Γιάννος Χαραλαμπίδης Κασουλίδης και βαθύ κράτος...

Κασουλίδης και βαθύ κράτος...Το οποίο δεν είναι τσιφλίκι κανενός ΥπΕξ και κανενός Προέδρου, κανενός πολιτικού, για να το τάζει δεξιά και αριστερά, κατά τρόπον επιπόλαιο. Εάν ήταν να πληρωθούν χρήματα για τη λύση από το φυσικό αέριο, κανείς νοήμων δεν θα ήταν δυνατό να διαφωνήσει. Για ποια, όμως, λύση μιλούμε; Η ίδια η Κυβέρνηση από τη μια αναφέρεται σε «κοινό όραμα» και από την άλλη αφήνει να διαρρεύσουν προς τα ΜΜΕ ότι ο κ. Ακιντζί καταθέτει στις συνομιλίες συνομοσπονδιακές θέσεις.

Η δε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι τουρκικός διχοτομικός στόχος από το 1956. Υπάρχει σωρεία εγγράφων για όσους ξέρουν να διαβάζουν. Δεν είναι καν έντιμος συμβιβασμός, αλλά μια από τις χείριστες μορφές διχοτόμησης. Υπάρχει και κάτι εξίσου σημαντικό: Εκείνο που θα ανέμενε ο πολίτης από τον Κύπριο ΥπΕξ, θα ήταν να ζητήσει πολεμικές αποζημιώσεις από την Τουρκία, όχι να τάζει έσοδα από τον εθνικό μας πλούτο για να καλυφθούν οι ζημιές της εισβολής και της κατοχής.

Το δε χείριστο είναι άλλο: Τμήμα των χρημάτων, τα οποία υποσχέθηκε ο κ. Κασουλίδης, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, είναι για τις αποζημιώσεις ελληνοκυπριακών περιουσιών, ώστε να επιτύχει η Τουρκία στον βορρά πλειοψηφία και επί του πληθυσμού και επί του εδάφους.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια προς τον Υπουργό των Εξωτερικών, ο οποίος, αντί να εξηγήσει στους Αμερικανούς πώς θα επανενσωματωθούν τα κατεχόμενα στην Κυπριακή Δημοκρατία, τους εξηγεί θέσεις βαθέος τουρκικού κράτους, δηλαδή πώς με δικά μας χρήματα θα γίνει ο βορράς εσαεί τουρκικός και πώς ολόκληρη η Κύπρος, όπως το δηλώνουν δημόσια και ο Ταγίπ Ερντογάν και οι συνεργάτες του, θα καταστεί βιλαέτι δικό τους.

Και, μάλιστα, όπως διαλαλούν, αυτό θα συμβεί μέσω της ομοσπονδίας και των δομών της, που θα νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα της εισβολής και θα αναγνωρίσουν το υφιστάμενο ψευδοκράτους σε ισότιμο τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος. Ανάλογες ομοσπονδιακές πολιτειακές φόρμουλες διάλυσης διαφόρων παραλλαγών επέβαλαν οι Αμερικανοί συνομιλητές του Κύπριου ΥπΕξ στη Βοσνία, για παράδειγμα, και στο Ιράκ. Και έγιναν βασιλείς του χάους!


Top