Γιάννος Χαραλαμπίδης Έχουν βίδες οι καρέκλες...

Έχουν βίδες οι καρέκλες...


Πόσες φορές να σας το πει ο Ερντογάν για να το εμπεδώσετε; Ούτε σημαία δικαιούμαστε να έχουμε ούτε κράτος. Τώρα ξύπνησε και η Κυβέρνηση. Και ανακοινώνει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος χαλά το καλό κλίμα. Ουάου, θα αναφωνούσε και ο Βαρουφάκης. Της ίδιας περίπου αναποτελεσματικότητας διαπραγματεύσεις, όπως ήταν και οι δικές του, έκαναν και οι ημέτεροι.
 
 Η Κυβέρνηση Σύριζα πουλούσε ελπίδα και έφερε νέα μνημόνια και κλείσιμο των τραπεζών, προκάλεσε χάος, και στα βήματά της, η δική μας Κυβέρνηση, η οποία είχε πριν από την Ελληνική προχωρήσει στο κούρεμα, με την πλήρη στήριξη της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια  στο Κυπριακό. Την πάτησαν όμως. Διότι, την κρίσιμη στιγμή, στο Μον Πελεράν  2, έγινε το ατύχημα, όπως είπε και ο ΥπΕξ Ι. Κασουλίδη. Ο πάλαι ποτέ εθνικόφρονας και νυν  υποστηριχτής της κυπριακής συνείδησης, όπως και ο Ν. Κοτζίας,  ως πυλώνα βιωσιμότητα της λύσης. Πλήρης ταύτιση των δυο, προς απογοήτευση των απορριπτικών, αλλά και των άλλων, που λένε  «λύση» νάναι και ας φορέσει η Κύπρος ολόκληρη φέσι.  
 
 Ο Ερντογάν αξιώνει υποστολή της κρατικής μας σημαία και είναι πέρα για πέρα σαφής: Θεωρεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εκλιπούσα και θέλει να της δώσει τη χαριστική βολή σε μια Πενταμερή. Και μετά, όταν θα νομιμοποιηθεί το ψευδοκράτος ως ισότιμου καθεστώτος συνιστών κράτος, θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα. Μας τα είπε μερικώς ο κ. Ακιντζί: Οσο μεγαλύτερη θα είναι η ανάπτυξη τόσο περισσότεροι θα  είναι οι Τούρκοι εργάτες που θα έρχονται στην Κύπρο! Κατά τα άλλα με την ομοσπονδία θα τερματιστεί  ο εποικισμός. Μάλλον νομιμοποιείται. Και μετά διώξτε τους. Μας προειδοποίησε προ καιρού ο Ερντογάν: Θα στείλει άλλο ένα εκατομμύριο. Οσο πιο πολλούς στείλει τόσο πιο γρήγορα θα ξεμπερδέψει μαζί μας. Το γράφουν, άλλωστε στις εκθέσεις τους οι Κουκό και Λάακσον. Οτι δηλαδή οι έποικοι, που μετά την ομοσπονδιακή  λύση θα νομιμοποιηθούν και θα αυξηθούν, θα αποτελέσουν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του νέου πολιτειακού συστήματος. Διότι, όπως εξηγούν, θα χρησιμοποιούν από την Τουρκία ως πρόσχημα για συνταγματικές αλλαγές. 
 
Το Μον Πελεράν είναι σταθμός. Η πολιτική του εξευμενισμού απέτυχε. Το ίδιο και η Κυβέρνηση. Μαζί της και η αντιπολίτευση, η οποία αδυνατεί να υιοθετήσει κοινή γραμμή και εναλλακτική πρόταση. Τέλος εποχής. Υπάρχει και η οδός για την παράδοση της σκυτάλης και την αλλαγή πολιτικής  και στρατηγικής για την αποτροπή χειρότερων καταστάσεων. Βεβαίως, δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες είναι γλυκιά η εξουσία και έχουν βίδες οι καρέκλες...   
 

Top