Νικόλας Μαρκαντώνης General Δύο «γύροι»… 10 εκατομμύρια ευρώ!

Δύο «γύροι»… 10 εκατομμύρια ευρώ!

Ο Νικόλας Μαρκαντώνης είναι δημοσιογράφος στο Sigmatv


 

- ΔΥΟ «ΓΥΡΟΥΣ» ΕΙΠΑΜΕ;
- ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ;
- ΜΟΛΙΣ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.
- ΔΥΟ ΓΥΡΟΙ… 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ;
- ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ. 
- ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ… ΧΑΛΑΛΙ!
 
Κι όμως είναι επίσημο! Και μάλιστα διά στόματος Υπουργείου Εσωτερικών: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για δύο «γύρους». Και ναι, σε τιμή ευκαιρίας, ελέω οικονομικής κρίσης. Θα κοστίσουν στη Δημοκρατία μόλις 10 εκατομμύρια ευρώ. Ποιος θα πληρώσει;
Αυτός που πλήρωνε μέχρι τώρα, και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Εξάλλου, 10 εκατομμύρια φαντάζουν παρωνυχίδα μπροστά στα τόσα δισεκατομμύρια έλλειμμα. Και αν δυσκολευτούμε στην αποπληρωμή, μην αγχώνεστε. Ήδη θα έχουμε πάρει το κολάι με την Τρόικα, άρα παλιά μας τέχνη κόσκινο. Την καλούμε και έρχεται -το δρόμο τον έμαθε.
Από την άλλη, αν κάνει νερά το Δ.Ν.Τ. και θεωρήσει υπερτιμημένο το ποσό των 10 εκατομμυρίων για δύο «γύρους»… τότε οι τράπεζες έχουν τη λύση. Διαγραφή του χρέους. Και μην ακούσω ότι δεν πληροί το κριτήριο της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος η εν λόγω παραγραφή! Τόσοι και τόσοι έχουν δει τα χρέη τους να μετατρέπονται ως διά μαγείας από εκατομμύρια, σε ένα απλό μηδενικό! Για δύο «γύρους» θα κάνουμε τσιγκουνιές;
Και επειδή για την προετοιμασία και το σερβίρισμα των δύο αυτών «γύρων» χρειάζονται πολλά χέρια (από την τιμή είναι προφανές ότι πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση), το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να αποταθεί στους ανέργους. «Οι ιδιάζουσες συνθήκες της τρέχουσας περιόδου αιτιολογούν επαρκώς την πρόταση για απασχόληση περίπου 2,5 χιλιάδων ανέργων πτυχιούχων στα εκλογικά κέντρα». 
Σου λέει, ποιος δημόσιος υπάλληλος θα πάει να δουλέψει για δύο «γύρους» μετά από τόσες περικοπές και έχοντας υπόψη ότι το ταμείο δεν είναι μόνο μείον, αλλά στην ουσία δεν διαθέτει μία! Ενώ οι μη έχοντες, έτσι κι αλλιώς ούτε πριν είχαν και ούτε τώρα θα έχουν. Ας δουλέψουν και βλέπουμε. Το 2019 που θα έχουμε το φυσικό αέριο, πληρώνονται. Για την ώρα, ας μείνουν μόνο με το «αέριο».
Μην πω και για τη «στάση πληρωμών» που καραδοκεί, και η οποία τοποθετείται πλέον στα τέλη του χρόνου -αν δεν εξασφαλιστούν το συντομότερο τα χρήματα από τους δανειστές. Διότι αν το Δεκέμβριο έχουμε «στάση», είναι λογικά αδύνατο το Φεβρουάριο να έχουμε «ανάσταση». Και όσοι ακόμα αδυνατείτε να αντιληφθείτε τι εστί «στάση πληρωμών», προμηθευτείτε τη νέα έκδοση του Κάμα-Σούτρα. Θα βρείτε την περιγραφή στην παραπομπή για προχωρημένους!
Αφού λοιπόν αυτοί οι «γύροι» θα μας βγουν τελικά ξινοί και δεν θα καταφέρουμε ποτέ να τους χωνέψουμε, μήπως θα ήταν καλό κάποιοι να αρχίσουν να κάνουν δεύτερες σκέψεις; Μήπως θα ήταν πιο φρόνιμο είτε να τους αποφύγουμε είτε να τους μεταθέσουμε για αργότερα; Υπάρχει ακόμα χρόνος για να βρούμε τη λύση!

Top