Θανατική ποινή για τή μελαμίνη

Κινεζικό δικαστήριο επέβαλε σήμερα τη θανατική ποινή σε έναν από τους κατηγορούμενους για το διατροφικό σκάνδαλο με τη μελαμίνη και σε έναν δεύτερο κατηγορούμενο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Ο Ζανγκ Γιουζούν καταδικάστηκε εις θάνατον επειδή, παρήγαγε και διέθετε στο εμπόριο βρεφικό γάλα σε σκόνη επιμολυσμένο με μελαμίνη "θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία".

Από την κατανάλωση του επιμολυσμένου γάλακτος πέθαναν τουλάχιστον έξι παιδιά και άλλα 300.000 εισήχθησαν στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας.

Ο Ζανγκ Γιουζούν είναι ο πρώτος από τους κατηγορούμενους που καταδικάζεται από δικαστήριο της πόλης Σιζιαζουάνγκ, όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρίας γαλακτοκομικών Sanlu, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου και έχει κηρύξει πτώχευση.

Η πρώην πρόεδρος και γενική διευθύντρια του κινεζικού ομίλου Sanlu, που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου με το μολυσμένο με μελαμίνη γάλα, καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια σήμερα.

Την Τιάν Γουενχουά έκρινε ένοχη για την παραγωγή και πώληση τοξικών και επικίνδυνων προϊόντων το δικαστήριο της πόλης Σιζιαζουάνγκ στην επαρχία Χεμπέι.
Top