Έγκλημα πολέμου η ομολογία Αττίλα

Πρόκειται για έγκλημα πολέμου, γράφει σήμερα ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας "Χουριέτ", Μεχμέτ Γιλμάζ, αναφερόμενος στη δήλωση που έκανε ο Τούρκος ηθοποιός Ατίλα Ολγκάτς ότι είχε σκοτώσει δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας δεκαεννιάχρονος αιχμάλωτος πολέμου, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.

Ο αρθρογράφος, σημειώνει ότι "υποθέτω πώς θα χρησιμοποιήσουν από σήμερα οι Ελληνοκύπριοι τις δηλώσεις αυτές" και προσθέτει ότι "από την άλλη, αν τα λόγια αυτά δεν είναι προϊόν πλούσιας φαντασίας, αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει για τον κ. Ατίλα, ο δρόμος της φυλακής".

Ο Τούρκος αρθρογράφος σημειώνει "αυτό που γνωρίζω εγώ είναι το ότι δεν υπάρχει παραγραφή στα εγκλήματα πολέμου" και παρατηρεί: "Η ασφάλεια των στρατιωτών που αιχμαλωτίζονται στον πόλεμο, η απομόνωσή τους μέχρι το τέλος του πολέμου και η αποστολή τους στην πατρίδα τους όντας σώοι και αβλαβείς, είναι τόσο ανάγκη που απορρέει από τις διεθνείς συμφωνίες, όσο και η τιμή αυτών οι οποίοι τους έχουν αιχμαλωτίσει".

Ο ηθοποιός Ατίλα Ολγκάτς, κατά τη διάρκεια εκπομπής σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι είχε πει ότι κατά την εισβολή ο διοικητής του, του είχε δώσει εντολή να σκοτώσει, για να σημειώσει: "ο πρώτος που σκότωσα, ήταν ένας δεκαεννιάχρονος αιχμάλωτος στρατιώτης. Όταν έτεινα το όπλο προς το μέρος του, με έφτυσε. Τον πυροβόλησα στο μέτωπο και πέθανε. Στη συνέχεια, σκότωσα άλλους εννιά. Κι αφού τους σκότωνα, πήγαινα στο αρχηγείο και έκλαιγα, αλλά την επομένη, σκότωνα και πάλι. Δε λένε να βγουν από τα όνειρά μου οι εικόνες αυτές. Για αρκετό διάστημα, έκανα ψυχολογική θεραπεία. Για το λόγο αυτό, δεν μπορώ ακόμη να φάω κρέας, δεν μπορώ να δω αίμα, γιατί αμέσως θυμάμαι τα παιδιά που σκότωσα".

Η είδηση προβάλλεται σήμερα σε τουρκικές εφημερίδες όπως η Βατάν, η Χουριέτ, η Μιλιέτ και η Ραντικάλ.

Θεοδοσίου: Να καταθέσει ενώπιον της ΔΕΑ
Είναι πολύ σημαντικό ο Τούρκος ηθοποιός Αττίλα Ολγκάτς να έρθει ενώπιον της Διερευνητικής Επιτροπής (ΔΕΑ) και να καταθέσει όσα γνωρίζει ανοίγοντας έτσι τον δρόμο και για άλλες μαρτυρίες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων της Κύπρου Νίκος Θεοδοσίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Θεοδοσίου ανέφερε πως η ομολογία του Ολγκάτς ότι σκότωσε δέκα άτομα κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974, είναι ''μια πραγματικά, συγκλονιστική είδηση για τους συγγενείς των αγνοουμένων''.

Δυστυχώς για εμάς, σημείωσε, έχουμε εμπειρία από πολλές παρόμοιες μαρτυρίες αλλά αυτήν την φορά εκείνο που διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες, είναι ότι ο ίδιος ο δολοφόνος βγαίνει μπροστά και ομολογεί το έγκλημα που έχει διαπράξει.

''Είναι πολύ διαφορετικό να βλέπεις τον ίδιον που το έκαμε να λέει ότι εγώ σκότωσα δέκα, και ο ένας να γνωρίζεις ότι ήταν επώνυμα αιχμάλωτος 19χρονος. Αρα είναι πολύ συγκλονιστικό'', σημείωσε.

