Ο "Μαυροκόλυμπος" έγινε "Λουτρά του Άδωνη"

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ύστερα από παρέμβαση του βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη στον Υπουργό Εσωτερικών, κατάφερε να αποκαταστήσει ''μια πλάνη που δημιουργήθηκε με ανορθόδοξο τρόπο, αφαιρώντας από τον επίσημο χάρτη του κράτους το όνομα 'Λουτρά του Αδωνη'''.

Σε σημερινή του ανακοίνωση, το Κίνημα αναφέρει ότι η αλλαγή του ονόματος, από Μαυροκόλυμπος σε ''Λουτρά του Αδωνη'' έγινε για οικονομικούς λόγους, προσθέτοντας ότι ''το ελκυστικό όνομα που εφεύρε ο ιδιοκτήτης σε συνδυασμό με τη φυσική ομορφιά και το μικρό καταρράκτη έγινε πόλος έλξης πολλών επισκεπτών, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό (πέρσι η τιμή εισόδου ήταν 4 λίρες το άτομο)''.

Να εξασφαλιστεί ελεύθερη πρόσβαση

Το Κίνημα καλεί το κοινοτικό Συμβούλιο Κοίλης να εξασφαλίσει ελεύθερη πρόσβαση στους επισκέπτες των λουτρών και προσθέτει ότι η επαρχιακή επιτροπή των Οικολόγων Πάφου έχει δεχτεί ''δεκάδες καταγγελίες ειδικά για την 'αλμυρή' τιμή του εισιτηρίου''.

Αν η κοινότητα Κοίλης, συνεχίζει, ''δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει ελεύθερη πρόσβαση στα λουτρά, τότε ας αναλάβει το κράτος να βάλει τάξη σε μια κατάσταση που διαιωνίζεται εδώ και χρόνια''.

Αναφέρει, επίσης, ότι ''κατά ένα περίεργο τρόπο ο ΚΟΤ με τη στάση του ουσιαστικά επιβραβεύει μια παρανομία που εξακολουθεί να υφίσταται εδώ και χρόνια, καθώς βάζει στο πρόγραμμα των δικών του φιλοξενουμένων επίσκεψη στα 'Λουτρά του Αδωνη'''.

Το Κίνημα αναφέρει ότι ''μετά το ατυχές γεγονός του πνιγμού ενός επισκέπτη πρέπει να μπει επί τάπητος και το θέμα της ασφάλειας αυτών που χρησιμοποιούν τα 'λουτρά'''.

Top