Το σλόγκαν που χαρακτηρίστηκε «ρατσιστικό» και προκάλεσε εντάσεις

  • «Πρωτεύουσα ή δευτερεύουσα; Λευκωσία ή Λευκ- ΑΣΙΑ;»

«Ρατσιστικό» χαρακτηρίστηκε το περιεχόμενο του προεκλογικού συνθήματος του υποψηφίου, με τον ΔΗΣΥ, δημοτικού συμβούλου Λευκωσίας, Φάνου Λεβέντη, «Πρωτεύουσα ή δευτερεύουσα; Λευκωσία ή Λευκ- ΑΣΙΑ;», το οποίο προκάλεσε εντάσεις και δριμύ κατηγορώ από ορισμένους κύκλους, εναντίον του υποψηφίου. Ομάδα πολιτών χαρακτήρισε το σύνθημα «προκλητικό» και «ρατσιστικό», σημειώνοντας παράλληλα ότι τέτοιου είδους «αναχρονιστικά» μηνύματα δεν θα έπρεπε να εντοπίζονται σε μια Ευρωπαϊκή χώρα του 2011.


Πώς δικαιολογεί το σύνθημα του ο υποψήφιος και γιατί απορρίπτει τις κατηγορίες περί "ρατσιστικού περιεχομένου"

"Τα πιο πάνω συνθήματα αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της προεκλογικής μου εκστρατείας, για την υποψηφιότητά μου στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λευκωσίας και το ένα συμπληρώνει το άλλο. Ωστόσο, σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» απομονώθηκε το δεύτερο, «Λευκωσία ή Λευκ- ΑΣΙΑ», δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για ρατσιστικό σύνθημα, πράγμα που με βρίσκει απολύτως διαφωνούντα.

Το φαινόμενο που παρατηρείται στην εντός των τειχών Λευκωσία, η οποία κατοικείται, πλέον, όχι από τους αυτόχθονες κατοίκους της πόλης, αλλά από πληθώρα συμπαθών Ασιατών, δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με κανενός είδους ρατσισμό, αλλά καυτηριάζει την υποβάθμιση της Πρωτεύουσας, η οποία έχει καταντήσει έναντι των άλλων πόλεων σε δευτερεύουσας σημασίας πόλη. Έχει να κάνει με τον νόμιμο μεν, απαράδεκτο δε εκτοπισμό των Λευκωσιατών από τον κεντρικό πυρήνα της πρωτεύουσας, ο οποίος φθίνει, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι οποίες διατηρούν τους κεντρικούς τους πυρήνες ως το στολίδι της πόλης.

Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος θλίβομαι για την υποβάθμιση της Λευκωσίας και όχι για την παρουσία των ξένων, τον οποίων τον πολιτισμό σέβομαι. Η Λευκωσία,, από πρωτεύουσα, κατάντησε δευτερεύουσα πόλη και απόδειξη τούτου είναι το ότι ο κεντρικός της πυρήνας έγινε το καταφύγιο των μεταναστών. Έχω μάθει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους, γιατί μόνο με τη σωστή διάγνωση μπορούμε να προχωρήσουμε στη θεραπεία κάποιων προβλημάτων. Η έγνοια μου είναι η αναβάθμιση της Λευκωσίας ως πρωτεύουσας και όχι δευτερεύουσας πόλης και ιδιαιτέρως του παλαιού πυρήνα της και η αναβάθμισή της μόνο με την επάνοδο των δημοτών της μπορεί να γίνει και με την ανάπτυξη.. Την πεποίθησή μου αυτή δεν μπορεί να την ανακόψει καμιά προσπάθεια διαστρέβλωσης  των ξεκάθαρων μου μηνυμάτων από  οιουσδήποτε , οι οποίοι κόπτονται μεν  για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ξένων  αδιαφορούν δε για τη βελτίωση της εικόνας της Λευκωσίας. Είμαι βέβαιος ότι παρά τις κάποιες ελάχιστες και μονόπλευρες αντιδράσεις , οι απόψεις μου αυτές εκφράζουν και την πλειοψηφία των συνδημοτών μου".
 

Top