Πιστεύουμε, είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Θεοδοσίου, ότι «είναι μια πραγματική ευκαιρία να δοκιμαστεί η καλή θέληση της Τουρκίας μέσα στα πλαίσια της Διερευνητικής Επιτροπής και να δούμε αν είναι δυνατόν να κληθεί αυτός ο μάρτυρας από τη Διερευνητική Επιτροπή και να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο συμβάν αλλά και για άλλα συμβάντα που πιθανόν να ήταν παρών ή μόνος».

''Είναι πολύ σημαντικό να του ζητηθεί να έρθει. Απ΄ εκεί και πέρα αν έρθει ή όχι, είναι άλλο. Αν έρθει είναι πολύ σημαντικό. Ισως να ανοίξει τον δρόμο και για άλλες μαρτυρίες'', πρόσθεσε.

Καταρρίπτεται ο μύθος του Ντεκτάς
Ο κ. Θεοδοσίου ανέφερε πως τα στοιχεία που βγαίνουν από την συγκεκριμένη ομολογία είναι αρκετά. ''Το ένα, είναι ότι καταρρίπτεται ο μύθος του Ντενκτάς στην γνωστή μαρτυρία του, της 1ης Μαρτίου 1996, ότι τις δολοφονίες των αιχμαλώτων τις έκαμαν παραστρατιωτικές ομάδες και εννοούσε Τ/κ για σκοπούς αντεκδίκησης'', σημείωσε.

Αρα η προσπάθεια του Ντενκτάς, συνέχισε, να αθωώσει τον τουρκικό στρατό πέφτει στο κενό μετά από αυτήν τη μαρτυρία, διότι γνωρίζουμε και από τα ευρήματα της Διερευνητικής Επιτροπής ότι υπάρχουν πολλοί εκτελεσθέντες από τις πρώτες μαρτυρίες.

Με τη μαρτυρία του Τούρκου ηθοποιού, ανέφερε ο κ. Θεοδοσίου, βγαίνει στην επιφάνεια η εμπλοκή του τουρκικού στρατού στις εν ψυχρώ δολοφονίες στρατιωτών και αμάχων.

Το άλλο στοιχείο, συμπλήρωσε, είναι ότι επιβεβαιώνεται με τον πιο δυνατό τρόπο η πεποίθηση μας ότι ο τουρκικός στρατός στα αρχεία του κατέχει πάρα πολλές πληροφορίες, οι οποίες είναι χρήσιμες στην προσπάθεια διερεύνησης για την τύχη των αγνοουμένων μας.

''Ελπίζουμε να αξιοποιηθεί πολιτικά και διπλωματικά αυτή η μαρτυρία για να δημιουργηθούν οι σωστές πιέσεις προς την Τουρκία να συνεργαστεί στην απαίτηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) να δώσει όσα στοιχεία κατέχει στις οικογένειες των αγνοουμένων και στις αποφάσεις της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων, όπου καλείται η Τουρκία να δώσει πρόσβαση στα αρχεία του τουρκικού στρατού και των τουρκικών φυλακών'', κατέληξε.

 


Επιβεβαίωση της τουρκικής βαρβαρότητας
Η ομολογία του Τούρκου ηθοποιού Ατίλα Ολγκάτς ότι δολοφόνησε δέκα Ελληνοκύπριους κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, δεν αποτελεί παρά την επιβεβαίωση της τουρκικής βαρβαρότητας έναντι του κυπριακού λαού, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου σχετικά με την ομολογία του Τούρκου ηθοποιού, ο κ. Συλλούρης είπε ότι στην εικόνα του πρωταθλητή της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των γενοκτονιών, προστέθηκε ακόμα μια συγκλονιστική ιστορία.

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα, συνέχισε, καλεί την Κυβέρνηση να εξετάσει το θέμα και να καταγγείλει την Τουρκία για κατάφωρη παραβίαση του βασικότερου ανθρώπινου δικαιώματος, του δικαιώματος στη ζωή.

''Υπάρχει όμως και η ανθρωπιστική πτυχή του ζητήματος. Οι συγγενείς των αγνοουμένων, με το άκουσμα της ομολογίας, ζουν για μια ακόμη φορά στιγμές αγωνίας. Γι’ αυτό, το Ευρωπαϊκό Κόμμα καλεί τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους να προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση της ομολογίας του Τούρκου ηθοποιού, στο πλαίσιο της αποστολής της για εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας'', κατέληξε ο κ. Συλλούρης.

