22/04/2017 Τίτλοι εφημερίδων

Οι έρευνες για εξιχνίαση του διπλού φονικού στο Στρόβολο, η ένταση στο Αιγαίο, η αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τους Fitch, λεπτομέρειες για το σχέδιο Εστία για τα κόκκινα δάνεια καθώς και η εμπλοκή στην ανέγερση του νοσοκομείο Λάρνακας είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Όλες οι εφημερίδες φιλοξενούν επίσης συνεντεύξεις για θέματα της επικαιρότητας.
 
Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Γνωρίζει η Αστυνομία» και γράφει ότι τρεις μέρες μετά το φονικό στο Στρόβολο οι ανακριτές έχουν διαμορφώσει εικόνα για τα ελατήρια και γνωρίζουν τον ή τους δράστες και γίνονται προσεκτικοί χειρισμοί λόγω του ανήλικου αγοριού του ζεύγους. Αλλού αναφέρει ότι μια ανάσα πριν από την επενδυτική κατηγορία είναι η οικονομία με τους Fitch να κάνουν ειδική αναφορά στις αδυναμίες του τραπεζικού τομέα και στον Συνεργατισμό. Επίσης η «Α» φιλοξενεί συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΣΥ που αναφέρεται στο Κυπριακό και την οικονομία.
 
«Η ώρα θανάτου κλειδί εξιχνίασης» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει πως είναι δύσκολο το παζλ της εξιχνίασης του διπλού φόνου και ότι δεν φαίνεται να είναι εφικτό να διευκρινιστεί η ακριβής ώρα θανάτου ενώ ξεκαθάρισε ότι ο φόνος διαπράχθηκε από ένα άτομο με μαχαίρι. Αλλού ο «Π» γράφει λεπτομέρειες για το σχέδιο Εστία για τα κόκκινα δάνεια με αναφορές και στις αντιδράσεις των Βρυξελλών. Επίσης αναφορά γίνεται στη σύσταση του κόμματος «Δημοκρατική Παράταξη» και στο ρόλο του Μάριου Καρογιάν.
 
Κάτω από τον τίτλο «Παραφωνίες με ΟΥΝΦΙΚΥΠ» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι το σενάριο που διαμορφώθηκε στο Κυπριακό από τα ΗΕ παραπέμπει σε διασύνδεση με ζητήματα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και ότι η Λευκωσία αντιδρά και σχεδιάζει παρεμβάσεις. Αλλού αναφέρεται στο ΓεΣΥ και τις παροχές των γιατρών με τρεις διαφορετικούς τρόπους αμοιβής. Επίσης ο «Φ» γράφει ότι η Αστυνομία έχει εικόνα για το φονικό, μετά και τη νέα αυτοψία και τη νεκροτομή, αλλά αναζητεί τεκμήρια.
 
«Πυροτεχνήματα και για τα θέματα υγείας» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει για εμπαιγμό της Λάρνακας με αναβολές και καθυστερήσεις στο έργο επέκτασης του νοσοκομείου. Αλλού αναφέρει ότι καμπανάκι κτύπησε το Ευρωκοινοβούλιο για τη διαχείριση των αποβλήτων στην Κύπρο. Επίσης η «Χ» σε άλλο της ρεπορτάζ φιλοξενεί συνέντευξη του Άριστου Δαμιανού του ΑΚΕΛ και του Δημήτρη Δημητρίου του ΔΗΣΥ για την προοπτική επανάληψης των συνομιλιών στο Κυπριακό.
 
Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Φορτωθήκαμε και άλλα απόβλητα» γράφει στο κύριό της θέμα ότι ο σταθμός διαχείρισης αποβλήτων που  δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της ταφής σκουπιδιών διαφάνηκε ότι εν τέλει οδηγεί στη δημιουργία περισσοτέρων αποβλήτων που πρέπει να ταφούν. Αλλού αναφέρει ότι ο οίκος Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της οικονομίας.  Επίσης αναφέρει ότι απαγορεύτηκε σε χορευτές των μπαλέτων Μπολσόϊ να εισέλθουν στις ΗΠΑ για παραστάσεις αφού δεν τους δόθηκε βίζα σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της Ρωσίας.
 
Η εβδομαδιαία «Καθημερινή της Κυριακής» προβάλλει στο κύριό της θέμα με τίτλο «Γαλλικό τόξο από το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο» την παραχώρηση φρεγατών από το Παρίσι στην Ελλάδα για κάλυψη εκτάκτων αναγκών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Αλλού αναφέρει πως κατόπιν απαίτησης των διαγραφέντων από το ΔΗΚΟ στελεχών ο Μάριος Καρογιάν θα ηγηθεί της νεοσύστατης Δημοκρατικής Παράταξης. Επίσης η «Κ» φιλοξενεί συνέντευξη του Υπουργού Υγείας για το ΓεΣΥ.
 
Η «Σημερινή της Κυριακής» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Θερμαίνονται τα νερά στο Αιγαίο» και γράφει ότι ο Ερντογάν επιδιώκει νέο-οθωμανική ηγεμονία μέσω πρόωρων εκλογών.  Αλλού φιλοξενεί δημοσκόπηση με βάση την οποία οκτώ στους δέκα Κύπριους καλούν τον ΠτΔ να μην αποδεκτεί συνδιαχείριση του φυσικού πλούτου. Επίσης η «Σ» αναφέρει ότι οι εξελίξεις στο Συνεργατισμό φέρνουν αλυσιδωτές εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα.
 

 

Top