Ξυλοφόρτωσαν παιδεραστή

Το έγκλημα της παιδεραστίας δεν συγχωρείται από κανέναν, ακόμα και τους κατάδικους των φυλακών. Στις φυλακές της Λευκωσίας δύο κατάδικοι, ο ένας εκ των οποίων ο Αντώνης Προκοπίου Κίτας, ξυλοφόρτωσαν υπόδικο για παιδεραστία. Πρόκειται για τον ΕΠΥ ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικων κοριτσιών και μεταφέρθηκε στις φυλακές την περασμένη Δευτέρα όπου και τα παραμείνει μέχρι την έναρξη της δίκης του. Ο ΕΠΥ μεταφέρθηκε σε συγκεκριμένο χώρο και όχι σε πτέρυγα, όπου εκεί βρίσκονταν και οι δυο βαρυποινίτες οι οποίοι τον ξυλοφόρτωσαν.

Ο αναπληρωτής Διευθυντής των Φυλακών, Γιώργος Τρυφωνίδης, διέταξε διοικητική έρευνα σχετικά με το επεισόδιο ενώ ο κατάδικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στις φυλακές. Ο Κίτας σύμφωνα με τον κ. Τρυφωνίδη αρνείται κάθε ανάμειξη στον ξυλοδαρμό.

Μετά από απόφαση της διοίκησης των φυλακών, οι δυό βαρυποινίτες μεταφέρθηκαν στην απομόνωση. Το επεισόδιο όμως δεν έληξε εκεί αφού ο Κίτας αυτοτραυματίστηκε ξανά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και στη συνέχεια επέστρεψε πάλι στην απομόνωση.

Top