Νάσιος Ορεινός Προς κόμματα του ενδιάμεσου χώρου

Προς κόμματα του ενδιάμεσου χώρου 

Θεωρώ ότι τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου αγνοούν σημαντικότατα στοιχεία στην προσπάθεια εξεύρεσης υποψηφίου.

Αρχικά βάζω ένα απλό ερώτημα;

έχει διεξαχθεί κάποια έρευνα όπου επιστημονικά θα διερευνώνται τα διάφορα ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας;

Φαντάζομαι όχι!

Φαίνεται επίσης ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τις δημοσκοπήσεις. H θέση μου είναι ότι δεν πρέπει να αγνοούνται οι δημοσκοπήσεις γιατί απλά εκφράζουν την άποψη του λαού.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν περίτρανα ότι στην περίπτωση δύο υποψηφιοτήτων από πλευράς ενδιάμεσου χώρου οι ψήφοι μοιράζονται, ή έστω μια μερίδα κινήται προς ένα υποψήφιο αποτρέποντας τον άλλο από το να περάσει στον 2ο γύρο. Σημειώνω στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου ότι αυτό το στοιχείο αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο αυτών των εκλογών και είναι ικανό να κερδίσει αλλά και να χάσει τις εκλογές.

Η θέση μου λοιπόν ως προς τι θα πρέπει να πράξει ο ενδιάμεσος χώρος είναι ξεκάθαρη. Εάν θέλει να έχει πιθανότητες επιτυχίας θα πρέπει να διεκδικήσει τις εκλογές με ΕΝΑ και ΜΟΝΟ υποψήφιο. Από τη στιγμή που θα υπάρξει άλλος υποψήφιος την ίδια στιγμή που υποψήφιος είναι και ο Γιώργος Λιλλήκας θεωρώ ότι θα είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση στον 2ο γύρο.

Νοουμένου λοιπόν των δύο υποψηφιοτήτων όπως προδιαγράφονται, το ΑΚΕΛ πολύ απλά έχει την επιλογή πλέον, και οθρός θα πράξει, να μην υποστηρίξει τον υποψήφιο του ενδιάμεσου χώρου αφού μπορεί εύκολα να διεκδικήσει τις εκλογές με άτομο ευρείας αποδοχής και να τον περάσει στον 2ο γύρο.

Διερωτώμαι λοιπόν πως τα κόμματα δεν λαμβάνουν τα πιο πάνω στοιχεία υπόψη.


Top