Να διερευνηθούν τα εγκλήματα πολέμου
Η νέα φρικτή μαρτυρία για δολοφονία αιχμαλώτων κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής το 1974 πρέπει – αφού αξιολογηθεί και ερευνηθεί –να αξιοποιηθεί με μέτρο, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

''Είναι άλλωστε καιρός, να τεθεί επιτακτικά το ζήτημα της ευθύνης του τουρκικού στρατού για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε κατά την εισβολή στην Κύπρο το 1974. Η κυπριακή Κυβέρνηση οφείλει να απαιτήσει την αποχώρηση του τουρκικού κατοχικού στρατού από το νησί, για να δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα της πλήρους διερεύνησης της τύχης των αγνοουμένων αλλά και τις διερευνήσεις των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξε το 1974'', προσθέτει.

Η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, συνεχίζει, ''καθιστά αδύνατη την πλήρη διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων αφού ότι αφορά τις ευθύνες και τις πράξεις του στρατού κρατείται ως εφτασφράγιστο μυστικό''.

''Επιπλέον απαγορεύονται από τον τουρκικό στρατό οι διερευνητικές εκσκαφές για τον εντοπισμό λειψάνων σε όλες τις στρατιωτικές περιοχές οι οποίες αποτελούν τουλάχιστον το 35% του εδάφους της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου. Συνεπώς, θεωρούμε ότι το αίτημα της αποχώρησης των κατοχικών τουρκικών στρατευμάτων ενισχύεται από τις πρόσφατες μαρτυρίες για τις δολοφονίες αιχμαλώτων το 1974'', καταλήγει το Κίνημα. 

 

Επιβεβαίωση των φρικτών εγκλημάτων της Τουρκίας
Στο θέμα της ομολογίας του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκατς για την εν ψυχρώ δολοφονία (εκτέλεση) Ελλήνων Κυπρίων το 1974 τοποθετήθηκε με δηλώσεις του στην Πάφο ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι η ομολογία αποτελεί επιβεβαίωση των φρικτών εγκλημάτων της Τουρκίας στην Κύπρο κατά παράβαση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της Σύμβασης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και του Δικαίου του Πολέμου.

«Η ομολογία, συνέχισε, που συνιστά μία ακόμη απόδειξη των βαρύτατων ευθυνών της Τουρκίας θα πρέπει να αξιοποιηθεί για την καταδίκη της σε κάθε προσφερόμενο διεθνές όργανο, ενώ θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να παρουσιαστεί ο Τούρκος ηθοποιός Ολγκατς να καταθέσει ενώπιον τη διερευνητικής επιτροπής για τους αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας».

Τα απάνθρωπα, κατέληξε, ανομήματα της κατοχικής Τουρκία ούτε νοείται αλλά και ούτε επιτρέπεται να παραγραφούν η να παρασιωπηθούν.

Πραγματικότητα που δεν μπορεί να αποκρυφτεί
Κληθείς να σχολιάσει την παραδοχή του Τούρκου Ατίλα Ολγκάτς ότι κατά την περίοδο της εισβολής σκότωσε δέκα Ε/κ, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν είπε πως ''αυτή η παραδοχή του Τούρκου ηθοποιού θα έπρεπε να ήταν και παραδοχή και πολλών άλλων που έχουν προβεί σε τέτοιες ενέργειες''.

Αλλά εδώ είναι και οι ευθύνες της τουρκικής Κυβέρνησης, των τουρκικών Κυβερνήσεων, γιατί ακριβώς προσπαθούν να αποσιωπήσουν, προσπαθούν να φέρουν προβλήματα στην όλη διαδικασία διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων''.

''Επομένως'', κατέληξε,'' ένοχη είναι η σιωπή, αλλά ταυτόχρονα και η περιφρόνηση της τουρκικής πλευράς στο να επιλυθεί ακριβώς αυτό το μεγάλο ανθρωπιστικό θέμα και αυτό που είπε ο Τούρκος ηθοποιός είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αποκρυφτεί''.

