Sports Football Cyprus D League «Το αγροτικό ποδόσφαιρο πρέπει να είναι φυτώριο»

«Το αγροτικό ποδόσφαιρο πρέπει να είναι φυτώριο»

Ο κ. Μαρίνος Τιμοθέου μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη στην πρώτη εκδήλωση μετά την ένταξη του αγροτικού ποδοσφαίρου στην ΚΟΠ.
----------------------------------------------------------------
 
Ο Πρόεδρος της ΣΤΟΚ κ. Μαρίνος Τιμοθέου χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα της ένταξης του αγροτικού ποδοσφαίρου στην ΚΟΠ και μέσα από τη διαδρομή της συνεργασίας που ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου 2001, έχει πλέον σαφή εικόνα ενώπιον του.
 
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Τιμοθέου, το αγροτικό ποδόσφαιρο πρέπει να είναι το φυτώριο του ποδοσφαίρου μας και εκφράζει και την προσωπική του άποψη για την επόμενη μέρα:
 
«Προσωπικά είμαι υπέρ της οργάνωσης του αγροτικού ποδοσφαίρου σε τοπικές ενώσεις και ελπίζω σύντομα να προχωρήσουμε και προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Με αυτό τον τρόπο θα μειωθούν σημαντικά τα έξοδα των Σωματείων και τα κονδύλια θα αξιοποιηθούν για περαιτέρω αναβάθμιση των πρωταθλημάτων σε επίπεδο ανδρών αλλά και εφήβων.
 
Με τη δημιουργία τοπικών ενώσεων θα μειωθούν τα έξοδα μετακίνησης και με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της ΚΟΠ σε θέματα οργάνωσης πιστεύω ότι τα δεδομένα θα αλλάξουν σαφώς προς το καλύτερο», επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΣΤΟΚ και συνεχίζοντας προσθέτει:
 
«Το αγροτικό ποδόσφαιρο πρέπει να είναι το φυτώριο του ποδοσφαίρου μας και με την ένταξη του κάτω από τη σκέπη της ΚΟΠ σίγουρα θα βοηθήσει σημαντικά και στην οργάνωση αλλά και στην αξιοποίηση όλων των δεδομένων.
 
Από την πρώτη στιγμή είχα χαρακτηρίσει ιστορική την ένταξη του αγροτικού ποδοσφαίρου κάτω από την ομπρέλα της ΚΟΠ και εκφράζω την ικανοποίηση για τη στήριξη της Ομοσπονδίας.
 
Η παραχώρηση αθλητικού υλικού στις ομάδες μας αλλά και η οικονομική ενίσχυση στις αγροτικές μας Ομοσπονδίες είναι μεγάλη βοήθεια. Η δική της καθοδήγηση βοηθά τις Ομοσπονδίες μας να βελτιώνονται σε όλους τους τομείς και στην πορεία σίγουρα θα γίνουν περισσότερα».   

------------------------
Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού ΚΟΠ που κυκλοφόρησε την περασμένη βδομάδα.
-------------------------------------------------------------
 
Δεκαπέντε μήνες μετά την ενοποίηση του ποδοσφαίρου μας μετά έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές για καλύτερη λειτουργία των αγροτικών μας Ομοσπονδιών.
 
Εφαρμόστηκε από φέτος η Ενιαία Προκήρυξη Πρωταθλημάτων Αγροτικών Ομοσπονδιών, το ενιαίο φύλλο αγώνα ΚΟΠ, η ομοιομορφία στους κανονισμούς για ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα αγροτικά πρωταθλήματα και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η προσπάθεια για εφαρμογή ενιαίου μητρώου ποδοσφαιριστών με την ΚΟΠ.
 
Ιδρύθηκε το 1977
Η σκέψη για την ίδρυση μίας ενιαίας Ομοσπονδίας Αγροτικού Ποδοσφαίρου τέθηκε για πρώτη φορά το 1972 με πρωτοβουλία της ΠΟΕΛ και της ΕΠΟΠΛ. Η θετική αντιμετώπιση από όλες τις Ομοσπονδίες δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση της ΣΤΟΚ όμως μέχρι να προχωρήσει το θέμα μεσολάβησαν τα γεγονότα του 1974 με τις γνωστές καταστροφές και το ξεριζωμό.
 
Τρία χρόνια αργότερα, έγινε τελικά κατορθωτή η ίδρυση της ΣΤΟΚ με σκοπό να συντονίσει καλύτερα το αγροτικό μας ποδόσφαιρο.
 
