powered_by_cyta

Δημόσιο ΑΚΕΛικά πλασμένο

• Βάζει χέρι και στην Πολεοδομία
• Με τις ευλογίες της ΕΔΥ
• Δίκαιη κοινωνία για τους «δικούς τους»

Το κυβερνών κόμμα του ΑΚΕΛ είναι διατεθειμένο για όσα χρόνια βρίσκεται στην προεδρία της Δημοκρατίας ο Δημήτρης Χριστόφιας να βολέψει όσο το δυνατό περισσότερους δικούς τους ανθρώπους στη δημόσια υπηρεσία, παρακάμπτοντας σχετικές διαδικασίες και αποφάσεις κυβερνητικών τμημάτων. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα από το (ουπς έκανα γκάφα e-mail) που απέστειλε η ιδιαιτέρα του γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού με τα αιτήματα για να βολέψουν κάποιους «δικούς τους» σε διάφορα πόστα διασταυρωμένες πληροφορίες του InBusinessNews κάνουν λόγο για νέα παρέμβαση που έκανε το κόμμα της Αριστεράς για να βολέψει μια εκλεκτή του στην Πολεοδομία.

Πως όμως έχουν τα πράγματα;

Πριν λίγους μήνες σύμφωνα με τις πληροφορίες μας προκηρύχθηκαν εξετάσεις για την πλήρωση μίας μονίμου θέσεως στην Πολεοδομία και συγκεκριμένα για τη θέση του Επιμετρητή Ποσοτήτων (Quantity Surveyor). Μετά το πέρας των εξετάσεων όσοι πέρασαν τις γραπτές εξετάσεις, παρακάθισαν σε προφορικές εξετάσεις και ακολούθως η Πολεοδομία αποφάσισε όπως παραπέμψει τους 4 πρώτους επιτυχόντες ενώπιον της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ).

Ακολούθως η ΕΔΥ για τους γνωστούς, άγνωστους λόγους ζήτησε από την Πολεοδομία όπως ο αριθμός των ατόμων που πέτυχαν στις εξετάσεις να αυξηθεί από τους 4 στους 6. Το αίτημα αυτό είχε ως αποτέλεσμα η θέση να δοθεί τελικά στο 6ο άτομο που ήταν στη σχετική λίστα το οποίο κατά διαβολική σύμπτωση ανήκει στις τάξεις του ΑΚΕΛ.

Στόχος του InBusinessNews δεν είναι σε καμία περίπτωση να προσωποποιήσει το θέμα κατά της γυναίκας η οποία κατέλαβε τη πιο πάνω θέση, αλλά να κακίσει τις όποιες κομματικές παρεμβάσεις γίνονται οι οποίες χαλούν την εικόνα της αξιοκρατίας.

Το σίγουρο πάντως είναι πως με αυτές τις πρακτικές η κοινωνία την οποία έταξε ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας κάθε άλλο παρά δίκαιη είναι για όλους τους πολίτες εκτός και εάν εννοούσε με το χαρακτηρισμό αυτό δίκαιη μόνο για όλους όσοι τον ψήφισαν.

Ξεκαθαρίζει το σκάνδαλο για νέο γενικό διευθυντή Βουλής

Τέλος, να υπενθυμίσουμε που σε λίγες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει και ένα άλλο σκάνδαλο το οποίο αφορά το διορισμού του νέου γενικού διευθυντή της Βουλής. Για όσους δεν θυμούνται τα γεγονότα, λίγο πριν την ολοκλήρωση της θητείας του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στη Βουλή είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο διορισμό και τροποποίηση του σχεδίου υπηρεσίας για να διορίσει το δικό του εκλεκτό. Πέραν από τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν τότε υπήρξε και η αντίδραση της άμεσα επηρεαζόμενης Βασιλικής Αναστασιάδου η οποία προσέφυγε στα δικαστήρια και υποστήριξη ότι ο τότε Πρόεδρος της Βουλής τροποποίησε το σχέδιο υπηρεσίας ούτως ώστε να καταστεί δυνατός ο διορισμός του προσώπου που ο ίδιος πρότεινε για τη θέση.

Συγκεκριμένα η θέση προνοούσε «άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας» κάτι που έγινε «πολύ καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας». Επίσης τροποποιήθηκε η θέση από «πρώτου διορισμού και προαγωγής» και έγινε μόνο προαγωγής ενώ η απαιτούμενη πείρα των δέκα χρόνων έγινε δεκαπέντε χρόνων!!. Τα σχόλια δικά σας.

© 2008-2019 InBusinessNews.com