Νάσιος Ορεινός Poll of Polls - Η Ανατροπή

Poll of Polls - Η ΑνατροπήΗ «δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων» όπως λέγεται, η οποία διεξάγεται για το «Sigmalive» και παρουσιάζεται πιο πάνω, είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο το οποίο λαμβάνει υπόψη όλες ή τουλάχιστο τις περισσότερες από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για κάθε υπολογιζόμενη χρονική στιγμή ώστε να υπολογιστεί το ποσοστό για τον κάθε υποψήφιο. Για τον υπολογισμό του ποσοστού χρησιμοποιείται ειδική μεθοδολογία.

Το εργαλείο αυτό, εάν χρησιμοποιηθεί ορθά, μπορεί να αποτυπώσει το αποτέλεσμα της δεδομένης στιγμής πολύ αντιπροσωπευτικά σε σχέση με μία μεμονωμένη δημοσκόπηση, η οποία ενδέχεται να έχει απόκλιση. Περαιτέρω, μεγάλο πλεονέκτημα για το «Poll of Polls» αποτελεί το γεγονός ότι μπορεί να αποτυπώσει χρονικές στιγμές όπου γίνεται εναλλαγή στη σειρά κάποιων υποψηφίων, όπως ακριβώς συμβαίνει πιο πάνω, σε σχέση με μια μεμονωμένη δημοσκόπηση όπου λόγο της φύσης της αδυνατεί.

Name

 

Στο πιο πάνω γραφικό λοιπόν φαίνεται ότι ο Γ. Λιλλήκας έχει ακολουθήσει σταθερά ανοδική πορεία από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα με την 26η Νοεμβρίου να είναι η μέρα όπου φαίνεται ότι έχει περάσει στη 2η θέση αφού κατέγραψε 19.6% έναντι 19.5% του Σταύρου Μαλά.

Τις μέρες που ακολούθησαν, δηλαδή μεταξύ 26η – 30η Νοεμβρίου, η διαφορά του Γ. Λιλλήκα από τον Σταύρο Μαλά έχει αυξηθεί στο 0.6%. Η ανοδική πορεία του Γ. Λιλλήκα έχει καταγραφεί και στις μεμονωμένες δημοσκοπήσεις όπου στα διαχρονικά στοιχεία πρόθεσης ψήφου φαίνεται ότι τους τελευταίους τρείς μήνες ο Γ. Λιλλήκας είχε όντος σταθερά ανοδική πορεία με το μήνα Νοέμβριο να υπήρξε πολύ κερδοφόρος.

Αντίθετα ο Σταύρος Μαλάς φαίνεται ότι έχει κάνει την προσπάθεια τους μήνες Σεπτέμβριο με Νοέμβριο αλλά οι εξελίξεις στην οικονομία και η υπογραφή του μνημονίου σε συνδυασμό με τη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος φαίνεται ότι του έχουν προκαλέσει απώλειες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Top