Στις 4.4.1977 με πρόσκληση του ΚΟΑ, επί προεδρίας του κ. Κίκη Λαζαρίδη, προς όλους τους Προέδρους των Ομοσπονδιών που εκπροσωπούσαν το αγροτικό ποδόσφαιρο, αφού επανεξετάστηκε η δημιουργία της ΣΤΟΚ, ομόφωνα υπογράφηκαν τα σχετικά έγγραφα της οριστικής ιδρυτικής πράξης.
 
Σήμερα κάτω από τη δύναμη της βρίσκονται δώδεκα Ομοσπονδίες και από τον Νοέμβριο του 2006 έχει εγκατασταθεί στα μόνιμα γραφεία της στο Ολυμπιακό Μέγαρο.
 
Διοργανώνει το Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών, το Κύπελλο Κυπελλούχων και το Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών Ακαδημιών και  συνεργάζεται με την ΚΟΠ για τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος Ένταξης.
 
Πέραν του Διοικητικού Συμβουλίου, που είναι ο οργανωτικός κορμός της Συνομοσπονδίας, η ΣΤΟΚ έχει άλλες 3 επιτροπές. Τη Δικαστική Επιτροπή, η οποία εκδικάζει υποθέσεις είτε ως πρωτοβάθμιο Δικαστήριο είτε ως δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, την Ανώτατη Δικαστική Επιτροπή του Αγροτικού Ποδοσφαίρου, η οποία εκδικάζει Αθλητικές Διαφορές και δίνει γνωματεύσεις και την Επιτροπή Διαιτησίας, η οποία ορίζει τους διαιτητές στα Πρωταθλήματα της ΣΤΟΚ.
 
Το πρώτο  Διοικητικό Συμβούλιο
Ουράνιος Ιωαννίδης (Πρόεδρος) ΑΠΟΕΣΠ
Οδυσσέας Μιλτιάδους (Αντιπρόεδρος) ΕΠΟΛ
Ρένος Πιπερίδης (Γενικός Γραμματέας) ΠΟΕΛ
Χαράλαμπος Κουκουλαρίδης (Έφορος) ΠΑΝΣΟΛΕΙΟΣ
Νίκος Γρηγορίου (Ταμίας) ΕΠΟΠΛ
Κωστάκης Μαραγκός (Μέλος) ΟΠΝ ΣΕΚ Λάρνακας
Άντρος Αγγελίδης (Μέλος) ΠΑΑΟΚ
Κωστάκης Αντρέου (Μέλος) ΠΟΑΣΠ
Γιώργος Ξιαρής (Μέλος) ΠΟΕΠΑ
Αντρέας Μηνά (Μέλος) ΕΠΕΛ
 
Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο
Μαρίνος Τιμοθέου (Πρόεδρος)
Γιαννάκης Κωνσταντίνου (Αντιπρόεδρος)            
Νίκος Γιατρού (Γ. Γραμματέας)   
Παύλος Αντρέου (΄Εφορος)
Αντρέας Χριστοφή (Ταμίας)
Χάρης Νικολαίδης (Μέλος)
Στέλιος Στυλιανού (Μέλος)                                                 
Σωτήρης Ορθοδόξου (Μέλος)                                 
Μιχάλης Μιχαήλ (Μέλος)                                               
Πρόδρομος Προδρόμου (Μέλος)                                        
Κύπρος Σωκράτους (Μέλος)                                              
Λοίζος Ιωάννου (Μέλος)
 
 254 ομάδες
Σύμφωνα με την ενημέρωση προς την ΚΟΠ, στα φετινά Πρωταθλήματα των αγροτικών μας Ομοσπονδιών συμμετέχουν 254 ομάδες ως ακολούθως:
 
ΑΠΟΕΣΠ: 12 ομάδες
ΠΑΝΣΟΛΕΙΟΣ: 10 ομάδες
ΠΑΑΟΚ: 25 ομάδες
ΠΟΑΛ: 15 ομάδες
ΕΠΟΛ: 27 ομάδες
ΕΠΕΛ: 12 ομάδες
ΣΕΚ Λάρνακας: 13 ομάδες
ΠΟΕΠΑ: 11 ομάδες
ΠΟΑΣΠ: 28 ομάδες (Α+Β)
ΕΠΟΠΛ: 40 ομάδες (Α+Β)
ΠΟΕΛ: 36 ομάδες
ΑΟΚΝΕΛ: 25 ομάδες     

Top