23/02/2017 Τίτλοι εφημερίδων

Η απόφαση του Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να ακυρώσει τη σημερινή προγραμματισθείσα συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, κυριαρχεί σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. 'Αλλα θέματα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος είναι η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τα Panama Papers, τα νέα στοιχεία για την κατάρρευση της οικονομίας που δόθηκαν στους Βουλευτές από πρώην Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, το θέμα που δημιουργήθηκε με τον τέως διευθυντή του λιμανιού Λεμεσού και νυν διευθυντή της διαχειρίστριας εταιρείας Eurogate Γιώργο Πούρο, καθώς και η νέα ανακάλυψη της ΝΑΣΑ για εφτά εξωπλανήτες στο μέγεθος της γης.
 
Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Το αδιέξοδο επισημοποιήθηκε”, γράφει, στο κύριο της θέμα, πως με την άρνηση του Μουσταφά Ακιντζί να προσέλθει στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, το αδιέξοδο στις συνομιλίες επισημοποιήθηκε, με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ να αφήνει κάποιες ελπίδες για συνέχιση του διαλόγου οποιαδήποτε στιγμή. Αλλού, γράφει για την ανακάλυψη της NASA ότι υπάρχει ένα νέο ηλιακό σύστημα με επτά πλανήτες στο μέγεθος της γης, κάτι που θα δώσει σύντομα απάντηση στο ερώτημα κατά πόσον είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος “χορεύει ήδη σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς”.
 
“Η Σημερινή” κάτω από τον τίτλο “Έστησε` τον διάλογο ο Ακιντζί”, γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι δυσοίωνο καθίσταται το τοπίο στο Κυπριακό μετά την προσχηματική άρνηση της τ/κ πλευράς να παρευρεθεί στη σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών. Αλλού, γράφει ότι το Τμήμα Φορολογίας έστειλε 700 επιστολές για τα Panama Papers, ζητώντας εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία από εμπλεκόμενους. Αλλού, γράφει ότι νέες απόρρητες πληροφορίες για την κατάρρευση της οικονομίας δόθηκαν στη Βουλή από πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
 
“O Φιλελεύθερος” στο κύριο του θέμα με τίτλο “Έριξαν αυλαία οι Τούρκοι”, γράφει ότι δεν κάνουν πίσω οι Τούρκοι και επιμένουν στην αποδοχή των όρων τους για να επανέλθει ο Μουσταφά Ακιντζί στις συνομιλίες. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι στην Αστυνομία για διερεύνηση απέστειλε χθες ο Γενικός Εισαγγελέας το θέμα που δημιουργήθηκε με τον τέως διευθυντή του λιμανιού Λεμεσού ως στέλεχος της Αρχής Λιμένων και νυν διευθυντή της διαχειρίστριας εταιρείας Eurogate Γιώργο Πούρο. Αλλού, γράφει ότι το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να δώσει 3 εκ ευρώ ως υπερωρίες για να εξαλειφθούν οι λίστες αναμονής στα νοσοκομεία.
 
“Κρέμονται από μια κλωστή οι συνομιλίες”, είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας “Χαραυγή”, η οποία γράφει ότι η διακοπή των συνομιλιών εξυπηρετεί τις δυνάμεις που δεν επιθυμούν τη λύση, όπως τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Σε άλλο της θέμα γράφει για το πιλοτικό πρόγραμμα για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των χειρουργείων μέχρι αργά το απόγευμα για να μειωθούν οι λίστες αναμονής στα κρατικά νοσηλευτήρια. Αλλού, γράφει για την Έκθεση της Κομισιόν σύμφωνα με την οποία ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού στην Κύπρο αυξήθηκε και είναι από τους ψηλότερους στην ΕΕ.
 
Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο “Αδιέξοδο καθώς ο Ακιντζί λέει όχι στη συνάντηση”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι το κλίμα μεταξύ των δύο ηγετών επιδεινώθηκε δραματικά την Τετάρτη όταν ο Τ/κ ηγέτης ακύρωσε την προγραμματισθείσα συνάντηση της Πέμπτης στο πλαίσιο των συνομιλιών. Αλλού, γράφει ότι το σώμα του 31χρονου αγνοούμενου δύτη Ανδρέα Γιάγκου βρέθηκε ανοικτά του κόλπου της Πόλεως Χρυσοχούς. Σε άλλο της θέμα κάτω από σχετική φωτογραφία, γράφει για τη χθεσινή διακοπή του αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ομόνοια, λόγω ρίψης αντικειμένων από οπαδούς των πρασίνων.
 

 

Top