Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου "Hope for Refugees"

"Hope for Refugees"

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου είναι δημοσιογράφος του Sigma


Name

Σε λίγες μέρες μια ομάδα ανθρώπων μεταβαίνει στη Λέσβο με διαβατήριο την καρδιά. Την ομάδα την έχουμε ονομάσει "Hope For Refugees" δηλαδή "Eλπίδα για τους πρόσφυγες". Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι θα μεταβούμε σαν μεσσίες που θα δώσουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα που απορρέουν από την ανθρωπιστική κρίση. Θέλουμε να βάλουμε και εμείς όμως ένα λιθαράκι ανθρωπιάς . Στη Λέσβο η ροή προσφύγων είναι ασταμάτητη και μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Τα ναυάγια είναι σχεδόν καθημερινά και πολλές ψυχές χάνονται μεσοπέλαγα μαζί με τα όνειρα τους. Όνειρα για μια νέα αρχή αφού κάποιοι τους επέβαλαν ενα τέλος χωρίς τη θέληση τους.

Τα μέλη της ομάδας είναι τα εξής: 
Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου 
Στάλω Αραμπατζή 
Αλεξάνδρα Ατταλίδου 
Ελένη Απέγητου
Κωνσταντίνα Νεοφύτου
Βάσος Ψηλός
Σπύρος Σωτηρίου 
Βερόνικα Νικολάου 
Άννα Παπαπέτρου

Name

Στο νησί πάμε με συγκεκριμένους στόχους: 
- Θα αναλάβουμε σε συνεννόηση με την οργάνωση BetterDaysforMoria τη δημιουργία ενός έργου υποδομής. 
- Θα στηριξουμε οικονομικά την συμπατριώτισσα μας Έλενα Μουστάκα η οποία μαζί με άλλους εθελοντές βρίσκονται στο νησί εδώ και μήνες και από το πουθενά δημιούργησαν έναν καταυλισμό φιλοξενίας προσφύγων. 
- Θα έχουμε συνάντηση με τις τοπικές αρχές στις οποίες θα επιδόσουμε επίσης ένα σημαντικό ποσό, τιμής ένεκεν για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των κατοίκων του νησιού. Θα ζητήσουμε εκ των προτέρων να μας πει ο Δημος Λέσβου που σκοπεύει να ξοδέψει αυτά τα χρήματα. 
- Θα βοηθήσουμε πρόσφυγες που λόγω έλλειψης χρημάτων είναι εγκλωβισμένοι στο νησί και δεν μπορούν να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό. 
- Θα αγοράσουμε δώρα για τα ασυνόδευτα παιδιά και πάλι σε συνεννόηση με τις αρχές. 
- Επίσης όλα τα μέλη της αποστολής θα βοηθήσουμε και πρακτικά στους καταυλισμούς αλλά και στις παραλίες όπου έχουμε τις αφίξεις των βαρκών. Ειδικά για το τελευταίο θα αγοράσουμε είδη ρουχισμού, κουβέρτες, τρόφιμα και ροφήματα τα οποία θα προσφέρουμε στους πρόσφυγες. 
- Είμαστε σε διαβούλευση για τη διοργάνωση εκδήλωσης προβολής του ντοκιμαντέρ "Ελπίδας Κύματα".

Όλες οι δράσεις μας θα κοινοποιούνται μέσω αυτής της σελίδας.

Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ο καθένας μπορεί να κάνει εισφορά με δύο τρόπους:

A. Ο πρώτος είναι πατώντας στο πιο κάτω Link και ακολουθώντας τις απλές οδηγίες: 
https://www.youcaring.com/lesvos-refugees-volunteers-498316

B. O δεύτερος τρόπος είναι με κατάθεση στον ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου: 
O αριθμός λογαριασμού είναι: 357021427549 (IBAN: CY26002001950000357021427549)

Ταυτόχρονα να σας ενημερώσουμε ότι στις 6 Φεβρουαρίου στη Διαχρονική Μουσική Σκηνή θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση "Τραγουδάμε για τους πρόσφυγες και τους εθελοντές στη Λέσβο". Θα υπάρχει είσοδος 5 ευρώ και τα έσοδα θα πάνε στην πρωτοβουλία "Hope for Refugees". Η ώρα έναρξης είναι στις 21:00.

Name

Θέλουμε στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε από τα βάθη την καρδιάς μας όλους όσοι έχουν συνεισφέρει  αλλά και όσους προτίθενται να το πράξουν. Πριν την αναχώρηση μας θα σας ενημερώσουμε για το τελικό ποσό που καταφέραμε όλοι μαζί να μαζέψουμε. Θα τηρείται επίσης αναλυτική κατάσταση για το που έχουν ξοδευτεί τα χρήματα μέχρι και το τελευταίο σεντ.

Ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλα τα μέλη της ομάδας.

"HOPE FOR REFUGEES"

Name


Top