Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου Spy Report

Spy Report

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου είναι δημοσιογράφος του Sigma


 

 
Πρώτες Βοήθειες Λευκωσίας - 5/11/2012
PHOTO 1.jpg
Τώρα πόσο… πρώτες είναι οι βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για κάποιους, είναι άλλη υπόθεση. Πραγματικά οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν το τσουνάμι ασθενών. Είναι όμως δυνατόν, βρέφη, ηλικιωμένοι, στρατιώτες, κατάδικοι κ.ο.κ. να τσουβαλιάζονται; Π.χ. το Μακάρειο γιατί να μην έχει πρώτες βοήθειες; Το Στρατιωτικό νοσοκομείο γιατί δεν μπορεί να ανταποκριθεί; Και τα ερωτήματα αυξάνονται, αλλά δεν υπάρχει απάντηση…  
 
 
Κοινότητα Μενοίκου - 6/11/2012 
PHOTO 2.jpg
Όχι, δεν πρόκειται για ρωσική αποικία. Η κοινότητα Μενοίκου απλώς εκμεταλλεύεται, και καλά κάνει, τις κατά χιλιάδες επισκέψεις Ρώσων τουριστών. Στο χωριό υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Κυπριανού, ο οποίος είναι γνωστός έναντι στη βασκανία και το μάτι. Η φήμη του έφτασε μέχρι τη Ρωσία και γι’ αυτό οι κάτοικοι σε καιρούς χαλεπούς, είπαν να το αξιοποιήσουν. Έχουμε και κρίση, άλλωστε, και ό,τι έρθει ως εξτρά, είναι καλοδεχούμενο. 
 
 
Περιοχή Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου - 27/10/2012
PHOTO 3.jpg
Οι κλέφτες μετάλλων έχουν ξεφύγει εντελώς. Φυσικά υπάρχει και η ανοχή και η έλλειψη μέτρων εκ μέρους της πολιτείας. Στην πιο πάνω φωτογραφία βλέπεις ένα μεταλλικό σκέπαστρο της CYTA, το οποίο προφανώς ακόμη και οι κλεφταράδες δεν κατάφεραν να αποσπάσουν, είτε λόγω βάρους είτε λόγω της ξαφνικής παρουσίας ανεπιθύμητου προς αυτούς προσώπου. Τι θα γίνει, όμως, αν ένα παιδάκι πέσει μέσα; Θα τρέχουμε να αλλάξουμε τα πράγματα ως συνήθως, κατόπιν εορτής.  
 
 
 
Λεωφόρος Στροβόλου - 6/11/2012
PHOTO 4.JPG
Ο οδηγός του οχήματος ένιωσε προφανώς την ακατάσχετη επιθυμία να απλωθεί για να έχει τη βολή του. Γιατί όχι άλλωστε; Τι; Επειδή κάποιοι άλλοι δεν θα βρουν να σταθμεύσουν; Σώπα καλέ! Άμα πάρκαρε αυτός, οι άλλοι ας κόψουν τον... τους! Μιλάμε για γαϊδουριά πρώτης κλάσης. Έτσι είναι όμως. Σε αυτόν τον τόπο ο καθένας βλέπει την πάρτη του αγνοώντας τους άλλους. Κύπρος: Τα βλέπεις όλα!
 

Top