 

 

Επιβεβαίωση της θηριωδίας
Η ομολογία του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς για την εκτέλεση δέκα Ε/κ αποτελεί την πρώτη δημόσια ομολογία Τούρκου Αττίλα για εκτελέσεις Ε/κ που είναι στον κατάλογο των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος Φώτης Φωτίου.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου σχετικά με την ομολογία του Τούρκου ηθοποιού, ο κ. Φωτίου είπε ότι το ΔΗΚΟ εκφράζει τον αποτροπιασμό του σημειώνοντας ότι πρόκειται για επιβεβαίωση της θηριωδίας των στρατευμάτων του Αττίλα σε βάρος της Κύπρου, μια θηριωδίας για την οποία εξακολουθεί πάντα να είναι υπόλογη η Τουρκία.

Συνεχίζοντας ο κ. Φωτίου είπε τα εξής : «η ομολογία του Τούρκου ηθοποιού επαναφέρει στην επικαιρότητα τα αναπάντητα και αγωνιώδη ερωτήματα των συγγενών αγνοουμένων για το τι έγινε με τα δικά τους αγαπημένα πρόσωπα. Δεν μπορεί και ούτε είναι δυνατόν οι προσπάθειες για το θέμα των αγνοουμένων να περιορίζονται και να εξαντλούνται στις εξετάσεις DNA όσων οστών ξεθάβονται από τα βάθη της Κυπριακής γης. Επιβάλλεται να δοθούν σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις για τις συνθήκες εξαφάνισης του κάθε αγνοουμένου μας χωριστά».

Ο κ. Φωτίου σημείωσε ότι τα αρχεία του τουρκικού στρατού μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματα που σχετίζονται με τους αγνοουμένους τονίζοντας ότι οι προεκτάσεις που έδωσε με την ομολογία του ο Τούρκος Αττίλας θα πρέπει να διερευνηθούν από τα αρμόδια διεθνή όργανα, και όχι μόνο τη Διερευνητική Επιτροπή που λειτουργεί στην Κύπρο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ είπε ότι είναι σαφές ότι με την τουρκική ομολογία απορρίπτονται οι αιτιάσεις του Ραούφ Ντενκτάς και άλλων εγκάθετων του τουρκικού καθεστώτος ότι οι Ε/κ αγνοούμενοι έχασαν ''απλώς'' τη ζωή τους σε μάχες.

Τέλος ο κ. Φωτίου είπε τα εξής : «Καλούμε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει πλήρως την ομολογία για την Τουρκική θηριωδία. Να ζητήσει την έκδοση διεθνούς εντάλματος κατά του Αττίλα Ολγκάτς, να θέσει το θέμα ενώπιον των Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και να απαιτήσει, με νομικά και πολιτικά μέτρα την πλήρη συνεργασία του ιδίου και της Τουρκίας στην διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας».

Υπόλογοι ο τουρκικός στρατός και η Τουρκία
Η μαρτυρία του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς για τη δολοφονία δέκα Ελληνοκύπριων αιχμαλώτων κατά τη διάρκεια της Τουρκικής εισβολής του 1974, προκαλεί συγκλονισμό, οργή και οδύνη αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ προσθέτοντας «είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια ομολογία βλέπει το φως της δημοσιότητας».

Ακολούθως αφού αναφέρει ότι η μαρτυρία αποτελεί «μια ακόμα απόδειξη της θηριωδίας και των εγκλημάτων τα οποία διέπραξε ο τουρκικός στρατός», το ΑΚΕΛ επισημαίνει πως τραγική πτυχή αυτής της ομολογίας είναι το γεγονός ότι κάποιοι ή και όλοι οι δολοφονηθέντες ίσως να συμπεριλαμβάνονται μέχρι και σήμερα στους καταλόγους των αγνοουμένων.

«Ο τουρκικός στρατός, αλλά και η Τουρκία ως κατοχική δύναμη είναι υπόλογοι για όλα αυτά τα εγκλήματα», συνεχίζει προσθέτοντας πως «η δολοφονία αιχμαλώτων πολέμου και αμάχων αποτελεί κατάφορη παραβίαση του διεθνούς εθιμικού δικαίου» και παραβιάζει την Τρίτη Συνθήκη της Γενεύης για τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου και την Τέταρτη Συνθήκη της Γενεύης για την προστασία των αμάχων κατά τη διάρκεια πολέμου.

