Κωστάκης Αντωνίου ΔΗΣΥ: Τον Αναστασιάδη τον φοβάται και τον Έιντε δεν τον προδίδει

ΔΗΣΥ: Τον Αναστασιάδη τον φοβάται και τον Έιντε δεν τον προδίδει


 
Με μία νερόβραστη, δειλή, τοποθέτηση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, τέως αντι-ανανικός και νυν σφόδρα Αβερωφικός-Αναστασιαδικός, Πρόδρομος Προδρόμου, τοποθετήθηκε, μετά από παρέλευση ημερών, στο επίμαχο θέμα της σύγκρουσης Αναστασιάδη-Έιντε. Εν παρενθέσει και παρεμπιπτόντως σε μία δήλωση κατά των τετελεσμένων που μεθοδεύει η τουρκική πλευρά, ο κ. Προδρόμου ερωτά απλώς: "Αν αληθεύουν έστω και κατ' ελάχιστον τα όσα ατυχώς υπαινίσσεται με δημόσιες δηλώσεις του ο Ειδικός Σύμβουλος κ. Ε. Μ. Έιντε, τότε η Τουρκία δεν θα προχωρούσε σε τέτοιες ενέργειες". 
Το γεγονός ότι ο ΔΗΣΥ κοιλιοπονούσε επί ημέρες για να τοποθετηθεί στο επίμαχο θέμα, και η φρασεολογία που χρησιμοποιείται, παραπέμπει σε μία, με το στανιό, δειλή στήριξη του Προέδρου και σε μία ήπια επίκριση τού κ. Έιντε, για όσα διέπραξε, είναι αρκούντως ενδεικτικά της αμηχανίας που επικρατεί στο κόμμα. "Ατυχείς" χαρακτηρίζονται οι φιλοτουρκικές τοποθετήσεις και η όλη φιλοτουρκική διάθεση που ο Έιντε επεδείκνυε στη διάρκεια της όλης παρουσίας του στην Κύπρο. Ούτε "λομπίστας" της Τουρκίας χαρακτηρίζεται, ούτε συνομιλητής των τουρκικών πρεσβειών στην Αθήνα, ούτε φιλοτουρκική προσέγγιση τού αποδίδεται.
Δεν ξεμπερδεύει με τέτοιες νερόβραστες τοποθετήσεις ο ΔΗΣΥ. Καλείται να τοποθετηθεί καθαρά και χωρίς υπεκφυγές. 
Υπήρξε ο Έιντε στενός συνεργάτης της ηγεσίας του κόμματος; 
Ενεργούσε ο Έιντε ως λομπίστας της Τουρκίας;
Προκάλεσε τεράστια ζημιά στην κυπριακή υπόθεση;
Έπρεπε να είχε ζητηθεί η ανάκλησή του εδώ και καιρό;
Διείδε η ηγεσία του ΔΗΣΥ στις συχνές επαφές που είχαν, τάσεις απο-ενοχοποίησης της Τουρκίας και προώθηση τουρκικών θέσεων όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;
Συμφωνεί ή διαφωνεί ο ΔΗΣΥ με την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη να δώσει στη δημοσιότητα τις σημειώσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για τα διατρέξαντα στο Κραν Μοντανά;
Συμφωνεί με την κωλοτούμπα του Προέδρου να μην τα δώσει στη δημοσιότητα;
Ο ΔΗΣΥ αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρες θέσεις διότι δεν έχει καθαρή πολιτική. Και τον Έιντε θώπευε στις αγκάλες του και τον Πρόεδρο θέλει να στηρίξει ακόμη και στα λάθη και στις αναδιπλώσεις του. 
Η ηγεσία του ΔΗΣΥ και στελέχη του είναι ταγμένοι στην όποια λύση. Δεν φέρουν ένσταση για  οποιεσδήποτε παραχωρήσεις κάνει η ελληνοκυπριακή πλευρά. Έχουν ταυτόσημη φιλοσοφία με το ΑΚΕΛ. Και υπήρξαν οι κύριοι πρωταγωνιστές στην αγιοποίηση του Ακιντζί, στην εμπέδωση ψευδαισθήσεων και στην προπαγανδιστική καλλιέργεια ευσεβοποθισμών πως η λύση είναι εφικτή μέσα στο 2016. 
Η ηγεσία του ΔΗΣΥ διατηρεί τις ίδιες ενδοτικές φιλοσοφίες με τον Νίκο Αναστασιάδη. Είναι και αυτή τεταγμένη στην αναζήτηση ανανικής λύσης. Περιλαμβάνει όλους εκείνους που το 2004 ψήφισαν υπέρ του "Ναι". Χαιρέτισαν τον διορισμό Έιντε και μάλιστα ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου επαίρετο ότι ο κ. Έιντε υπήρξε επιλογή της Βικτώρια Νούλαντ. 
Για όλα αυτά και για πολλά άλλα, δεν τολμούν να πάρουν ξεκάθαρες θέσεις στη σύγκρουση Αναστασιάδη-Έιντε. Και τον Αναστασιάδη φοβούνται και τον Έιντε ως φίλο και συμβουλάτορα δεν τον προδίδουν...
 

Top