Πόλεμος επιτελείων

Απολύτως διχασμένο είναι το ΔΗΚΟ στην αντίστροφη μέτρηση των εκλογών
Η αντιπαράθεση εστιάζεται στη χρήση του μητρώου μελών του κόμματος και τις μεθόδους που αξιοποιούν τα επιτελεία Καρογιάν και Παπαδόπουλου, για να κερδίσουν τους ΔΗΚΟϊκούς ψηφοφόρους


Όσο πλησιάζει η 1η Δεκεμβρίου τόσο αυξάνονται οι εντάσεις στο ΔΗΚΟ. Τα επιτελεία των δύο υποψήφιων Προέδρων του κόμματος έχουν λάβει θέσεις μάχης και οι προσπάθειές τους για επικράτηση αναπτύσσονται τόσο πίσω από κλειστές πόρτες, σε σπίτια και σε εκδηλώσεις, όσο και στη δημόσια σφαίρα, μέσα από έναν πόλεμο ανακοινώσεων. Η αντιπαράθεση των τελευταίων εικοσιτετραώρων εστιάζεται, ουσιαστικά, σε δύο ζητήματα: Τη χρήση του μητρώου μελών του κόμματος και τις μεθόδους που αξιοποιούν τα επιτελεία Καρογιάν και Παπαδόπουλου, για να κερδίσουν τους ΔΗΚΟϊκούς ψηφοφόρους.

Πικρόχολες τοποθετήσεις

Το Σάββατο τα δύο επιτελεία αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, με την ομάδα Καρογιάν να διερωτάται γιατί ο κ. Παπαδόπουλος να πληρώνει για καταχωρίσεις διαφημίσεων στον Τύπο και την ομάδα Παπαδόπουλου να επισημαίνει ότι ο κ. Καρογιάν δεν πληρώνει απολύτως τίποτα, επειδή χρησιμοποιεί τον κομματικό μηχανισμό δωρεάν. Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η ομάδα Καρογιάν αποκαλεί «πικρόχολη» την τοποθέτηση του στρατοπέδου Παπαδόπουλου, κάνοντας λόγο για «μια νοοτροπία που ουδεμία σχέση έχει με τις δημοκρατικές πεποιθήσεις και γενικότερα με τη δημοκρατική κουλτούρα, που για τριάντα επτά χρόνια υπηρετεί το ΔΗΚΟ». Έκανε, δε, λόγο για απερισκεψία και μικροπολιτικούς νοσηρούς τακτικισμούς, που υποσκάπτουν και ναρκοθετούν το κόμμα. Κατηγόρησε, επίσης, το επιτελείο Παπαδόπουλου, για αιτιάσεις, σοφιστείες και μικρά και μεγάλα ψέματα.

Κοπιάστε κι εσείς
Η ομάδα στήριξης του Μάριου Καρογιάν κάλεσε την ομάδα Παπαδόπουλου να πορευτούν στις εκλογές με ήθος, αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση και να αποφύγουν ενέργειες που πληγώνουν συναγωνιστές. Εισηγήθηκε, εκ νέου, αυτό που είχε αποφασίσει το Εκτελεστικό Γραφείο την Παρασκευή και δεν άφησε ικανοποιημένο τον Νικόλα Παπαδόπουλο, δηλαδή ο κομματικός μηχανισμός να τους προσφέρει ιδιαίτερες ευεργετικές ευκαιρίες επικοινωνίας με τα μέλη του κόμματος. «Δυστυχώς, δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε σε ό,τι αφορά την ποιότητα, το περιεχόμενο, τα επιχειρήματα, το ύφος και το ήθος της επικοινωνίας τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τον Καρογιάν φυσικά
Σε ό,τι αφορά το θέμα της πολιτικής διαφήμισης του κ. Παπαδόπουλου, η ομάδα Καρογιάν ανέφερε: «Χρωστάμε και δεν θα αποφύγουμε να δώσουμε μιαν απάντηση στο ερώτημα που θέτουν, με τις ακριβοπληρωμένες πολιτικές τους διαφημίσεις. Ερωτούν: "Ποιον εμπιστεύεσαι για Πρόεδρο του ΔΗΚΟ;".
»Απαντούμε αυτό που είμαστε σίγουροι θα απαντήσουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία και τα μέλη του κόμματος την 1η Δεκεμβρίου: "Τον Μάριο Καρογιάν", φυσικά».

Δεν δίνετε απαντήσεις
Στην ανακοίνωση απάντησε το επιτελείο Παπαδόπουλου, δηλώνοντας ότι δεν έχουν δώσει καμία απάντηση σχετικά με τα εξής:
1. Την επίμονη άρνηση του Καρογιάν να δώσει το Μητρώο Μελών του ΔΗΚΟ στον Νικόλα Παπαδόπουλο.
2. Τη χρησιμοποίηση του έμμισθου προσωπικού του κόμματος στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Καρογιάν.
3. Τη χρησιμοποίηση των τηλεφωνικών γραμμών του κόμματος στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Καρογιάν.

«Ευελπιστούμε ότι οι συναγωνιστές του επιτελείου του κ. Καρογιάν θα αποδεχτούν κάποια στιγμή το γεγονός, ότι η Δημοκρατία επιβάλλει εκλογές και ότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα μας βρει όλους ενωμένους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Για το θέμα της παραχώρησης του μητρώου του κόμματος τοποθετήθηκε χθες ο Εκπρόσωπος Τύπου, Άγγελος Βότσης, αναφερόμενος στην απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου. Εξήγησε ότι αυτή λήφθηκε με γνώμονα την ανάγκη προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μελών του κόμματος, λόγω και των αυστηρών υποδείξεων του επιτρόπου, και την υποχρέωση των Συλλογικών Οργάνων για προστασία του ίδιου του κόμματος, που στο παρελθόν με την καταχρηστική χρήση του μητρώου μελών του κόμματος και τη διαρροή του σε άλλα πολιτικά κόμματα και προεδρικούς υποψηφίους, όπως δυστυχώς συνέβη και στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, μετατράπηκε σε αμπελοχώραφο κάποιων.

Προσφέρουν… διευκολύνσεις
Το ΔΗΚΟ, πρόσθεσε ο κ. Βότσης, αναλαμβάνει να διευκολύνει όλους τους υποψηφίους, για όλες τις θέσεις, να επικοινωνήσουν με τα μέλη του κόμματος, είτε για να απευθύνουν σχετικές επιστολές είτε για να μεταδώσουν τα προεκλογικά τους μηνύματα. «Κατά συνέπειαν, είναι αυθαίρετος και εντελώς παραπλανητικός ο ισχυρισμός ότι η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου εξυπηρετεί την όποια σκοπιμότητα και στοχοποιεί τον όποιο υποψήφιο», τόνισε. Ως εκ τούτου, η προσπάθεια να παρουσιαστεί το όλο θέμα ως άρνηση του Προέδρου του Κόμματος κρίνεται το λιγότερο ως άστοχη, άτοπη και άδικη, σημείωσε.

Ο κ. Βότσης ανήγγειλε ότι το Εκτελεστικό Γραφείο θα επεξεργαστεί κώδικα δεοντολογίας, βασικοί άξονες του οποίου πρέπει να είναι η διαφύλαξη των αρχών της πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας, του αλληλοσεβασμού και, φυσικά, της αλήθειας, η οποία δεν πρέπει να ταλαιπωρείται από κανέναν. Κάλεσε, παράλληλα, όλους τους υποψηφίους να αποφύγουν συμπεριφορές που πλήττουν την ενότητα του κόμματος.

Top