Πολύβιος Αλεξάνδρου Έτσι τους αρέσει;

Έτσι τους αρέσει;


Για πρώτη φορά, τρεις αγώνες σε μίαν αγωνιστική διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Πράγμα πρωτόγνωρο για το κυπριακό ποδόσφαιρο και όχι μόνο! Χθες τα παιχνίδια Ανόρθωση-ΑΕΚ Κουκλιών, Νέα Σαλαμίνα-Ένωση και σήμερα το ΑΕΚ-ΑΕΛ. 
Μάλιστα, φτάσαμε να το ζήσουμε και αυτό στην Κύπρο, εν έτει 2014. Δεν γνωρίζω εάν κάτι τέτοιο συνέβη ποτέ ξανά στην Ευρώπη, αλλά πραγματικά αυτή η κατάσταση είναι για κλάματα.
 
Το ποδόσφαιρο, ο βασιλιάς των σπορ, το άθλημα με τη μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο σε όλες τις ηλικίες, εδώ στην Κύπρο το καταντήσαμε να διεξάγεται μεταξύ των ποδοσφαιριστών και των παραγόντων των ομάδων. 
 
Και όλ' αυτά, χάρη στην ανοησία κάποιων που επιμένουν και θέλουν να αποκαλούνται οπαδοί. Αλλά και την ανοχή της ίδιας της πολιτείας, που μοιάζει ανίκανη να θεσπίσει νόμους, ώστε να τιμωρούνται παραδειγματικά όλοι όσοι  δημιουργούν αυτά τα προβλήματα, που έχουν ως αποτέλεσμα η Δικαστική να τιμωρεί τις ομάδες. Και που, ουσιαστικά, αυτοί οι οπαδοί, με τις πράξεις τους, αναγκάζουν τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους να βρίσκονται μπροστά σε μεγάλο δίλημμα. Να σκέφτονται, δηλαδή, δυο και τρεις φορές εάν θα πρέπει να πάνε οι ίδιοι στο γήπεδο και πολύ περισσότερο εάν θα πάρουν μαζί και τα παιδιά τους. Έτσι όπως κατάντησαν κάποιοι τα γήπεδα, είναι και αυτό κάτι απόλυτα φυσιολογικό!
 
Το τραγικό της υπόθεσης, όμως, είναι το ότι οι ίδιοι που τα κάνουν όλ' αυτά, έχουν την απαίτηση από τη διοίκηση της ομάδας τους να εξαγοράσει την ποινή, ώστε να μπορέσουν να πάνε στο γήπεδο. Λες και το γήπεδο είναι χώρος εκτόνωσης γι’ αυτούς. Και με το δίκαιό τους οι παράγοντες πλέον το σκέφτονται, εάν θα πρέπει να προχωρήσουν σε μία τέτοια κίνηση. Διότι υπάρχει το ενδεχόμενο ούτε τις 32.000 ευρώ που θα πληρώσουν να καλύψουν, αλλά πολύ περισσότερο η ομάδα να κινδυνεύσει να τιμωρηθεί και πάλιν. Και ερωτώ: Αρέσει σε κάποιους έτσι όπως κατάντησαν το ποδόσφαιρο; 
 

Top