Κωστάκης Αντωνίου Θα ακούμε το Κοράνι από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη...

Θα ακούμε το Κοράνι από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη...


Ενόσω βρισκόταν στην Αθήνα ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ, δεν σημειώθηκε καμία παραβίαση του ελληνικού θαλάσσιου και εναέριου χώρου από τουρκικά πολεμικά. Μόλις έφυγε ο Γιλντιρίμ, ξανάρχισαν σε μεγαλύτερη κλίμακα οι παραβιάσεις. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Γιλντιρίμ προς τον Αλέξη Τσίπρα, ότι "πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια και από τις δύο πλευρές, για να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο". Αυτοί είναι οι Τούρκοι, αυτοί υπήρξαν πάντοτε, χωρίς καμία αλλοίωση διά μέσου των αιώνων και με αυτό το έθνος και τους ηγέτες του, μας καλούν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο Αβέρωφ  Νεοφύτου και ο Άντρος Κυπριανού, να συμβληθούμε μέσω μίας διζωνικής λύσης. 
Μπορεί ο κυπριακός Ελληνισμός να εμπιστευθεί την Τουρκία μέσα, μάλιστα, από μία λύση, η οποία θα περιέχει τόσα δαιδαλώδη, αμφίσημα και χωριστικά στοιχεία, τα οποία ανά πάσα στιγμή θα προσφέρουν άνετη δικαιολογία στην Τουρκία να επεμβαίνει και να επιβάλλει τη δική της ερμηνεία των πραγμάτων, στο νέο κράτος; Γιατί νέο κράτος θα δημιουργηθεί, μην ακούτε τις ψευδολογίες της Κυβέρνησης και των δύο μεγάλων κομμάτων, περί συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο Ραούφ Ντενκτάς, συνήθιζε να λέγει: "Αν δύο Ελληνοκύπριοι αποπειραθούν να τσιμπήσουν τον πισινό μίας Τουρκάλλας, η λύση θα καταρρεύσει". Ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν είναι η εξεύρεση βιώσιμης λύσης. Ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας είναι η εξεύρεση μίας ετοιμόρροπης λύσης, που θα καταρρεύσει στο πρώτο φύσημα του αέρα, προκειμένου απ' εκεί και πέρα, να προελάσει ο τουρκικός στρατός και να καταλάβει όλη την Κύπρο. Δεν θα χρειαστεί καν... η ενόχληση του πισινού μίας Τουρκάλλας να ανάψει τη θρυαλλίδα. Θα δημιουργηθούν τόσες εστίες διαφωνιών, ώστε η κατάρρευση θα είναι βεβαία. 
Πάμε τώρα σε ένα άλλο γεγονός.  
Στην Αγία Σοφία αναγνώστηκε και πάλιν το Κοράνι και στη συνέχεια έγινε κάλεσμα των πιστών για προσευχή (εζάνι), στο πλαίσιο της θρησκευτικής γιορτής που ονομάζεται "η Νύχτα της Αποκάλυψης του Κορανίου". Η τουρκική κρατική τηλεόραση μετέδωσε απευθείας από την Αγία Σοφία ολόκληρη την τελετουργία, η οποία ξεκίνησε τα μεσάνυκτα και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα.
Αυτή η βάρβαρη πρόκληση προς το θρησκευτικό αίσθημα των απανταχού χριστιανών στηλιτεύθηκε έντονα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, αλλά ποιος ακούει την Ελλάδα; Και ποιος Τούρκος ηγέτης θα ακούει αύριο τις διαμαρτυρίες του "ελληνοκυπριακού συνιστώντος κρατιδίου", το οποίο θα διαδεχθεί την Κυπριακή Δημοκρατία; 
Αύριο, με τη λύση που διαπραγματεύονται ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Άντρος Κυπριανού, θα ακούμε το Κοράνι από τον Απόστολο Ανδρέα και από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη. Δεν αποτελούν κινδυνολογίες όλα αυτά, αλλά προειδοποιήσεις και εκτιμήσεις στη βάση των τραγικών πραγματικοτήτων, οι οποίες θα προκύψουν από τη λύση της διζωνικής ομοσπονδίας.
Από τη στιγμή που ελληνικά χέρια υπογράψουν τη λύση, ανοίγει ο τάφος του κυπριακού Ελληνισμού. Δεν υπάρχει ελπίδα διαφυγής από την καταστροφή. Επιβιώσαμε ως Ελληνισμός, χάρη και στην ύπαρξη του κράτους μας. Θα χαθούμε μόλις σβηστεί από τον χάρτη η Κυπριακή Δημοκρατία και γεννηθεί η Κυπριακή Διζωνική Ομοσπονδία. Μονάχα η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας εγγυάται την επιβίωσή μας. Καμία άλλη εγγύηση δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τον κυπριακό Ελληνισμό, για τον απλούστατο λόγο ότι καμία άλλη χώρα και κανένας άλλος διεθνής οργανισμός δεν πρόκειται να εμπλακούν σε πόλεμο με την Τουρκία για χάρη μας.
Από την ώρα που νομιμοποιήσουμε την παρουσία εδώ της Τουρκίας, μέσω της διζωνικής λύσης, ο κυπριακός Ελληνισμός είναι χαμένος. Τελεία και παύλα...

Top