Ανδρέας Παρασκευά Μοιράζει πόνο... ο Κριστιάνο Ρονάλντο!

Μοιράζει πόνο... ο Κριστιάνο Ρονάλντο!


Είμαι δηλωμένος Μπαρσελονίστας. 
Και όχι τα τελευταία χρόνια που κατέκτησε αμέτρητους τίτλους! 
 
Αλλά από τότε που ο Γιόχαν Κρόιφ οδηγούσε τους μπλαουγκράνα, τότε που ο Χρίστο Στόιτσκοφ, ναι αυτός ο τεράστιος Βούλγαρος επιθετικός οργίαζε με τους «μπλαουγκράνα», τότε που αρχηγός ήταν ο Ρόναλντ Κούμαν, τότε που ο Πεπ Γουαρδιόλα ξεκινούσε την ποδοσφαιρική του καριέρα. 
 
Θεωρώ τον Μέσι τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή που έβγαλε ο πλανήτης και όχι φυσικά επειδή παίζει στην Μπάρσα αλλά επειδή είναι ένα ατόφιο ταλέντο, που ο θεός τον προίκισε με τέτοια ποδοσφαιρικά στοιχεία που δύσκολα θα βγει όμοιος του!
 
Αυτά ως παρένθεση γιατί θα ασχοληθώ με ένα άλλο τεράστιο παίκτη… τον Κριστιάνο Ρονάλντο. 
 
Έναν ποδοσφαιριστή που δεν έχει το ταλέντο του Μέσι αλλά μπορεί άνετα να συγκριθεί με τον μάγο Αργεντινό!
 
Απίστευτα σωματικά προσόντα, παίκτης Παγκόσμιας κλάσης, παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και ενδεχομένως ο καλύτερος κεφαλοσφαιριστής στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Παίκτης που κατευθύνει όπου ο ίδιος θέλει την μπάλα είτε με τα πόδια είτε με το κεφάλι.
 
Και όμως ο Πορτογάλος παρόλο που με πλήγωσε πολλές φορές στην καριέρα του κόντρα στην Μπαρσελόνα… το λέω πλέον μετ’ βεβαιότητας… πραγματικά μοιράζει πόνο. 
 
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το πάθος του, τον τσαμπουκά του, κάνει με τα ψυχολογικά πολλούς με τα γκολ του και τις ενέργειες του. 
 
Πόσο μάλλον με τον τρόπο που πανηγυρίζει! Ο Πορτογάλος έβαλε με χρυσά γράμματα το όνομα του στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο και θα παραμείνει εκεί μαζί με τον Μέσι ως οι κορυφαίοι όλων. 
 
Γι’ αυτό και του οφείλουμε ένα τεράστιο σεβασμό. Γι’ αυτά που πέτυχε, γι’ αυτά που ακόμα θα πετύχει.
 
Για όσες φορές πληγώθηκε… και που άλλες τόσες βγήκε νικητής. Είναι γεννημένος μαχητής και η αντιμετώπιση που τυγχάνει είναι επιεικώς απαράδεκτη. 
 
Τουλάχιστον από μένα… έχει ένα τεράστιο ρισπέκτ! 
 
Γιατί αυτά που κάνει εντός γηπέδου, που είναι προϊόν σκληρής δουλειάς εκτός γηπέδου και όχι μόνο ταλέντου! 
 
Και είναι απλά μάθημα για όλους τους νέους παίκτες που θέλουν να κτίσουν μια καριέρα… 
 

Top