Σημειώνει ακόμα ότι «η αφαίρεση ζωής αποτελεί κατάφορη παραβίαση του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Αναφέρει επίσης ότι «η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει κατ’ επανάληψη ότι οι αγωνιζόμενοι λαοί, δεν έχουν άλλη ασπίδα προστασίας από το διεθνές δίκαιο» και προσθέτει ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο αγωνίζεται και ο κυπριακός λαός για συνολική, μόνιμη και βιώσιμη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα τον ΟΗΕ, λύση η οποία θα βασίζεται πάνω σε ένα κράτος το οποίο θα έχει μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα, μια ιθαγένεια.

Επαναδιατυπώνοντας τη θέση ότι «μόνο μέσα από μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού που θα τερματίζει την κατοχή και θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και μέσα από την ειρηνική συμβίωση Ε/κ και Τ/κ στην κοινή τους πατρίδα, θα επουλωθούν οι ανοικτές πληγές που άφησε η παράνομη εισβολή και κατοχή της Τουρκίας στην πατρίδα μας», το ΑΚΕΛ καταδικάζει για μια ακόμα φορά τα εγκλήματα και τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής και επαναβεβαιώνει την αμέριστη στήριξη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και στις προσπάθειες του για δίκαιη λύση στο Κυπριακό.

«Τα όσα έγιναν σε βάρος του κυπριακού λαού κατά το 1974 επαναλαμβάνονται σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα σε βάρος άλλων λαών σήμερα» αναφέρει και καταλήγει συμπληρώνοντας ότι «αυτό καθιστά επιτακτική την ανάγκη να ενταθεί η πάλη των λαών ενάντια στη λεγόμενη νέα τάξη πραγμάτων για να επικρατήσει παγκοσμίως η ειρήνη και ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας». 

Προσπάθεια εξασφάλισης ακριβούς αντίγραφου των δηλώσεων
O Ηλίας Γεωργιάδης, Ε/κ μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ήδη έχει ενημερώσει τηλεφωνικά το τρίτο μέλος της ΔΕΑ, Κριστόφ Ζιρόντ, σχετικά με την παραδοχή του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς ότι κατά την περίοδο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο είχε σκοτώσει δέκα Ελληνοκύπριους.

''Ως πρώτο βήμα'', ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ''πρέπει να εξασφαλισθεί ένα ακριβές αντίγραφο των δηλώσεων του κ. Ολγκάτς, με τη βοήθεια, ελπίζεται, της Τ/κ συναδέλφου μας (στη ΔΕΑ Γκιουλντέν Πλουμέρ) Κουτσιούκ''.

Οπως ανέφερε ο κ. Ηλιάδης, ''αφού μελετήσουμε αυτό που ακριβώς έχει λεχθεί, θα εξεταστούν οι παραπέρα ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανότητας να ληφθεί μια κατάθεση από τον Τούρκο μάρτυρα ή οποιουσδήποτε άλλους μάρτυρες μπορούν να βοηθήσουν''.

''Βεβαίως'', συνέχισε, ''όλα τα πιο πάνω θα γίνουν στα πλαίσια των δυνατοτήτων της ΔΕΑ, η οποία δεν έχει αστυνομικές ή δικαστικές εξουσίες, αλλά βασίζεται στην καλή διάθεση όλων των ενδιαφερομένων να βοηθήσουν σε ένα καθαρά ανθρωπιστικό θέμα, που είναι το πρόβλημα των αγνοουμένων της Κύπρου''.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ''σύμφωνα με τους όρους εντολής, η Επιτροπή δεν προσπαθεί να αποδώσει ευθύνες, αλλά να ανεύρει τις πληροφορίες, που δικαιούνται οι συγγενείς και οι οποίες θα επιτρέψουν τη διευκρίνιση της τύχης των αγαπημένων τους προσώπων''.

Πρόσθεσε ότι ''οποιαδήποτε μαρτυρία ενώπιον της ΔΕΑ από τον Τούρκο ηθοποιό ή οποιονδήποτε άλλο μάρτυρα, θα τύχει εμπιστευτικού χειρισμού και δεν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε συνέπειες, εφ' όσον μαρτυρίες που δίδονται στα πλαίσια των ερευνών της ΔΕΑ, απαλλάσσονται από τις διαδικασίες για ποινική δίωξη στην Κύπρο''.
Top