29/11/2017 Τίτλοι εφημερίδων

Η υπόθεση με τις διαρροές των emails της Εισαγγελέως Λοϊζίδου, η φερόμενη σχέση της με τη Μόσχα και οι έρευνες που θα γίνουν είναι το βασικό θέμα που προβάλλεται από όλες σχεδόν τις εφημερίδες σήμερα. Επίσης αναφορά γίνεται στις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για λύση δύο κρατών, στις αναφορές της Διοικήτριας της Κεντρική Τράπεζας για τα ΜΕΔ, στις αμοιβές των γιατρών στο πλαίσιο του ΓεΣΥ, και στην παρουσία μεγάλου σκάφους για φυσικό αέριο στα ανοικτά της Κύπρου.
 
Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Δύο έρευνες που ίσως γίνουν τρεις» και γράφει ότι θα ερευνηθεί και το θέμα της διαρροής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Εισαγγελέως και ότι σήμερα το Υπουργικό διορίζει ερευνώντα λειτουργό για το ενδεχόμενο διάπραξης πειθαρχικών αδικημάτων. Αλλού η «Α» γράφει για τις αναφορές του Αρχιεπισκόπου ενώπιον μαθητών περί λύσης δύο κρατών και για τις τοποθετήσεις του για τους ομοφυλόφιλους. Η εφημερίδα επίσης προβάλλει ρεπορτάζ για τα οδοφράγματα Δερύνειας – Απλικίου και γράφει ότι η διάνοιξή τους αργεί ακόμη.
 
«Και σε ρόλο ντετέκτιβ η Εισαγγελέας Λοϊζίδου» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Πολίτης» που αναφέρει ότι η Μόσχα ζητούσε παρεμβάσεις και στην οικογενειακή ζωή Ρώσων και ότι η Εισαγγελέας ‘κατασκόπευε’ και τα παιδιά Ρώσου και ‘κάρφωσε’ Κύπριο δικαστή για αποφάσεις που ‘έθιγαν’ τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Αλλού αναφέρει ότι εντός των επόμενων ημερών η Αστυνομία διαβιβάζει εισήγηση για ποινική δίωξη τριών πρώην στελεχών του Συνεργατισμού, των Ερωτόκριτου Χλωρακιώτη, Δημητράκη Σταύρου και Ανδρέα Μιχαηλίδη. Επίσης ο «Π» αναφέρεται σε καταγγελίες στη Βουλή ότι εξάγουμε χαλλούμια-μαϊμού.
 
«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Βόμβα οι αμοιβές των γιατρών» αναφέρει ότι οι προτάσεις του ΠΙΣ είναι σε πλήρη διάσταση με τους υπολογισμούς των συνεισφορών για το ΓεΣΥ. Αλλού, φιλοξενώντας και σχετική φωτογραφία, ο «Φ» αναφέρεται στα όσα ακούστηκαν χθες στη Βουλή για τις μετακινήσεις οστών αγνοουμένων. Επίσης προβάλλει το θέμα της παρουσίας μεγάλου ειδικού πλοίου αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στα ανοικτά της Κύπρου λόγω, όπως γράφει, ανετοιμότητας της 'Αγκυρας να το δεχθεί.
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Εκ μέρους ποιών μιλά ο Αρχιεπίσκοπος;» γράφει, στο κύριό της θέμα, ότι ο Αρχιεπίσκοπος "εμφανίστηκε προκλητικός και διχοτομικός", προκρίνοντας δημόσια λύση δύο κρατών. Αλλού αναφέρει ότι φεύγει ο ένας μετά τον άλλο οι γιατροί από εντατική, ότι παραιτήθηκε και έκτος γιατρός και ότι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα από τον Δεκέμβριο η μονάδα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Σε άλλο θέμα η «Χ» αναφέρει ότι στον ιστότοπο Comporomat υπάρχει και email που αναφέρεται σε συνομιλία του Υπουργού Δικαιοσύνης, και όπως γράφει η εφημερίδα εγείρεται θέμα για το ποιός θα τον ελέγξει.
 
Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Αίτημα ΓΕ προς Υπουργικό για έρευνα για το θέμα με τη Ρωσία» αναφέρει πως σήμερα το Υπουργικό διορίζει ερευνώντα λειτουργό μετά τις διαρροές για σχέσεις της Εισαγγελέως της Δημοκρατίας Ελένης Λοϊζίδου με τη Ρωσία. Αλλού αναφέρει πως αποζημιώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση, μέσω της δικαστικής οδού, για βασανιστήρια που υπέστησαν κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα ζητούν 35 αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Επίσης προβάλλονται οι δηλώσεις της Διοικήτριας της ΚΤ για την ανάγκη ριζοσπαστικών λύσεων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ).
 
Η εβδομαδιαία οικονομική «Καθημερινή» με τίτλο, στο κύριό της θέμα, «Deal 8,6 εκατ. για τη γη στο Βασιλικό» αναφέρει ότι επήλθε συμφωνία της Κυβέρνησης με τους Βρετανούς για την επέκταση του λιμανιού στο Βασιλικό και ότι οι υπογραφές θα πέσουν πιθανότατα την 1η Δεκεμβρίου. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι εγείρονται ερωτήματα για τους χειρισμούς του Γενικού Εισαγγελέα στο θέμα με την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου. Επίσης η «Κ» γράφει ότι αυξήθηκαν φέτος κατά 10,2% τα έσοδα από τον τουρισμό στην Ελλάδα.
Top