Πολύβιος Αλεξάνδρου Όταν υπάρχει θέληση…

Όταν υπάρχει θέληση…


Αρκετός ντόρος για το τίποτα, τελικά. Πριν από λίγες ημέρες διαβάζαμε ότι πολύ δύσκολα οι διοικήσεις ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα θα έβρισκαν λύση αναφορικά με το γήπεδο που θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών στην καλαθόσφαιρα. Τελικά, όπως αποδείχτηκε, όλα αυτά παρέμειναν σενάρια, αφού οι φόβοι εξανεμίστηκαν με μίαν ανακοίνωση. Μετά από απόφαση των δύο διοικήσεων, πραγματοποιήθηκε κλήρωση για το γήπεδο, μέσα από την οποία η τύχη χαμογέλασε στον ΑΠΟΕΛ, αφού οι «γαλαζοκίτρινοι» ευνοούσαν από την αρχή το «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία».
 
Ούτε φωνές ούτε αντιπαραθέσεις και το κυριότερο κανείς δεν έφτασε στα άκρα. Οι πρόεδροι των δύο σωματείων έδωσαν τα χέρια και υποσχέθηκαν ο τελικός να γίνει γιορτή. Βέβαια για να επιτευχθεί η συμφωνία, έβαλε το χέρι του ο πρόεδρος της Κ.Ο.Κ. Γιώργος Χρυσοστόμου, όπου με δική του πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.
Εκεί ουσιαστικά έθεσε τους δύο προέδρους ενώπιον των ευθυνών τους και τελικά κατέληξαν στη σολομώντεια λύση της κλήρωσης.
 
Τόσο απλά είναι τελικά τα πράγματα. Με μία πρωτοβουλία, λύθηκε το πρόβλημα πριν αυτό πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Κάτι ανάλογο θα πρέπει να γίνεται γενικότερα στον αθλητισμό. Οι λύσεις πρέπει να λαμβάνονται από κοινού, πριν η κατάσταση ξεφύγει, αφού σε αρκετές περιπτώσεις γίναμε μάρτυρες ανεπιθύμητων καταστάσεων αφού δεν υπήρξε η κοινή γραμμή. 
 
Μπορεί στα χαρτιά οι «γαλαζοκίτρινοι» του Αντώνη Κωνσταντινίδη να έχουν την ετικέτα του φαβορί, όμως οι «κυανόλευκοι» του Παναγιώτη Γιανναρά έχουν αποδείξει ότι έχουν τις δυνατότητες να κατακτήσουν τον πρώτο φετινό τίτλο.
 
Μέσα σ’ όλα αυτά μετράμε αντίστροφα και για την έναρξη των πλέι-οφ. Εκεί όπου αναμένεται να παρακολουθήσουμε σπουδαίες «μάχες» μεταξύ των ομάδων που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Γι’ αυτό και οι ειδικοί αναφέρουν ότι το πραγματικό μπάσκετ τώρα αρχίζει. Λάβετε θέσεις λοιπόν και… καλά καρφώματα!

Top