Μείωση στα εισοδήματα των νοικοκυριών στις ΗΠΑ

Τη μεγαλύτερη μείωση στα τελευταία δύο χρόνια, κατά τα οποία οι ΗΠΑ βρίσκεται εκτός ύφεσης, κατέγραψαν τα εισοδήματα των νοικοκυριών στις ΗΠΑ, παρουσιάζοντας μεγαλύτερη μείωση σε σύγκριση με το διάστημα που η χώρα βρισκόταν σε ύφεση, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας ''New York Times'' που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της αργά την Κυριακή.

Μελέτη δύο πρώην αξιωματούχων του Γραφείου Απογραφής αναφέρει ότι τα εισοδήματα με βάση τον εποχιακά προσαρμοσμένο πληθωρισμό μειώθηκαν 6,7%, σε 49.909 δολάρια, μεταξύ Ιουνίου του 2009 - όταν τελείωσε η ύφεση - και Ιουνίου του 2011, σημειώνει η εφημερίδα.

Κατά τη διάρκεια της ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας - από τον Δεκέμβριο του 2007 μέχρι τον Ιούνιο του 2009 - τα εισοδήματα των νοικοκυριών στις ΗΠΑ είχαν μειωθεί λιγότερο από το μισό μετά την έξοδο της χώρας από την ύφεση, δηλαδή κατά 3,2%, σύμφωνα με την έκθεση.

Η μεγαλύτερη μείωση στα εισοδήματα κατά τα δύο χρόνια μετά την ύφεση καταδεικνύει γιατί οι Αμερικανοί αισθάνονται μια αυξανόμενη αίσθηση ανησυχίας για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας, έστω και αν η οικονομία αναπτύσσεται από την ημέρα εξόδου από την ύφεση.
 

Top