Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον δρόμο Αγίου Επιφανίου - Απλίκι

(Τελευταία ενημερωση 16:51)

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε γύρω στις 4:30 το απόγευμα  η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 15:00  κατά μήκος του δρόμου Αγίου Επιφανίου - Απλίκι, μετά την Κλήρου. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών Ανδρέα Χρίστου, η πυρκαγιά κατέκαυσε πέντε περίπου εκτάρια άγριας βλάστησης και γεωργικών καλλιεργειών, καθώς και τμήματος πευκοδάσους.  Οι πύρινες γλώσσες απείλησαν και σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, ωστόσο το κακό απετράπη χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του τμήματος Δασών, το γεγονός ότι η φωτιά ξέσπασε κατά μήκος του δρόμου, ενισχύει τις υποψίες ότι πρόκειται για ανθρώπινη ενέργεια  και διερευνάται από την Αστυνομία και το Τμήμα Δασών η ενδεχόμενη κακόβουλη πρόθεση.
 

Η επιχείρηση

Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 3:00 το απόγευμα κατά μήκος του δρόμου Αγίου Επιφανίου - Απλικίου, αρχίζοντας από τις παρυφές του δρόμου και επεκτεινόμενη ταχέως σε πυκνό πευκόδασος κατακαίοντας άγρια βλάστηση και γεωργικές καλλιέργειες'', όπως ανέφερε ο κ. Χρίστου.  ''Την πυρκαγιά'', συνέχισε ο κ. Χρίστου, ''την εντόπισε πυροφυλάκιο του Τμήματος Δασών και, ειδοποιηθέντες, έσπευσαν αμέσως στην περιοχή δυνάμεις του Τμήματος Δασών, που κάλεσαν ενισχύσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Ταμείο Θήρας''. ''Για την κατάσβεση της φωτιάς'', είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ''χρησιμοποιήθηκαν δεκαέξι συνολικά πυροσβεστικά οχήματα, τρία μισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας και δύο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών''. ''Στην περιοχή'', πρόσθεσε ο κ. Χρίστου, ''έφθασαν συνολικά 80 άνδρες και η φωτιά, προτού τεθεί υπό έλεγχο γύρω στις 4:30 το απόγευμα, κατέκαυσε πέντε περίπου εκτάρια και θα παραμείνουν άνδρες στην περιοχή κατά τη διάρκεια της νύκτας για να προλάβουν τυχόν αναζωπύρωση''.

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Αγανακτισμένοι, φωνάζουν ότι πρόκειται για την Τρίτη φωτιά που ξέσπασε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο ίδιο σημείο.

---------------------------------------------

Πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 15:00 κατά μήκος του δρόμου Αγίου Επιφανίου – Απλίκι, πριν από το Παλαιχώρι στην Επαρχία Λευκωσίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τμήματος δασών, η πυρκαγιά μαίνεται κοντά σε δασώδη περιοχή, στην οποία υπάρχουν και εξοχικές κατοικίες, γεγονός που έχει κινητοποιήσει μεγάλο αριθμό επίγειων και εναέριων δυνάμεων για την άμεση κατάσβεση της.
Στην μάχη της πυρόσβεσης έχουν ριχτεί τα τρία ελικόπτερα της Δημοκρατίας και τα δύο αεροπλανάκια του Τμήματος Δασών..

Top