Κωστάκης Αντωνίου Έδωσαν χείρα βοηθείας στην Τουρκία να προβάλει την "ελληνοκυπριακή βαρβαρότητα"

Έδωσαν χείρα βοηθείας στην Τουρκία να προβάλει την "ελληνοκυπριακή βαρβαρότητα"


Η κυβέρνηση μίλησε, κατόπιν εορτής, και υπό την πίεση των επικρίσεων πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ, για την προκλητική απόφαση της να επιτρέψει στους Τούρκους, να μεταβούν στα Κόκκινα για να εορτάσουν τη σφαγή των Ελληνοκυπρίων της Τηλλυρίας από την Τουρκική Αεροπορία. Μίλησε για να μας πει τι; Εκείνο το οποίο γνωρίζει όλος ο κόσμος. Ότι ο Αναστασιάδης είναι ουραγός της πολιτικής Χριστόφια-ΑΚΕΛ. Ότι δεν διαθέτει ίχνος πολιτικού θάρρους να λάβει αποφάσεις, σύμφωνες με το λαϊκό αίσθημα και το εθνικό συμφέρον,  αλλά αντιγράφει απλώς αποφάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων, ώστε να επιδεικνύει ως σωσίβιο το τι έπραξαν οι προηγούμενοι. Και αναλόγως,  πότε να τους φορτώνει ευθύνες,  και πότε να απαλλάσσει εαυτό από την ευθυνοφοβία και τις φιλοτουρκικές αποφάσεις.
"Η κυβέρνηση εφάρμοσε πλήρως και κατά γράμμα τη συμφωνία Χριστόφια-Ταλάτ, που προέβλεπε ουσιαστικά το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη από τον οποίο εξυπηρετούνται κατά κύριο λόγο οι Ελληνοκύπριοι που διαμένουν στην Τηλλυρία", μας δήλωσε με πάσα σοβαρότητα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
Και τι σχέση έχει, φίλε Βίκτωρα, το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη με την προσφορά άδειας από την κυβέρνηση σας στους Τούρκους να γιορτάσουν τους βομβαρδισμούς με βόμβες ναπάλμ, της Τηλλυρίας; Ποία κυρίαρχη και αξιοπρεπής κυβέρνηση, προσφέρει άδεια σε πολίτες αποσχισθέντος τμήματος του κράτους της, να γιορτάσουν τη σφαγή υπηκόων  της; Υπάρχει κυβέρνηση στον κόσμο η οποία ανταγωνίζεται την κυβέρνηση Αναστασιάδη, σε εθνική αναξιοπρέπεια, σε εθνικό αυτοεξευτελισμό και σε πολιτική δειλία; 
Και πότε; Όταν λέτε πως αγωνίζεστε για να καταδείξετε διεθνώς, την τουρκική αδιαλλαξία. Τι εκάμετε τελικά; Προσφέρατε την ευκαιρία στους Τούρκους, να στείλουν μηνύματα στη διεθνή κοινότητα ότι υπήρξαν θύματα ελληνοκυπριακής βαρβαρότητας τη στιγμή κατά την οποία η Τουρκία είχε  κατακαύσει την Τηλλυρία με βόμβες ναπάλμ και δολοφόνησε αμάχους Ελληνοκυπρίους. Αυτό έπραξε η κυβέρνηση. Διευκόλυνε την τουρκική προπαγάνδα. Οποίο αίσχος και οποίο κατάντημα.
Ποιος είπε στην κυβέρνηση να κλείσει το οδόφραγμα του Λιμνίτη; Μία απλή κίνηση χρειαζόταν. Να μην επιτραπεί στους Τούρκους να χρησιμοποιήσουν έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας για να μεταβούν στα Κόκκινα να γιορτάσουν τη σφαγή Ελληνοκυπρίων. Αυτό χρειαζόταν να πράξει η κυβέρνηση. Αλλά είτε η πολιτική δειλία της, είτε η τουρκολαγνεία της, είτε η αχαμπαροσύνη της, δεν της επιτρέπουν να κάμει ούτε μία απλή πολιτική κίνηση, η οποία να αντανακλά το πατριωτικό λαϊκό αίσθημα. 
Αλλά ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, μας είπε ακόμη ένα ανέκδοτο. "Είναι δεδομένη η καταδίκη της κυβέρνησης για τους βομβαρδισμούς και τις ωμότητες ενάντια στους Ελληνοκυπρίους που διεπράχθησαν απο την Τουρκία το ΄64", δηλώνει.
Έτσι θεωρεί δεδομένη την καταδίκη η κυβέρνηση; Επιτρέποντας στους Τούρκους να γιορτάσουν τις ωμότητες εναντίον των Ελληνοκυπρίων; Χωρίς να εκδώσει μία ανακοίνωση καταδίκης των ωμοτήτων; Χωρίς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να προβεί σε μία δήλωση η οποία να υπενθυμίζει στη διεθνή κοινότητα, τι έπραξε η Τουρκία, το 1964, κάνοντας χρήση των επεμβατικών "δικαιωμάτων" της; Μα ακριβώς τώρα και ενώ βρίσκεται στην επικαιρότητα το θέμα της εμμονής της Τουρκίας στις εγγυήσεις της και στη διατήρηση του κατοχικού στρατού, όφειλε ο Νίκος Αναστασιάδης, να υπενθυμίσει και να πείσει τη διεθνή κοινότητα για τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας και πόσο μεγάλο κίνδυνο διατρέχει ο κυπριακός λαός από τις τουρκικές εγγυήσεις και τον κατοχικό στρατό. Αλλά ποιος έχασε τη διορατικότητα και την πολιτική αντίληψη για να τη βρει αυτή η κυβέρνηση; Έκλεισε το μικρομάγαζο και βρίσκεται σε διακοπές...
Αυτή η κυβέρνηση δεν διαθέτει εθνική αξιοπρέπεια. Δεν διαθέτει ίχνος αντίληψης πότε θα κινηθεί και πώς θα κινηθεί. Δεν θέλει να θίξει την Τουρκία, ούτε να προβάλει τις ωμότητες της στην Κύπρο. Τη διακρίνει η πολιτική δειλία και η απραξία. Η Τουρκία δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα εύρισκε τόσο πρόθυμους συμμάχους στην ηγεσία του κυπριακού ελληνισμού...

Top