Πολύβιος Αλεξάνδρου Απορίες για την κάρτα φιλάθλου

Απορίες για την κάρτα φιλάθλου


Αρκετά και ενδιαφέροντα ανέφερε πρόσφατα στο «Ράδιο Πρώτο» ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης, αναφορικά με την πολυσυζητημένη έκδοση της κάρτας φιλάθλου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Από μόνο του αυτό το μέτρο δεν μπορεί να καταπολεμήσει τη βία στα γήπεδα, ωστόσο, θα ενισχύσει την προσπάθεια για να απομονώσουμε τους ταραξίες και να τους βγάλουμε από την ανωνυμία. Ουσιαστικά η κάρτα φιλάθλου είναι η  αναγνώριση  του προσώπου, του κάθε φίλαθλου που δεν θα φοβάται να είναι υπεύθυνος των πράξεών του». 
 
Μέχρι εδώ συμφωνώ και επαυξάνω, αφού όπως λέει και η γνωστή ρήση «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται». Μέσα από τη συζήτηση όμως, αναδείχτηκαν κάποια προβλήματα τα οποία θεωρώ πολύ σημαντικά.
Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι ο κάθε φίλαθλος θα πρέπει να πληρώσει για να εξασφαλίσει την εν λόγο κάρτα. Δηλαδή ο κάθε οπαδός θα πληρώνει, πέραν του εισιτηρίου, και ένα ποσό για να εξασφαλίσει την κάρτα. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, «Το ποσό, η διάρκεια, η ανανέωση είναι θέματα τα οποία θα συζητηθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας ΚΟΑ-ΚΟΠ». Δηλαδή, ακόμα και αυτοί οι οπαδοί  που προμηθεύτηκαν εισιτήρια διαρκείας από τις ομάδες τους, θα κληθούν να πληρώσουν ένα έξτρα ποσό για να μπορούν να πάνε στο γήπεδο. Και μάλιστα, εν καιρώ κρίσης!
 
Σε όλα τα γήπεδα Α’ Κατηγορίας, όλων των ομαδικών αθλημάτων θα πρέπει να τοποθετηθούν ειδικά συστήματα φωτογραφήσεων. Είναι σίγουρο ότι από την 1η Ιανουαρίου όλα τα γήπεδα θα διαθέτουν αυτό το σύστημα; 
 
Κάποιος μπορεί εύστοχα να διερωτηθεί γιατί μόνο στα γήπεδα της Α’ Κατηγορίας θα τοποθετηθεί ο συγκεκριμένος εξοπλισμός;. Και εάν στο κύπελλο έχουμε ζευγάρια από Α’ και Β’ Κατηγορία τι γίνεται; Το μέτρο θα ισχύει μόνο για τον εντός έδρας αγώνα της ομάδας της Α’ Κατηγορίας;
 
Και το άλλο; Σε ευρωπαϊκούς αγώνες θα αναγκάζεται ο οπαδός της ξένης ομάδας να εξασφαλίσει προσωρινή κάρτα φιλάθλου. Πέραν δηλαδή του εισιτηρίου θα πληρώνει και για την κάρτα! 
Δεν είναι κάπως παράδοξα όλα αυτά;

Top