powered_by_cyta

Katerina Home Made Sweets: Προωθώντας την παράδοση

Φέτος, μπορεί να χαρακτηριστεί η χρονιά της Κατερίνας Χριστοφόρου και της μικρής της βιοτεχνίας Katerina Home Made Sweets Ltd. Πρόσφατα, τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου προϊόντος στα Time Out Awards, ενώ τώρα επιλέγηκε να εκπροσωπήσει την Κύπρο στα European Business Awards 2011, κερδίζοντας παράλληλα, την τιμητική διάκριση Ruban d’ Honneur. «Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε να παράγουμε και να προωθούμε το κυπριακό προϊόν, το οποίο εμείς παρασκευάζουμε με παραδοσιακά υλικά, χωρις συντηρητικά και χρωστικές ουσίες», δήλωσε η κ. Χριστοφόρου, σε διάσκεψη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επιλογής της εταιρείας της.

Σε μια «γιορτή» όπως την αποκάλεσαν οι παρευρισκόμενοι του Συμπλέγματος Κοινοτήτων Κούρρη – Ξυλούρικου και της υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλας Αντωνιάδου, η κ. Χριστοφόρου ανακοίνωσε ότι μετά τα καινοτόμα γλυκά που παρασκευάζει όπως, γλυκό σκόρδου, κρεμμυδιού, ελιάς, κολοκάσι, παπάγια και τόσων άλλων, προχωρεί τώρα και στα βιολειτουργικά τρόφιμα, στην τεκμηρίωση κι ανάλυση δηλαδή, των συστατικών των γλυκών και των μαρμελάδων που παρασκευάζει. «Είμαστε το τι τρώμε κι είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζουμε. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε τη συμβολή των αρμοδίων, καθώς αυτές οι αναλύσεις απαιτούν και πολλά χρήματα», σημείωσε.

Η μικρή βιοτεχνία δουλεύει με 10 – 25 εποχιακούς υπαλλήλους κι όλα γίνονται χειρονακτικά. Τα προϊόντα της διανέμονται αποκλειστικά σε όλη την Κύπρο από το Καφεκοπτείο ΑΜΑΛΙΑ. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη διανομή του καφεκοπτείου, που μας δίνει τη δυνατότητα να εξάγονται τα προϊόντα μας κα σε άλλες χώρες όπως, Ντουπάι και Αυστραλία. Επίσης, μου δίνει την ευκαιρία να ασχοληθώ με περισσότερο πρωτότυπες ιδέες για γλυκά», εξήγησε. Πέραν τούτων, η Κατερίνα Χριστοφόρου επεκτάθηκε και σε μπομπονιέρες και κεραστικά για γάμους και βαπτίσεις, ενώ σύντομα θα εκδόσει κι ένα βιβλίο με συνταγές με γλυκά του κουταλιού.

Χαιρετίζοντας τη βράβευση η υπουργός Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου τόνισε ότι τέτοιες βιοτεχνίες συμβάλλουν στην αύξηση των εξαγωγών, ενώ αποτελούν και πόλο έλξης τουριστών, ιδιαίτερα φέτος που σημειώθηκε αύξησης στα έσοδα του τουρισμού. Εκ μέρους του ΚΕΒΕ, ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ Φιλόκυπρος Ανδρέου μίλησε για στροφή στην παράδοση, με προσπάθειες που γίνονται για να τυποποιηθούν τα προϊόντα, να προωθηθούν οι λαϊκές αγορές, να κάνουν ειδικά πακέτα για δώρα, να ενταχθεί το Φεστιβάλ Κουμανταρίας υπό το Επιμελητήριο, αλλά και δοθούν κίνητρα, με τη διοργάνωση διαγωνισμού με μεγάλο έπαθλο, ώστε το κάθε χωριό της περιοχής να κάνει τη δική του τοπική ταβέρνα, που να προωθεί τα παραδοσιακά προϊόντα.

Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία Katerina Home Made Sweets Ltd. με την επιλογή της ως Εκπρόσωπος της Κύπρου – Country Representative στα European Business Awards 2011, αποτελεί τη μόνη κυπριακή εταιρεία που πέρασε στο δεύτερο και τελικό στάδιο του προγράμματος. Στην πρώτη φάση διαγωνίστηκε μαζί με άλλες εννέα κυπριακές εταιρείες, τις: Hyperion Systems Engineering, Kean Ltd, The Heritage Private School, Lifebank Laboratory Limited, Cyprus Airways, Oxford Management Limited, Drogo Pharma, Neognome Limited, Vivid Web Marketing Group. Τα European Business Awards είναι ένα ανεξάρτητο πρόγραμμα απονομής βραβείων, χορηγημένο από την HSBC, την RSM International, Infosys και σε συνεργασία με την UKTI και σχεδιασμένο για την αναγνώριση και προώθηση της υπεροχής ορισμένων επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής κοινότητας. Τα βραβεία προωθούν και τονίζουν παραδείγματα εταιρειών και οργανισμών που πέτυχαν αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε διάφορους τομείς, ώστε να ξεχωρίζουν ως ποδηγέτες της Ευρώπης.

Ο τελικός του διαγωνισμού και η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Βαρκελώνη στις 22 Νοεμβρίου, παρουσία πολλών εξεχουσών προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού τομέα της Ε.Ε.

 

 

© 2008-2019 InBusinessNews.com