Πολύβιος Αλεξάνδρου Η επιστροφή του Καϊάφα

Η επιστροφή του Καϊάφα


Η πρόσληψη του Κώστα Καϊάφα στον πάγκο της Ομόνοιας υπό τις περιστάσεις θεωρείται ως η καταλληλότερη κίνηση από πλευράς διοίκησης. Ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τη σύγχρονη ιστορία της Ομόνοιας και για πολλούς ακόμα, είναι ο αρχηγός. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε και το προσωνύμιο που του έδωσε ο κόσμος της Ομόνοιας, ως ο «αιώνιος αρχηγός». Αγαπήθηκε όσο πολύ λίγοι και όσα χρόνια κι αν πέρασαν πάντα βρίσκεται στις καρδιές των φίλων των «πρασίνων».
 
Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνά η ομάδα, τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά, κρίθηκε από τη διοίκηση ως ο άνθρωπος που μπορεί να επαναφέρει την ομάδα στις επιτυχίες. Και σε αυτό το κάλεσμα ο Κώστας Καϊάφας δήλωσε «παρών», χωρίς να το πολυσκεφτεί. Άλλωστε, και για τον ίδιο, η Ομόνοια αποτελεί μέρος της ζωής του, αφού με τη φανέλα της ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και γνώρισε τεράστιες επιτυχίες, πανηγυρίζοντας τίτλους και γνωρίζοντας μεγάλες διακρίσεις. Και τώρα, στα δύσκολα, όταν τον κάλεσε η διοίκηση, η απάντησή του δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετική. 
 
Άλλωστε γι’ αυτήν την… κλήση, ο ίδιος έδειχνε έτοιμος εδώ και αρκετό καιρό. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι μάγος και δεν μπορεί από τη μία ημέρα στην άλλη να μεταμορφώσει την ομάδα. Το δεδομένο είναι ότι ο Κώστας Καϊάφας θα δώσει και την ψυχή του για το καλό της Ομόνοιας. Γνώριζε εκ των προτέρων ότι αναλαμβάνοντας την τεχνική της ηγεσία, θα έχει βουνό για διαβεί. Δώδεκα παιχνίδια, όλα ντέρμπι, μέσα από τα οποία θα διαφανεί κατά πόσο η ομάδα του θα κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο που είναι και ο μοναδικός στόχος που της απέμεινε τη φετινή περίοδο. Πλέον, αυτό που χρειάζεται η Ομόνοια είναι υπομονή.
 
Ειδικά από τον κόσμο που τα τελευταία χρόνια πέρασε πολλά και πικράθηκε αρκετά. Γι’ αυτό και το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι η πίεση της κερκίδας. Η λέξη «κλειδί» τη δεδομένη στιγμή είναι η υπομονή…
 

Top