Μικαέλα Τιγγιρίδου: Rapid eye movement

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται στις πιο εναλλακτικές μορφές θεραπείας. Η Μικαέλα Τιγγιρίδου μάς εξηγεί γιατί η υπνοθεραπεία είναι μία από αυτές!

Αν και σπούδασε Ψυχολογία σε πανεπιστήμιο στην Αγγλία, οι εναλλακτικές θεραπείες πάντα την ενδιέφεραν, γι’ αυτό και ειδικεύτηκε στην κλινική και θεραπευτική ύπνωση. Επιστρέφοντας στην Κύπρο ξεκίνησε την καριέρα της ως ψυχοθεραπεύτρια και υπνοθεραπεύτρια. Μέσα από διάφορα σεμινάρια, επικεντρώθηκε στον τομέα της transpersonal ψυχολογίας-coaching, την οποία ασκεί επαγγελματικά εδώ και μια δεκαετία. Πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε μια συνεργασία με το Serenity House, ένα wellbeing centre που συγκεντρώνει μια ομάδα ειδικών που ασχολούνται -πέραν της ψυχοθεραπείας- με διάφορες εναλλακτικές και ολιστικές θεραπείες, όπως yoga, tai-chi, energy healing και φυσικά την υπνοθεραπεία, η οποία έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε μια ευρεία γκάμα προβλημάτων.

Τι ακριβώς είναι η υπνοθεραπεία;
Είναι μια γρήγορη ψυχοθεραπευτική τεχνική, η οποία μέσω της ύπνωσης σου δίνει την ευκαιρία με διάφορες υποβολές να διεισδύσεις μέσα στο υποσυνείδητο του ασθενούς.
Γιατί είναι καλό κάποιος να επιλέξει αυτήν τη μέθοδο;
Γιατί είναι πιο εύκολο να αλλάξεις διάφορες κακές συνήθειες όπως είναι το κάπνισμα, να χάσεις βάρος, να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες, να αντιμετωπίσεις διάφορες φοβίες, να ελέγξεις το άγχος και το στρες, να νιώσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση, ενώ αγγίζει και πιο σοβαρά ζητήματα όπως είναι οι κρίσεις πανικού και η κατάθλιψη.
Θα μπορέσω όμως να σταματήσω το κάπνισμα αν δεν το θέλω πραγματικά;
Όχι. Καμία υποβολή δεν μπορεί να λειτουργήσει πάνω σου, αν εσύ ο ίδιος δεν το θελήσεις πραγματικά.
Υπάρχει περίπτωση κάποιος να μην μπορέσει να υπνωτιστεί;
Μόνο αυτοί που αντιστέκονται συνειδητά δεν μπορούν να υπνωτιστούν.
Πόση ώρα διαρκεί περίπου η υπνοθεραπεία;
Περίπου μία ώρα.
Θυμάται κάτι ο ασθενής μετά;
Εξαρτάται σε πιο επίπεδο ύπνωσης θα εισέλθει. Υπάρχουν πέντε στάδια. Στα πρώτα τρία -που είναι πιο ελαφριάς μορφής- συνήθως θυμάται κάποια πράγματα σποραδικά, σαν ένα όνειρο.
Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κάποια επικίνδυνη επιπλοκή την ώρα της ύπνωσης;
Όχι, γιατί η ύπνωση είναι μία φυσική κατάσταση. Υπάρχουν επίσης μηχανισμοί ασφαλείας που ένας επαγγελματίας υπνοθεραπευτής ξέρει να τα χειριστεί τη δεδομένη στιγμή και να επαναφέρει το άτομο ομαλά σε συνειδητή κατάσταση.
Μπορούν και τα παιδιά να υποβληθούν σε θεραπευτική ύπνωση;
Ναι, από την ηλικία των τεσσάρων χρόνων και μετά. Τα παιδιά είναι πιο ανοιχτά στη μέθοδο γιατί έχουν αστείρευτη φαντασία.
Οικονομικά συμφέρει;
Συμφέρει γιατί είναι μια σύντομη μέθοδος ψυχοθεραπείας. Τρεις με έξι επισκέψεις (για πιο ελαφριάς μορφής ζητήματα), είναι υπέρ αρκετές για να δεις καταλυτικά αποτελέσματα.
Πέραν της υπνοθεραπείας, για ποιον άλλο λόγο μπορεί να σε επισκεφτεί κάποιος στο Serenity House;
Για ψυχοθεραπεία και κυρίως για transpersonal coaching. Αυτό γίνεται μέσω μιας συχνότερης επαφής που έχω με τον ασθενή, τον οποίο καθοδηγώ μέσα από τα δικά του πιστεύω, τον συμβουλεύω πώς να εξελίσσεται, πώς να πατά γερά τα πόδια του στη γη, πώς να γίνεται πιο δημιουργικός και πώς να κρατά τις ισορροπίες, έχοντας έτσι μια υγιή καθημερινότητα.

Info: Για προσωπικό ραντεβού με τη Μικαέλα Τιγγιρίδου επικοινωνήστε, στο τηλ.: 22767776. www.serenitycyprus.com

Top