Διεθνής διάκριση αξιοπιστίας για τη Renault

Η κορυφαία ασφάλεια, η τεχνολογία αιχμής και η αξιοπιστία ήταν πάντοτε οι βασικές αξίες των αυτοκινήτων της Renault. Αυτό αποδεικνύεται και από ανεξάρτητες έρευνες διεθνών οίκων. Η πιο πρόσφατη έγινε από τον οργανισμό Test-Achats/Test-Aankoop του Βελγίου φέρνοντας τα αυτοκίνητα της Renault στη θέση του πρωταγωνιστή σε όλες τις κατηγορίες.

Η έρευνα αξιοπιστίας έγινε πάνω σε 30,000 πελάτες σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο και Πορτογαλία και βασίστηκε σε κριτήρια όπως τις βλάβες που παρουσιάζει ένα όχημα και προκαλείτε (ή όχι) η ακινητοποίηση του. Επίσης, η έρευνα εξέτασε το είδος της βλάβης και κατά πόσο προέκυψαν κατά τη διάρκεια ή μετά την περίοδο εγγύησης. Σε δεύτερο στάδιο η έρευνα κάλυψε και άλλους τομείς όπως την κατανάλωση καυσίμου και πολλά άλλα.

Στη μικρή κατηγορία πέντε συνολικά αυτοκίνητα της Renault βρέθηκαν στις πρώτες δέκα θέσεις. Στην πρώτη το Dacia Sandero (που ανήκει στον Όμιλο Renault) ενώ στη δεύτερη θέση ακολούθησε το Renault Twingo με δείκτη αξιοπιστίας 96,3%. Τέταρτη θέση για το Renault Clio ενώ το Kangoo βρέθηκε στην έβδομη θέση. Στην κατηγορία Μ1 το Renault Megane βρέθηκε στι ψηλές θέσεις με δείκτη αξιοπιστίας 94,3%. Στην κατηγορία των MPV τα αυτοκίνητα της Renault σάρωσαν στην κυριολεξία. Τα επτά στα πρώτα 13 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα ήταν Renault με τα Scenic 1.5 και 2,0 λίτρων να παίρνουν τις δύο πρώτες θέσεις με δείκτη αξιοπιστίας 98,2% και 96,4% αντίστοιχα. Τέλος, στην πρώτη τετράδα της κατηγορίας του βρέθηκε και ο Renault Laguna και μάλιστα ψηλό δείκτη αξιοπιστίας.

Η πιο πάνω διακρίσεις είναι μόνο μερικές από τις δεκάδες που λαμβάνουν κάθε χρόνο τα αυτοκίνητα της Renault, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ποιότητα κατασκευής και την ψηλή αξιοπιστία που απολαμβάνουν τα αυτοκίνητα της γαλλικής φίρμας.

O οργανισμός Test-Achats/Test-Aankoop ιδρύθηκε το 1957 στο Βέλγιο και έχει σαν αποστολή την προώθηση και υπεράσπιση των συμφερόντων των καταναλωτών. Αναζητά λύσεις στα προβλήματά τους και βοηθά στην επίτευξη των δικαιωμάτων τους σε όλους τους τομείς. Είτε αυτό αφορά την ελευθερία της επιλογής, την πρόσβαση σε πληροφορίες ή στη δικαιοσύνη, το δικαίωμα στην υγεία, την ασφάλεια και πολλά άλλα.

 

Top