Πολύβιος Αλεξάνδρου Η παραίτηση Χρυσοστόμου...

Η παραίτηση Χρυσοστόμου...


Η ανακοίνωση παραίτησης του προέδρου της Ομοσπονδίας καλαθόσφαιρας, του Γιώργου Χρυσοστόμου, οφείλω να ομολογήσω ότι με έπιασε εξ απροόπτου. Δεν μπορώ να πω εάν είναι ορθή ή λανθασμένη η απόφασή του, άλλωστε κάτι τέτοιο το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους ο ίδιος. Αυτό που εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας είναι ότι πήρε αυτήν την απόφαση θέλοντας να αποδείξει ότι δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα ή η καρέκλα, όπως πολλοί του καταλόγισαν το τελευταίο διάστημα. Και πολύ περισσότερο να προστατεύσει το όνομά του και κυρίως το όνομα του παιδιού του.
 
Τα εάν έπραξε ορθά ή λανθασμένα, ο κόσμος θα το κρίνει. Αυτό που αποκόμισα από τον κ. Χρυσοστόμου, στα χρόνια της θητείας του στην προεδρία της Ομοσπονδίας, είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που εργάστηκε χωρίς να υπολογίζει ώρες, για το καλό του αθλήματος, προχωρώντας σε αρκετές τομές. Ήρθε σε αντιπαράθεση με πολλούς παράγοντες που ίσως να έβλεπαν να πλήττονται τα συμφέροντα των ομάδων τους, όμως το γεγονός ότι μετά από δέκα χρόνια κατάφερε στην τελευταία εκλογική Γενική Συνέλευση να εξασφαλίσει εύκολα ακόμα μια τετραετία στην προεδρία, αυτό από μόνο του λέει πολλά. 
Σίγουρα έκανε λάθη, άλλωστε κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Όμως, εάν κάποιος τα βάλει σε μία ζυγαριά, σίγουρα τα υπέρ είναι πολύ περισσότερα από τα κατά. 
 
Πλέον, η κυπριακή καλαθόσφαιρα μπαίνει σε μία νέα εποχή. Ήδη οι ζυμώσεις για τη θέση του προέδρου βρίσκονται στο φόρτε τους, με τις ομάδες να προχωρούν σε συζητήσεις και να ψάχνουν τους καταλληλότερους για τη θέση του προέδρου. Ευχή όλων είναι ο νέος πρόεδρος να έχει τη στήριξη όλων των σωματείων και να δουλέψει με στόχο την πρόοδο του αθλήματος. Τα ιδανικότερο θα ήταν να είναι άνθρωπος αναμεμιγμένος στον χώρο, να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, ώστε να μπει με το καλημέρα στα βαθιά. 
 
 

Top