Κωστάκης Αντωνίου Τα κουκιά των ψηφοφόρων των ορεινών περιοχών είναι λίγα για να ενδιαφερθούν οι κυβερνήσεις

Τα κουκιά των ψηφοφόρων των ορεινών περιοχών είναι λίγα για να ενδιαφερθούν οι κυβερνήσεις


Παραπονείται ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Ορεινών Θερέτρων Ανδρέας Μαντάλας για την πλήρη εγκατάλειψη των ξενοδόχων και γενικά των ανθρώπων  των ορεινών περιοχών, από το κράτος. "Είμαστε οι φτωχοί συγγενείς, εμείς εδώ στα ορεινά. Δυστυχώς, ούτε και στα τουριστικά πακέτα δεν συμπεριλαμβανόμαστε. Διοχετεύουν  τους τουρίστες μόνο προς τα παράλια και μας έχουν αφήσει έξω. Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι εκτός από τη θάλασσα, υπάρχουν και τα βουνά στην Κύπρο", σημείωσε.
Με όλο τον σεβασμό κύριε Μαντάλα, αλλά πόσους ψηφοφόρους διαθέτουν οι ορεινές περιοχές, ώστε το κράτος, στην πραγματικότητα οι εκάστοτε κυβερνώντες, να τους λάβουν υπόψη και να εργασθούν ώστε να  γίνουν έργα, να αναζωογονηθεί ο τουρισμός, να μείνουν οι νέοι στα χωριά τους, να ανακοπεί η αστυφιλία; Είδες συχνά κάποιο πολιτικό ηγέτη να επιλέγει για διακοπές την Κακοπετριά, τις Πλάτρες, κάποιο ορεινό θέρετρο; Όλοι τραβούν στον Πρωταρά, στην Αγία Νάπα, στη Λεμεσό, ή στο εξωτερικό. Αν εξαιρεθεί  ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ο οποίος επέλεξε την κυβερνητική κατοικία στο Τρόοδος να περάσει τις διακοπές του, κάτι  το οποίο συνήθιζαν και  οι προηγούμενοι Πρόεδροι, κανένας άλλος αξιωματούχος δεν επέλεξε ένα ορεινό θέρετρο να κάμει διακοπές, έστω και μίας ημέρας. Θα σας επισκεφθούν σύντομα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας,  θα σας πουλήσουν λόγια και μετά μην τους είδατε μην τους απαντήσατε. Οι ψηφοφόροι σας αποτελούν αμελητέα ποσότητα και δεν παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εκλογή των ταγών.
Οι ορεινές περιοχές μένουν στο έλεος του Θεού. Χάνονται οι νέοι, τα χωριά ερημώνονται, οι οικονομικές δραστηριότητες είναι ελάχιστες, μένουν μόνο μερικοί ηλικιωμένοι, για να πληρώνουν το τίμημα της εγκατάλειψης. Κλείουν ιατρικά κέντρα, δεν υπάρχουν τακτικές συγκοινωνίες και μένει μόνο το  σχέδιο επιχορηγημένων αδειών του Υπουργείου Εργασίας για να προσθέτει κάποια αίσθηση  ύπαρξης ζωής και ο Δεκαπενταύγουστος για να δίδει κάποια πλαστή εικόνα κίνησης.
Οι ορεινές περιοχές αργοσβήνουν. Ο κ. Μαντάλας ζητεί έργα και μεταξύ άλλων και δημιουργία τελεφερίκ στην Κακοπετριά και στον Αγιο Νικόλαο Στέγης που να φθάνει στο Τρόοδος. Τα τελεφερίκ ήταν το μεγάλο επικοινωνιακό χαρτί του υποψηφίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. Κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών του 2013, επεσκέφθη τις Πλάτρες και εξάγγειλε το μεγαλέπηβολο σχέδιο ανάπλασης της περιοχής Τροόδους με επίκεντρο τη δημιουργία τελεφερίκ που θα ξεκινούσαν από τους πρόποδες του Τρόοδους και θα κατέληγαν στον Όλυμπο, μεταφέροντας τουρίστες. Δεσμευόταν ότι μέσα σε έξι μήνες από την ανάληψη της διακυβερνήσεως θα ξεκινούσε το έργο κάτω από τις εντολές του Υφυπουργού Ανάπτυξης. Συμπληρώνονται πέντε χρόνια από της ανάληψης της διακυβέρνησης, και όχι μόνο τελεφερίκ δεν έγινε, ούτε σχέδιο ανάπλασης υπάρχει όπως διατείνετο ο Νίκος Αναστασιάδης, αλλά ούτε Υφυπουργός Ανάπτυξης έχει διοριστεί. 
Οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών έχουν καταστεί θύματα παραπλάνησης από τα κόμματα και δέκτες ανεκπλήρωτων κομματικών υποσχέσεων. Και έτσι, δυστυχώς, θα παραμείνουν. Τα κουκιά των ψήφων τους είναι λίγα και δεν υπολογίζονται στην εκλογή βουλευτών και Προέδρων. Χρειάζεται να αλλάξουν οι ίδιοι τη μοίρα τους και να κινηθούν αποφασιστικά με αγώνες και κοινοποιήσεις, για να υποχρεώσουν τους εκάστοτε κυβερνώντες να ενδιαφερθούν για την επιβίωση τους. Διαφορετικά θα σβήσουν από τον κυπριακό χάρτη...

Top