Πολύβιος Αλεξάνδρου Η μεγάλη αντίθεση…

Η μεγάλη αντίθεση…


Η νίκη του Απόλλωνα επί της Ζυρίχης, αλλά και η εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ στο «Καμπ Νόου» κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ασχέτως της ήττας, έχουν σκορπίσει ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών των δύο ομάδων. Απολλωνίστες και ΑΠΟΕΛίστες χάρηκαν με την ψυχή τους, οι μεν πρώτοι την επιτυχία της ομάδας τους στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ και οι μεν δεύτεροι την παρουσία της δικής τους ομάδας απέναντι στους «μπλαουγκράνα». 
 
Ανέκαθεν οι οπαδοί όλων των ομάδων στέκονται δίπλα τους στα μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού. Κάτι, το οποίο δυστυχώς στις πρώτες τρεις αγωνιστικές δεν είδαμε στο πρωτάθλημα. Είναι μάλιστα ενδεικτικό το γεγονός ότι ενώ τα προηγούμενα χρόνια, ένα λεμεσιανό ντέρμπι κέντριζε το ενδιαφέρον των φίλων των δύο ομάδων, φέτος δεν υπήρξε ούτε κατά το ήμισυ το ανάλογο ενδιαφέρον, αφού οι παρουσία των φίλων και των δύο ομάδων μόλις και έφτασε τις 4,000! 
 
Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τους οργανωμένους οπαδούς των περισσότερων ομάδων, αφού δηλώνουν αποχή από τα γήπεδα αυτοί του ΑΠΟΕΛ, της Ομόνοιας, της Ανόρθωσης, της ΑΕΚ και της Ν. Σαλαμίνας.
Είναι αντιληπτό ότι η επικείμενη έκδοση της κάρτας φιλάθλου έχει προκαλέσει αναστάτωση στους οργανωμένους οπαδούς, που δεν βλέπουν με καθόλου θετική διάθεση την απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως που προωθεί την έκδοσή της.
 
Βέβαια, όπως λέχθηκε κατά κόρον, πρόκειται για ένα μέτρο που στόχο έχει την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, αλλά από μόνο του αυτό το μέτρο είναι ικανό να πετύχει; Διότι καλό είναι να προωθούνται μέτρα για καταπολέμηση της βίας, αλλά από την άλλη δεν γίνεται να διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες χωρίς παλμό και με μισοάδειες τις κερκίδες, ειδικά στα ντέρμπι.
 

Top