στοίχημα, διαιτητές που εκτελούν εντεταλμένες υπηρεσίες, άνθρωποι που ελέγχουν το κυπριακό ποδόσφαιρο και άλλα πολλά είναι στο καθημερινό μενού των ποδοσφαιρικών συζητήσεων. 
 
Αυτό που προκαλεί εντύπωση, όμως, είναι ότι για πρώτη φορά ένας άνθρωπος βρέθηκε να έχει τα κότσια να τα πει δημόσια. Και ο άνθρωπος αυτός δεν είναι κάποιος τυχαίος, αλλά εν ενεργεία διαιτητής. Βεβαίως, όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου και σε αυτήν την περίπτωση την απάντηση θα μας δώσει η δικαιοσύνη. Από την πρώτη στιγμή, μάλιστα, κινήθηκαν όλες οι ενδεδειγμένες διαδικασίες, με τον Μάριο Παναγή να δίνει πολύωρες καταθέσεις στο Αρχηγείο της Αστυνομίας και όλοι να αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη των γεγονότων και την τροπή που θα πάρει η όλη υπόθεση. 
 
Ξαφνικά, ο Μάριος Παναγή έγινε το πρόσωπο των ημερών και όχι άδικα. Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν έχει τα στοιχεία εκείνα, ώστε να στοιχειοθετηθούν οι καταγγελίες του, αλλά τουλάχιστον έγινε η αρχή. Και όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, θα ακολουθήσουν και άλλες μαρτυρίες. Το είπε άλλωστε και ο ίδιος στην τηλεόραση του «Σίγμα», ότι πήρε μηνύματα σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν κι άλλα άτομα του ποδοσφαίρου που θα καταθέσουν στοιχεία και γεγονότα. Αυτό το γεγονός θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό πράγμα, τη δεδομένη χρονική στιγμή. Διότι, εάν βρεθούν και άλλα άτομα να καταθέσουν, έχω την άποψη ότι θα ανοίξει για τα καλά ο ασκός του Αιόλου στο κυπριακό ποδόσφαιρο. 
 

Top