Από ανάκριση σε ανάκριση ο Λιβάνιος τρομοκράτης της "Χεζμπολάχ"

Από ανάκριση σε ανάκριση τόσο από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού όσο και από μυστικούς πράκτορες της Μοσάντ που έφθασαν στο νησί μας, περνά ο Λιβάνιος τρομοκράτης, μέλος της «Χεζμπολάχ», που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, δύο μέρες μετά την άφιξη του στη Κύπρο. Τη σύλληψη του, αποκάλυψαν το βράδυ της Παρασκευής οι «Τομές στα Γεγονότα»,  και σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες. 

"Η σύλληψη του συγκεκριμένου προσώπου έγινε στα πλαίσια αξιολόγησης πληροφοριών και των αυξημένων μέτρων που λαμβάνονται και λόγω του γεγονότος ότι αφορά θέματα ασφάλειας δεν θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες ή και διευκρινήσεις", είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, σημειώνοντας ότι "πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση, γίνονται ανακρίσεις με κάθε σχολαστικότητα και ενέργειες με κάθε λεπτομέρεια, έτσι ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα σχετικά με την υπόθεση αυτή".

Η αστυνομία εκτιμά ότι με την σύλληψη του Λιβάνιου, ηλικίας 24 ετών, που κατέχει Σουηδικό διαβατήριο, απέτρεψε τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος ισραηλινών συμφερόντων. Η σύλληψη του έγινε κατορθωτή μετά από αξιολόγηση πληροφοριών που έφθασαν από μυστικές υπηρεσίες των εξωτερικών και μετά από στενή παρακολούθηση του υπόπτου ο οποίος παρακολουθούσε λεωφορεία που χρησιμοποιούσαν Ισραηλίτες. Ο τρομοκράτης φέρεται να έλαβε εντολές να καταγράψει κινήσεις Ισραηλινών στο νησί μας και κατά πόσο εταιρείας της γειτονικής χώρας δραστηριοποιούνται στη Κύπρο. 

Στην κατοχή του εντοπίστηκε κινητό τηλέφωνο, χάρτες και σημειώσεις, στοιχεία περνούν από το μικροσκόπιο των ανακριτών. Οι αρχές ασφαλείας των δύο χωρών διερευνούν το ενδεχόμενο ο ύποπτος να έχει συνεργάτες του τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
 

 

Top