Το όνειρο για νέο ΠΟΛ...

Γι' άλλους ήταν αναμενόμενο, γι' άλλους ήταν έκπληξη. Πρόκειται για την απόφαση του σωματείου ΠΟΛ/ΑΕΜ Μαρωνίου να αναστείλει τη λειτουργία του λόγω οικονομικών προβλημάτων και τη διαγραφή του από την ΚΟΠ με την παρούσα ονομασία.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγα χρόνια, όταν κάποιοι ρομαντικοί φίλοι και πρώην ποδοσφαιριστές του Πεζοπορικού ήθελαν να «γεννήσουν» και πάλι τον ΠΟΛ, διαφωνώντας με την ενοποίηση και τη δημιουργία της ΑΕΚ. Ανέλαβαν ουσιαστικά την ΑΕΜ Μαρωνίου, πρόσθεσαν το όνομα του ΠΟΛ και είχαν τον έλεγχο και την οικονομική δαπάνη της ομάδας.

Το πείραμα αρχικά πέτυχε, αφού η ομάδα παρουσιάστηκε αρκετά δυνατή και από το αγροτικό κατάφερε να ανέλθει μέχρι την Γ΄ Κατηγορία. Ο θάνατος του Μιχ. Καϊσερλίδη, που ήταν πρόεδρος και βασικός αιμοδότης της ομάδας, φαίνεται πως επηρέασε σημαντικά σε όλους τους τομείς. Οι άνθρωποι του σωματείου δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα της ομάδας και τις συσσωρευμένες αγωγές ποδοσφαιριστών, που ζητούν την εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Αυτοί είχαν συμφωνήσει με ανθρώπους του ΠΟΛ που έχουν εγκαταλείψει την ομάδα.

Το όνειρο κάπου εδώ τελειώνει. Η ΑΕΜ Μαρωνίου επιστρέφει από εκεί που ξεκίνησε και οι φίλοι του ΠΟΛ πρέπει να πήραν τα σωστά μηνύματα. Καλός ο ρομαντισμός, όμως πρέπει να βλέπουμε και την ψυχρή πραγματικότητα.

Επί παντός επιστητού

* Πολύ ωραίος ο Πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Φ. Ερωτοκρίτου. «Δεν θα κρατήσουμε κανένα με το ζόρι», είπε, σχολιάζοντας τα συμβόλαια που τελειώνουν το καλοκαίρι.

* Όλα θα γίνουν στην ώρα τους και ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει λόγο να ανησυχεί. Οι παίκτες έχουν μεγάλο κίνητρο να θέλουν παραμονή τους στην ομάδα.

* Όποιος θέλει να φύγει θα έλθει άλλος και ο Γιοβάνοβιτς έχει πάντα τα πλάνα του.

* Οι πληροφορίες λένε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από άτομα του εξωτερικού να εμπλακούν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας του Απόλλωνα.

* Μακάρι να γίνει πραγματικότητα, για να μπορέσει το σωματείο να πάρει ανάσες και να βλέπει πιο αισιόδοξα τη συνέχεια.

* Λέγεται πως ο Μίντερντοπ είναι γι' αυτόν τον λόγο που θα έλθει στη Λεμεσό.

* Δεν θα έχει τους Ντεντέ και Αϊρόσα η ΑΕΛ, αφού θα παίξουν με τη χώρα τους στο Κόπα Άφρικα. Είναι σίγουρα απώλειες, όμως μια μεγάλη ομάδα πρέπει να έχει κατάλληλες λύσεις.

* Αν... έρθουν με άδεια την Παρασκευή θα τους χρησιμοποιήσει ο Πάμπος κατά της Ένωσης; Δεν το πιστεύουμε.

* Να κάνουν λίγες μέρες υπομονή ζήτησε από τους παίκτες ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού. Μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα χορηγού.

* Υποσχέσεις πήραν και οι παίκτες της ΑΕΠ από τον Πρόεδρό τους και τον Δήμαρχο Πάφου, κάτι θα πάρουν.

* Τι θα πουν οι παίκτες της Πέγειας, που πήραν μόνο ένα μισθό από το καλοκαίρι;

* Δύσκολα φεύγουν χωρίς καλή αποζημίωση κάποιοι παίκτες στην Ανόρθωση. Αυτό δεν επιτρέπει επιπλέον κινήσεις ενίσχυσης.

* Ο Όγιος θα ζητήσει τον Λαβόρδε από την Ανόρθωση. Όλοι οι πρώην τεχνικοί της ομάδας απασχολούν ακόμα το σωματείο. Τα λάθη πληρώνονται.

Top