Οι πρώτες διαπιστώσεις για τη Νέφτσι Μπακού…

Τις τελευταίες τους προπονήσεις επί κυπριακού εδάφους θα κάνουν σήμερα και αύριο οι ποδοσφαιριστές, πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν το πρωί της Τετάρτης.
Οι γαλαζοκίτρινοι επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις μετά το χθεσινό ρεπό και ουσιαστικά μπαίνουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους, ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης κόντρα στη Νέφτσι Μπακού.
Ήδη οι ποδοσφαιριστές εδώ και δέκα ημέρες προετοιμάζονται εντατικά για τις δύο αναμετρήσεις με τους Αζέρους, ωστόσο η απουσία των διεθνών δεν επέτρεψε στον Γιοβάνοβιτς να δουλέψει όπως ήθελε, αφού αρκετές προπονήσεις έγιναν με ελλείψεις. Παρόλα αυτά, από την Παρασκευή όλοι βρίσκονται στη διάθεση του Σέρβου τεχνικού και η κωδικοποίηση της Νέφτσι ξεκίνησε ήδη και μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί με τα θεωρητικά μαθήματα και την ομιλία του προπονητή στο ξενοδοχείο όπως συνηθίζεται. Χθες οι ποδοσφαιριστές πήραν μια πρώτη γεύση για το τι θα αντιμετωπίσουν την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς το πρωί βρέθηκαν στον «Αρχάγγελο» (παρά το ρεπό που είχαν) και παρακολούθησαν σε βίντεο πλάνα από πρόσφατο παιγνίδι της Νέφτσι. Παράλληλα, είδαν όλους τους ποδοσφαιριστές της Νέφτσι ξεχωριστά για το πώς κινούνται στον αγωνιστικό χώρο, τα δυνατά και αδύνατά τους σημεία σε προσωπικό επίπεδο.
Από το βίντεο διαπιστώθηκε πως οι Αζέροι δεν έχουν αρκετούς παίκτες με την ποιότητα που έχουν οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ. Ωστόσο, διαθέτουν καλές μονάδες και επικίνδυνους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά, κυρίως στις αντεπιθέσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον Τζούλιους Γούμπεϊ (γνωστός μας από το πέρασμά του στη Σαλαμίνα), αλλά και στους Βραζιλιάνους μεσοεπιθετικούς Φλαβίνιο και Ροντριγκίνιο. Παράλληλα, από το βίντεο διαπιστώθηκε πως η Νέφτσι δεν είναι ομάδα που αρέσκεται στο αμυντικό παιγνίδι, αλλά απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, ίσως υπάρξει διαφοροποίηση στην τακτική των Αζέρων.

«Μην τους υποτιμήσουμε»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θέλησε να πει ιδιαίτερα πράγματα στη διάρκεια του χθεσινού βίντεο, κάτι που θα κάνει τις επόμενες ημέρες και κυρίως την Πέμπτη το μεσημέρι. Να μην ξεχνάμε πως ο Πέτρακ Έρακ το μεσημέρι του Σαββάτου βρέθηκε στο Μπακού και παρακολούθησε τη νίκη (3-0) της Νέφτσι επί της Γκαμπάλα. Όλες τις πληροφορίες που συνέλεξε ο Έρακ θα τις μεταφέρει λεπτομερώς στον Γιοβάνοβιτς σήμερα και αυτός με τη σειρά του στους ποδοσφαιριστές. Ελάχιστα σχόλια και επισημάνσεις έκανε ο Σέρβος τεχνικός για τη δυναμικότητα της Νέφτσι, αφού το χθεσινό ραντεβού είχε σκοπό να «διαβάσουν» οι ποδοσφαιριστές τους αντίπαλους συναδέλφους τους σε ατομικό επίπεδο. Το μόνο που τόνισε ο κ. Γιοβάνοβιτς είναι πώς «θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο και όπως πάντα αντιμετωπίζουμε το κάθε παιγνίδι ξεχωριστά και με σοβαρότητα».

Top