Σε λευκό κλοιό οι μεταφορές στην Ευρώπη

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει στην κεντρική Ευρώπη η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει κυρίως Γερμανία, Γαλλία , Βέλγιο , Ιταλία και Λουξεμβούργο.
 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισαν οι περίπου 200 επιβάτες διαφόρων αεροπορικών εταιριών οι οποίοι έκαναν ρεβεγιόν στο αεροδρόμιο Ρουασί στο Παρίσι, αφού μέχρι σήμερα τα ξημερώματα 287 πτήσεις ματαιώθηκαν. Όσο για τη φιλοξενία που τους επεφύλασσε η γαλλική πολιτική αεροπορία, θα τους μείνει αξέχαστη, αφού εκτός από ένα κρεβάτι εκστρατείας, ένα κρύο γεύμα και ένα λούτρινο κουκλάκι για τα παιδιά, εστάλη χθες το βράδυ και ένας ιερέας για να βοηθήσει όσους το επιθυμούσαν να προσευχηθούν.
Σήμερα το πρωί έφθασε στο Παρίσι και ένα αεροπλάνο με αντιψυκτικά υγρά ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά όσο πιο σύντομα γίνεται το αεροδρόμιο.
 
Παράλληλα με μια ώρα καθυστέρηση φθάνουν στους προορισμούς τους και όσοι επέλεξαν να ταξιδέψουν με τα τρένα υψηλής ταχύτητας Thallys που συνδέουν τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, αφού λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων κινούνται με μικρές ταχύτητες.
Στο Βέλγιο έχει απαγορευθεί έως και αύριο το πρωί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων σε ορισμένους εθνικούς δρόμους ,  ακόμα και στην οδική αρτηρία που συνδέει τις Βρυξέλλες με το Λουξεμβούργο.
 
Εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα έχουν αναφερθεί σε όλη τη Γερμανία και στη βόρεια Ιταλία, ενώ από τις σφοδρές βροχοπτώσεις προκλήθηκαν πλημμύρες σε ορισμένες περιοχές της Βενετίας.
Η κατάσταση πάντως αναμένεται να εξομαλυνθεί σταδιακά, καθώς οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν εντός της ημέρας.

Top