Ταύτιση θέσεων διαπιστώνουν Αρμενία -Κύπρος

Τη διαβεβαίωση ότι η Αρμενία θα βοηθήσει  την Κύπρο ώστε όλα τα προβλήματα που την  αφορούν να λυθούν δίκαια, έδωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν, ο Πρόεδρος της Βουλής της Αρμενίας, Hovik Abrahamyan.
 
Ο κ. Abrahamyan μιλώντας μετά από συνάντηση σήμερα στη Βουλή με τον κ. Καρογιάν και αντιπροσωπείες από τις δύο χώρες, σημείωσε ότι η Αρμενία,  θεωρεί την Κύπρο πάρα πολύ φιλική χώρα  και ότι η χώρα του θα κάνει τα πάντα ώστε η Κύπρος να είναι πάρα πολύ ισχυρή στη συγκεκριμένη περιοχή.  «Θα βοηθήσουμε ώστε όλα τα προβλήματα που αφορούν την Κύπρο να λυθούν δίκαια, αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτή είναι η θέση μας», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρογιάν είπε ότι επιβεβαιώθηκε με τον πλέον απόλυτο τρόπο η αγαστή και άριστη σχέση ανάμεσα στα δύο κοινοβούλια και δύο λαούς. Όπως ανέφερε  διαπιστώθηκε για ακόμη μια φοράη πλήρης ταύτισή σε όλα τα ζητήματα που συζητήθηκαν και πλήρης ταύτιση όσον αφορά τους στόχους σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού. 

Ο κ. Καρογιάν είπε ότι μίλησαν και για την αρμένικη κοινότητα στην Κύπρο η οποία είναι ένα «αναπόσπαστο κομμάτι του κυπριακού λαού, είναι ένα κομμάτι δημιουργικό, ένα κομμάτι του λαού που δεν δημιούργησε ποτέ προβλήματα στην κυπριακή κοινωνία. Αντίθετα, με τη δράση και συμπεριφορά αλλά και με τη δημιουργικότητά του βοηθά καθημερινά και το κυπριακό κράτος και την Κυπριακή κοινωνία. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτήν την αρμενική κοινότητα στην Κύπρο και επαναβεβαιώθηκε η βούληση της Κυπριακής Δημοκρατίας να ενισχύσει ποικιλόμορφα και την πολιτιστική κοινότητα αλλά ταυτόχρονα και αυτήν την ανθηρή αρμενική κοινότητα στην Κύπρο».

Εξάλλου ο κ. Abrahamyan, είχε συνάντηση και με  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 10.30 π.μ. και διήρκεσε περίπου μια ώρα. Μετά το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις.

 Εξάλλου ο κ. Abrahamyan, μαζί με την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας που τον συνοδεύει, επισκέφθηκαν το μεσημέρι το Δημαρχείο Λευκωσίας, όπου είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση με τη Δήμαρχο της πόλης Ελένη Μαύρου. 

Στο πλαίσιο της σύντομης συνομιλίας τους, Abrahamyan και Μαύρου αναφέρθηκαν στις κοινές αξίες Κύπρου και Αρμενίας και τόνισαν την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.Η Δήμαρχος Λευκωσίας αναφέρθηκε, επίσης, στη σημαντική συμβολή των ανθρώπων της αρμενικής κοινότητας της Κύπρου στην ανάπτυξη της πόλης. 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής της Αρμενίας ευχήθηκε στην κ. Μαύρου σύντομα να είναι η δήμαρχος της επανενωμένης Λευκωσίας. 
Ακολούθως, ο κ. Abrahamyan και η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Αρμενίας, συνοδευόμενοι από τη Δήμαρχο Λευκωσίας, περπάτησαν κατά μήκος της οδού Λήδρας όπου επισκέφθηκαν τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός. 

Εκεί, ενημερώθηκαν από την κ. Μαύρου για τα έργα αναστύλωσης των κτηρίων της περιοχής, τα οποία βρίσκονται, όπως είπε, σε άσχημη κατάσταση, λόγω της μακρόχρονης εγκατάλειψης της περιοχής, συνέπεια του διαχωρισμού της πόλης από την τουρκική εισβολή. Προηγουμένως, ο κ. Abrahamyan και η συνοδεία του πραγματοποίησαν επίσκεψη στο αρμενικό Δημοτικό Σχολείο Nareg στη Λευκωσία, όπου εκεί τους επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τις αρχές, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου.
Top