12 Δεκεμβρίου το Συνέδριο της ΕΔΕΚ - Καλεί πολιτικές δυνάμεις και πολίτες να συμμετέχουν

Για τις 12 Δεκεμβρίου έχει οριστεί το προγραμματικό Συνέδριο της  ΕΔΕΚ. Στο Συνέδριο θα ανακοινωθεί το εκλογικό πρόγραμμα της ΕΔΕΚ, με σειρά προτάσεων που καλύπτουν όλους τους τομείς της διακυβέρνησης.

Την πραγματοποίηση του Συνεδρίου εξήγγειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος  απηύθυνε πρόσκληση στις πολιτικές δυνάμεις, αλλά κυρίως στους πολίτες, να συζητήσουν το πρόγραμμα και τις προτάσεις του κόμματος.


Ο κ. Ομήρου κάλεσε ιδιαίτερα όλους εκείνους οι οποίοι, όπως είπε, είναι απογοητευμένοι, ακόμα και οργισμένοι με τα κόμματα και την πολιτική ζωή. Τους ζήτησε να μελετήσουν τις προτάσεις της ΕΔΕΚ, να ασκήσουν σκληρή κριτική, να πουν πού συμφωνούν και πού διαφωνούν. Τους κάλεσε να έρθουν κοντά στην ΕΔΕΚ για να αλλάξουν τα πράγματα, να επιλέξουν τη συμμετοχή και τη δημιουργική κριτική στάση και όχι την αδιαφορία.

«Να αναζητήσουμε συνθέσεις, για να προχωρήσουμε άμεσα σε αποφάσεις, να ανταποκριθούμε θετικά στις προκλήσεις της νέας εποχής, την ώρα που η Κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, την ώρα που ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ λησμονούν την ευθύνη τους ως συγκυβερνώντα κόμματα και φαίνεται να ασχολούνται περισσότερο με τη διαχείριση της εξουσίας», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε ότι οι προτάσεις που θα κατατεθούν στο Προγραμματικό Συνέδριο δίνουν λύση σε σειρά προβλημάτων που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία και απαντούν με θετικό τρόπο στις προκλήσεις των καιρών.

Οπως ανέφερε, το πρόγραμμα, διαμορφώθηκε μέσα από ένα γόνιμο, δημοκρατικό διάλογο που κάλυψε ολόκληρη την Κύπρο, ύστερα από συναντήσεις με τους κοινωνικούς φορείς, ύστερα από μια μεγάλη σειρά από συνέδρια και ημερίδες όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις με ειδικούς και ύστερα από αμφίδρομη επικοινωνία με χιλιάδες πολίτες, που πήραν θέση στις ειδικές καμπάνιες που πραγματοποίησε το κόμμα.

Ο κ. Ομήρου είπε ακόμα ότι την Κυριακή στο Συνέδριο θα κατατεθεί εισήγηση από τον ίδιο, θα υπάρξει χαιρετισμός από τον Επίτιμο Πρόεδρο του Κόμματος Βάσσο Λυσσαρίδη, καθώς και χαιρετισμός από Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και της ελληνικής Κυβέρνησης.


Top