Πολύβιος Αλεξάνδρου Για το καλό του μπάσκετ…

Για το καλό του μπάσκετ…


Για άλλη μια φορά η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης τολμά, με στόχο αυτήν τη φορά να προσελκύσει κόσμο στα γήπεδα. Πάνε χρόνια, από τότε που για τελευταία φορά διεξήχθη αγώνας καλαθόσφαιρας Α’ Κατηγορίας το μεσημέρι. Πολλοί θα πουν ότι αυτή η απόφαση μάς παίρνει πίσω, στην εποχή του ρομαντισμού. Τότε, που οι αγώνες διεξάγονταν στα ανοικτά γήπεδα όπου ο κόσμος, χωρίς υπερβολή, στοιβαζόταν στις ξύλινες κερκίδες για να παρακολουθήσει αγώνα καλαθόσφαιρας. Μα, ακριβώς αυτός είναι και ο στόχος της Ομοσπονδίας. Να επιστρέψει, δηλαδή, ο κόσμος πίσω στα γήπεδα της καλαθόσφαιρας.
 
Και επειδή μόνο με τα λόγια δεν γίνεται τίποτα, αλλά αντιθέτως πρέπει να τολμήσεις για να πετύχεις, πάρθηκε η απόφαση να γίνονται αγώνες το μεσημέρι. Αρχή λοιπόν, με το παιχνίδι στο Λευκόθεο ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΛ. Θεωρώ ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις το εγχείρημα να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Η ώρα (12:00) είναι ιδανική, θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις, ενώ επιπλέον αυτός που θα βρεθεί στο γήπεδο δεν θα έχει την έγνοια για το φαγητό του αφού και γι’ αυτό η ΚΟΚ σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ έχουν προνοήσει.
 
Τι άλλο, λοιπόν, μπορεί να ζητήσει κάποιος για να παρακολουθήσει αγώνα καλαθόσφαιρας το μεσημέρι;Για όσους μπορεί ακόμη να διατηρούν τις αμφιβολίες τους, απλά να αναφέρω ότι σε πιο προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνηθίζεται να διεξάγονται αγώνες καλαθόσφαιρας μεσημέρι. Στην Ισπανία, για παράδειγμα, θα διεξαχθούν σήμερα τέσσερα παιχνίδια! Λαμποράλ Κούτσα-Ουνικάχα (13:00), Σαραγόσα-Καχασόλ (13:15), Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα (13:40) και Γκραν Κανάρια-Ρεάλ Μαδρίτης (14:00). Στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, υπάρχουν αγωνιστικές που επίσης γίνονται παιχνίδια μεσημέρι. Με μεγάλη μάλιστα επιτυχία από πλευράς προσέλευσης κόσμου.
 
Γιατί, λοιπόν, να μην το δοκιμάσουμε και εμείς; Μακάρι το μέτρο να πετύχει και ο κόσμος να πάει στο Λευκόθεο και να το χαρεί. Στο κάτω-κάτω αυτός που έχει να κερδίσει είναι η καλαθόσφαιρα και μόνο. Ας γίνει λοιπόν η αρχή. Για το καλό του μπάσκετ…
 

Top