21/05/2017 Τίτλοι εφημερίδων

Οι διεργασίες στο Κυπριακό μετά και την πρόταση του ΠτΔ σε ό,τι αφορά την πραγματοποίηση μιας νέας διάσκεψης στη Γενεύη, τα όσα αναφέρει σε συνέντευξη του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τα χαρακτηριστικά του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018, και η διαφορετικότητα στο Δημοτικό Σχολείο Φανερωμένης στη Λευκωσία είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών κυπριακών εφημερίδων.
 
Υπό τον τίτλο «Με φόρμουλα επιστρέφει ο Άιντα», η Αλήθεια γράφει στο κύριο της θέμα ότι στους ώμους του Έσπεν Μπαρθ Άιντα βρίσκεται το βάρος της εξεύρεσης κοινά αποδεκτής φόρμουλας, για τη μεθοδολογία που θα πρέπει να ακολουθήσει στις συνομιλίες ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη Γενεύη. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι και ισοσκελισμένος και αναπτυξιακός θα είναι ο προϋπολογισμός του 2018 σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ Χάρη Γεωργιάδη. Αλλού γράφει ότι υπό εξέλιξη βρίσκονται έργα πολλών εκατομμυρίων.
 
Με τίτλο «Ταλαντεύσεις μεταξύ Κυπριακού και Προεδρικών», η Σημερινή γράφει στο κύριο της θέμα πως σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι έχει εισέλθει για ακόμη μια φορά το Κυπριακό, αφού γίνονται συζητήσεις για τα επόμενα βήματα, με τις Προεδρικές Εκλογές να βρίσκονται στο πίσω μέρος του μυαλού όλων. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα φιλοξενεί δήλωση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Παύλου Μυλωνά ο οποίος αναφέρει πως είναι επιβεβλημένη η ανάγκη συλλογικότητας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στα ύψη βρίσκεται το bitcoin και η ανησυχία.
 
Υπό τον τίτλο «Λύση με εγγυήσεις και στρατό», ο Φιλελεύθερος φιλοξενεί στο κύριο του θέμα αποκλειστική συνέντευξη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος ξεκαθαρίζει κατά τρόπο σαφές ότι αμετακίνητη είναι η Άγκυρα στη θέση της για διατήρηση των εγγυήσεων και των τουρκικών στρατευμάτων μετά την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ετοιμάζει έγγραφο συγκλίσεων ο ΟΗΕ για διαδικασία πάρε-δώσε. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι η Κομισιόν καίγεται για λύση του Κυπριακού προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση της λίστας των δώρων προς τον Ταγιπ Ερντογάν.
 
Η Χαραυγή τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Επικίνδυνα παιγνίδια με τη διαδικασία» και γράφει ότι επιμένει στην πολιτική της πρόταξης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με την πρόταση που κατέθεσε στις συνομιλίες για νέα Γενεύη. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα γράφει για ένα μοναδικό έργο τέχνης στην πλατεία Ειρήνης στη Λεμεσό, ένα ψηφιδωτό ελπίδας για ειρηνική συνύπαρξη που δημιούργησαν μαθητές και δάσκαλοι από 24 σχολεία της Λεμεσού. Αλλού γράφει ότι ανοίγουν φάκελοι συμβουλίων αποχετεύσεων καθώς η Ελεγκτική Υπηρεσία διαπιστώνει ότι οι χρεώσεις είναι φουσκωμένες και σε πολλές περιπτώσεις αδιαφανείς.
 
 
Υπό τον τίτλο «Διαφορετικοί μαθητές ενωμένοι στο σχολείο» η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Sunday Mail” φιλοξενεί στο κύριο της θέμα συνέντευξη του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Φανερωμένης ο οποίος δηλώνει την περηφάνια του προσωπικού του σχολείου για το γεγονός ότι από τους 47 μαθητές μόνο ένας είναι Ελληνοκύπριος. Αλλού η εφημερίδα γράφει για το γάμο της αδελφής της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, Πίπας Μίντλεντον με τον Τζέιμς Μάθιους φιλοξενώντας και τη σχετική φωτογραφία. Αλλού αναφέρεται στην έκθεση Robotex17  που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Κώστας Παπαέλληνας στο Στρόβολο στις 25 Μαΐου.
 
Με τον τίτλο «Αδιέξοδα στον δρόμο προς τη Γενεύη», η Καθημερινή της Κυριακής γράφει στο κύριο της θέμα ότι ενώ η διαδικασία των συνομιλιών βρίσκεται στα χέρια του κ. Έιντε, ο οποίος επιχειρεί να γεφυρώσει τις διαφορές, την ίδια ώρα καταγράφονται δύο δεδομένα, πρώτο εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις των δύο πλευρών σε μια σειρά από κομβικά ζητήματα και δεύτερο επιμονή της τ/κ ηγεσίας για μετάβαση στη Γενεύη και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση επί όλων των κεφαλαίων. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στο διορισμό του Ρόμπερτ Μίλερ ως ειδικού ανακριτή για τις ενδεχόμενες σχέσεις συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα, γράφοντας ότι η Προεδρία Τραμπ εμφανίζει συμπτώματα προϊούσας αποσύνθεσης. Αλλού γράφει ότι οι πλειστηριασμοί ακινήτων φαίνεται να λειτουργούν ως άσκηση πιέσεων για αναδιαρθρώσεις των προβληματικών δανείων και λιγότερο ως θεσμός.
 
Υπό τον τίτλο «Από μια κλωστή κρέμονται όλα», η εβδομαδιαία εφημερίδα Μάχη γράφει στο κύριο της θέμα ότι η αλλαγή στάσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η επιθετική πρόταση του για τη συνέχιση των συνομιλιών άλλαξε τα δεδομένα στο Κυπριακό. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε συνέντευξη του μέλους της ΔΕΑ Νέστορα Νέστορος ο οποίος δηλώνει ότι αρχεία και τεχνολογία βρίσκονται στην υπηρεσία της ΔΕΑ. Αλλού κάνει λόγο για 15νθήμερο σαφάρι για ενεργειακούς σχεδιασμούς.
 
Top