Πολύβιος Αλεξάνδρου Με αφορμή την κάθοδο του ΠΑΟ

Με αφορμή την κάθοδο του ΠΑΟΗ κάθοδος του μπασκετικού Παναθηναϊκού στην Κύπρο αποτελεί μεγάλο γεγονός. Όχι απλά γιατί οι φίλοι των πρασίνων και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά σε επίσημο αγώνα τον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά και γιατί για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην Κύπρο αγώνας Ευρωλίγκας.
Ώρα λοιπόν να παρακολουθήσουμε και εμείς εδώ στο νησί μπάσκετ υψηλών προδιαγραφών!

Μέσα στην καθημερινή μιζέρια που ζούμε αλλά και την «πτώση» του ενδιαφέροντος  από πλευράς κόσμου για το κυπριακό πρωτάθλημα, το παιχνίδι της Παρασκευής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Λαμποράλ Κούτσα αποτελεί όαση. Τουλάχιστον, θα παρακολουθήσουμε μπάσκετ ποιότητας με καλαθοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας, σε επίσημο παιχνίδι. Και τι παιχνίδι. Αγώνας Ευρωλίγκας είναι αυτός, όχι παίξε γέλασε.


Με αφορμή λοιπόν την κάθοδο του Παναθηναϊκού στην Κύπρο το μυαλό ταξιδεύει στο παρελθόν και θυμάται τις καλές εποχές της καλαθόσφαιρας στην Κύπρο. Τότε μπορεί να μην υπήρχαν τα γήπεδα και οι ανέσεις του σήμερα, ωστόσο υπήρχε τρομερό ενδιαφέρον με τον κόσμο να... «στοιβάζεται» στις κερκίδες για να παρακολουθήσει ένα αγώνα.


Ποιους καλαθοσφαιριστές που πέρασαν από τα… λημέρια μας και άφησαν εποχή να πρωτοθυμηθεί κανείς; Ντον Ρος, Στιβ Λεντέσμα, Τόνι Χάρις, Ντάριλ Άρμστρογκ, Ντάριλ Γουάιτ, Κέβιν Φλόρεντ και πολλοί άλλοι…
 


Top