Κωνσταντίνος Κλαρκ Ποτέ δεν είναι αργά…

Ποτέ δεν είναι αργά…Κάποια πράγματα στη ζωή δεν είναι ποτέ αργά για να τα διορθώσουμε, αν υπάρχει καλή θέληση και από τις δυο πλευρές. Αυτό ισχύει παντού ακόμη και στον αθλητισμό. Και εξηγούμε.

Το σωματείο της Αθλητικής Ένωσης Πάφου, την δεδομένη στιγμή περνά την χειρότερη καμπή στην ιστορία του. Οι ποδοσφαιριστές είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες και σύμφωνα με τους ίδιους ούτε τα βασικά δεν υπάρχουν για να διεξαχθεί μια κανονική προπόνηση. Μια σκέψη που μπορεί κάποιος να κάνει είναι γιατί δεν ενοποιούνται οι ομάδες της Πάφου; Αν όχι όλες κάποιες απ’ αυτές; Κάποιος άλλος θα μου πει γιατί οι άλλες οι ομάδες της πόλης να ενοποιηθούν και να μαζέψουν τα προβλήματα των άλλων ομάδων;

Όμως τα πράγματα, δεν είναι έτσι. Πολύ απλά όταν έγινε η ενοποίηση κάποιων ομάδων της πόλης είδαμε εντυπωσιακά αποτελέσματα με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τροπαίου, από την ομάδα του ΑΠΟΠ Κινύρα Πέγειας το 2009. Υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα της Πέγειας δημιουργήθηκε από τις δυο ομάδες ΑΠΟΠ Πέγειας - Κινύρας Έμπας, το 2003 και μέχρι το 2011, είχε πρωταγωνιστική πορεία. Όμως το 2012 γράφτηκε ακόμη μια μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρο της Πάφου, η οποία έφερε την διάλυση της Πέγειας (πλέον αγωνίζεται στο αγροτικό) αλλάζοντας μάλιστα και όνομα σε Πέγειαfc 2012.

Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί κατά πόδας και η Αθλητική Ένωσης Πάφου, αλλά για οικονομικά ζητήματα. Μια ομάδα που ιδρύθηκε το 2000 με την ενοποίηση των ιστορικών ομάδων της πόλης Ευαγόρας Πάφου και ΑΠΟΠ,  με τους Παφίτες να αγκαλιάζουν εξ αρχής την προσπάθεια αυτή, αλλά όπως φαίνεται και πάλι θα τα μετανιώσουν.

Τα πράγματα για τις ομάδες της πόλης δεν είναι και τόσο καλά. Εξαίρεση αποτελεί η ομάδα των Κουκλιών, ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται στην 2η κατηγορία και κυνηγά, την άνοδο της στην πρώτη. Μια ομάδα οικονομικά υγιής, χωρίς οικονομικά χρέη και πάνω από όλα, συγυρισμένη ποδοσφαιρικά.

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, αλλά η μεγάλη ημέρα της Πάφου είναι την προσεχή Τετάρτη. Με πρόθεση του δημάρχου Σάββα Βέργα θα βρεθούν οι πρόεδροι όλων των ομάδων που εκπροσωπούν την Πάφο, για να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Θα ήταν καλό για την επαρχία της Πάφου οι ομάδες που την εκπροσωπούν να ελαχιστοποιηθούν. Υπάρχουν αρκετές ομάδες σε όλες τις κατηγορίες των πρωταθλημάτων της ΚΟΠ και αν βρεθεί η χρυσή τομή για ενοποίηση τότε θα μιλάμε για μια δυνατή ποδοσφαιρικά Πάφο.

Ο τρόπος υπάρχει, αλλά πάνω από όλα πρέπει να υπάρχει θέληση από όλους. Να αφήσουν στην άκρη πολιτικές διαφορές ή κόντρες μεταξύ παραγόντων και να κοιτάξουν το καλό της πόλης. Το τονίζουμε είναι αρκετά καλό να έχεις ομάδες σε όλες τις κατηγορίες όμως από την άλλη όταν τα προβλήματα αυξάνονται, τότε η λύση είναι μια. Ενοποίηση, εδώ και τώρα. Σκεφτείτε τι μπορεί να γίνει αν οι διοικήσεις των πιο κάτω ομάδων, ενοποιηθούν, τι δύναμη θα μαζέψουν για να φτιάξουν μια αρκετά καλή ομάδα και ένα ποδοσφαιρικά δυνατό σύνολο, μακριά από περιπέτειες, και γιατί όχι πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ποτέ δεν είναι αργά. Δοκιμάστε και αυτό το μοντέλο.

Οι ομάδες της Πάφου:

Αθλητικής Ένωσης Πάφου 1η κατηγορία
ΑΕΚ Κουκλιών 2η κατηγορία
Ακρίτας Χλώρακας 2η κατηγορία
ΑτρότημοςΓεροσκήπου 3η κατηγορία
ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς 3η κατηγορία
Φοίνικας Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς 4η κατηγορία
Κισσόςfc 4η κατηγορία  
Πέγειαfc 2012 Αγροτικό


Top